Friday, March 11, 2011

Bila Pak Cik Marah Saya Nikah


Erk! Siyes saya gelak guling-guling! Hahahahahaha! Tak sangka, pak cik saya pun gi baca link yang saya post kat wall Facebook. Yang Nikah Malam Ni :) tu la...

Alamak...typo la pulak...tak perasan, sorang pun tak tegur...semua pakat nak gi terjah ye?

Saya dapat notification kat Facebook tak lama lepas tu, pak cik saya like post tu, then komen. Saya pun gi jenguk la kan...Tengok gambor ni pulak...


Hambekkk! Mesti tak paham! Hahahahahahaha! Okie...meh saya translate bahasa Melanau Bintulu ni...tak yah cari dalam Google Translate, memang takkan jumpa. Hehehe...

Pak Cik: oit......sunah?????????????

Saya: hahahaha! pak ada (panggilan dia)! kawan saya nikah! bukan saya! hahaha!

Pak Cik: owhhhhhh....heheheheh..ingatkan engko tadi...sikit lagi nak marah....lalalalalala...

Saya: hahahahaha! nape nak marah? kalo saya nikah, tak leh ke? ke sebab tak jemput, tu yang nak marah......hahahahaha~

Pak Cik: ala...ape punye anak buah....

Saya: hahahaha!

Okie, tak ilang lagi gelak ni. Nasib bek dah tak guling-guling. Okie, tipu saje, tak guling-guling pun. Sebab duk atas kerusi. Tapi siyes lawak! Hahahahaha! Adoiiiiii...sape suh tak gi baca link tu? Comel betul la pak cik saya yang sorang ni. Nasib bek takde blog, kalau tak, dah suh kamu-kamu suma terjah blog dia! :D (takot gak tadi kalau-kalau kene sergah...:p)

Aiyark! Ramai gak yang cenggitu, baca kat status je, kan saspen tu...ekeke~ Lain kali, klik; baca dulu ye... Ape-apepun, terima kasih kat semua yang mendoakan saya sekali. Doakan untuk semua...moga dipermudahkan juga urusan semua olehNya..:)

P/S: Pak Cik, tak yah la buat cite kat pak cik-pak cik yang lain...hahaha~


GEMPA BUMI 8.9 DI JEPUN SEBAGAI ENTRI CAMBEST



21 comments:
Write Comments
  1. baru nak merunggut tak paham

    tibe-tibe ade translation lak kat bawah

    kalaw cakap sarawak paham la jugak
    tapi sikit je

    uhuhhuhu,rase macam nak belaja lagi cakap sarawak

    ReplyDelete
  2. pkcik otaiii hehe

    layan...

    erm org melanau?

    ReplyDelete
  3. BARU NAK BUKAK KAMUS BAHASA SABAH TADI...HAHAHA...NASIB BAIK ADA TRANSLATION KT BAWAH

    ReplyDelete
  4. erk... lansung tak faham... sib baik ada translate kat bawah ^^

    ReplyDelete
  5. hahaha, terbeliak mata cuba memahamkan bhsa melanau.. hehehe

    mujur sunah translate!!

    ReplyDelete
  6. akaq busy ea??

    lame dah tak bace komen akak

    ke dah tak nak reply dah??

    sorry tanye

    ReplyDelete
  7. sunnah..mujur ko syer translet..kalau tak..kak ayu tak dapat nak gelak sama2

    ahhahahha

    ReplyDelete
  8. @bun

    hehehe..nasib bek ade translation kan? :)

    jom2 belajar lagi!

    ReplyDelete
  9. @Miss Ran

    hahaha! memang otai! erm...mak saya melanau...:)

    ReplyDelete
  10. @putERi-kAtEk

    asal sabah lak katek? sarawak la...hish..

    ReplyDelete
  11. @Tok Esah

    uhuk uhuk...bagusnye cuba memahamkan...:D

    ReplyDelete
  12. @bun

    sayang, akak tunggu komen2 sekaligus dan da benti komen2 yang perlu dipublish baru reply sume..huhuhu...(susah gak kalo guna moderation ni..)

    ReplyDelete
  13. @Citarasa Rinduan

    hahahahahah! betul gak tu! kang saya gelak sorang2! wakaka~

    ReplyDelete
  14. as
    salam..
    haha.comel je~
    oh? melanau bintulu~
    haa~ zie boleh jadi translator~

    =)

    adoi..memang ramai tak perasan kot.
    kalau ada amalina tu, gerenti dia gelak je manjang dalam posting tu

    =D

    ReplyDelete
  15. :) Nasib baik pakcik tak bagitau satu kg yang kamu nak kawen.hehehe :P

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com