BLOG ENCIK SUAMI

Friday, March 11, 2011

Bila Pak Cik Marah Saya Nikah


Erk! Siyes saya gelak guling-guling! Hahahahahaha! Tak sangka, pak cik saya pun gi baca link yang saya post kat wall Facebook. Yang Nikah Malam Ni :) tu la...

Alamak...typo la pulak...tak perasan, sorang pun tak tegur...semua pakat nak gi terjah ye?

Saya dapat notification kat Facebook tak lama lepas tu, pak cik saya like post tu, then komen. Saya pun gi jenguk la kan...Tengok gambor ni pulak...


Hambekkk! Mesti tak paham! Hahahahahahaha! Okie...meh saya translate bahasa Melanau Bintulu ni...tak yah cari dalam Google Translate, memang takkan jumpa. Hehehe...

Pak Cik: oit......sunah?????????????

Saya: hahahaha! pak ada (panggilan dia)! kawan saya nikah! bukan saya! hahaha!

Pak Cik: owhhhhhh....heheheheh..ingatkan engko tadi...sikit lagi nak marah....lalalalalala...

Saya: hahahahaha! nape nak marah? kalo saya nikah, tak leh ke? ke sebab tak jemput, tu yang nak marah......hahahahaha~

Pak Cik: ala...ape punye anak buah....

Saya: hahahaha!

Okie, tak ilang lagi gelak ni. Nasib bek dah tak guling-guling. Okie, tipu saje, tak guling-guling pun. Sebab duk atas kerusi. Tapi siyes lawak! Hahahahaha! Adoiiiiii...sape suh tak gi baca link tu? Comel betul la pak cik saya yang sorang ni. Nasib bek takde blog, kalau tak, dah suh kamu-kamu suma terjah blog dia! :D (takot gak tadi kalau-kalau kene sergah...:p)

Aiyark! Ramai gak yang cenggitu, baca kat status je, kan saspen tu...ekeke~ Lain kali, klik; baca dulu ye... Ape-apepun, terima kasih kat semua yang mendoakan saya sekali. Doakan untuk semua...moga dipermudahkan juga urusan semua olehNya..:)

P/S: Pak Cik, tak yah la buat cite kat pak cik-pak cik yang lain...hahaha~


GEMPA BUMI 8.9 DI JEPUN SEBAGAI ENTRI CAMBEST





21 comments:

bun said...

baru nak merunggut tak paham

tibe-tibe ade translation lak kat bawah

kalaw cakap sarawak paham la jugak
tapi sikit je

uhuhhuhu,rase macam nak belaja lagi cakap sarawak

Miss Ran said...

pkcik otaiii hehe

layan...

erm org melanau?

putERi-kAtEk said...

BARU NAK BUKAK KAMUS BAHASA SABAH TADI...HAHAHA...NASIB BAIK ADA TRANSLATION KT BAWAH

rosmina samin said...

erk... lansung tak faham... sib baik ada translate kat bawah ^^

~CiK TiNieY~ said...

hahahha...comey2...

Amirchip said...

haaaa... x paham

Tok Esah said...

hahaha, terbeliak mata cuba memahamkan bhsa melanau.. hehehe

mujur sunah translate!!

bun said...

akaq busy ea??

lame dah tak bace komen akak

ke dah tak nak reply dah??

sorry tanye

Citarasa Rinduan said...

sunnah..mujur ko syer translet..kalau tak..kak ayu tak dapat nak gelak sama2

ahhahahha

Sunah Mohammad said...

@bun

hehehe..nasib bek ade translation kan? :)

jom2 belajar lagi!

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

hahaha! memang otai! erm...mak saya melanau...:)

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

asal sabah lak katek? sarawak la...hish..

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

ehehe...:D

Sunah Mohammad said...

@~CiK TiNieY~

comel kan, kan, kan...hahaha!

Sunah Mohammad said...

@Amirchip

hikhik~ tu dah translate...:p

Sunah Mohammad said...

@Tok Esah

uhuk uhuk...bagusnye cuba memahamkan...:D

Sunah Mohammad said...

@bun

sayang, akak tunggu komen2 sekaligus dan da benti komen2 yang perlu dipublish baru reply sume..huhuhu...(susah gak kalo guna moderation ni..)

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

hahahahahah! betul gak tu! kang saya gelak sorang2! wakaka~

... said...

as
salam..
haha.comel je~
oh? melanau bintulu~
haa~ zie boleh jadi translator~

=)

adoi..memang ramai tak perasan kot.
kalau ada amalina tu, gerenti dia gelak je manjang dalam posting tu

=D

udin said...

haha! kelakar la sunah! ;)

Opah Kentang said...

:) Nasib baik pakcik tak bagitau satu kg yang kamu nak kawen.hehehe :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.