Draftkan Entri? Errr...

March 17, 2011


Saya jarang buat draft entri. Kalau da terdesak sangat untuk save, barulah jadi draft. Contohnye bateri laptop nak habis ke (laptop ni takde bateri dah!), da nak balik umah sangat ke...atau rasa entri tu tak cukup masin lagi.

Saya lebih suka menaip sambil fikir ayat ape nak masukkan. Err...jadi semua yang kamu-kamu baca ni on the spot lerr...tu ade yang ayat tergantung, entri ketot sangat la, tak cukup ummphhh la, macam takde info la, ape lagi ek...hahaha~

Sebenarnya depends kat kamu-kamu semua nak wat macam mana. Ni ade kaitan jugak dengan yang bertanya semalam, macam mana buat banyak-banyak entri dalam sehari. Ada yang bagi cadangan buat dalam draft banyak-banyak, lepas tu publish banyak-banyak jugak. Erk...macam takde beza je, kena fikirkan jugak isi entri kalo nak buat macam tu...kan?

Yang bezanya, entri yang bukan draft ni fresh dari ladang gandum...hahaha~ Adoiiii...bak kata Enchek Ben kat SINI, kalo de idea tu terus taip je, publish...takyah simpan, kang basi...tapi nak cari idea tu pun satu keje lagi. Kadang-kadang takde idea kan? Da jalan-jalan blogwalking semua...pun tak jumpa idea nak buat entri. Hurm...macam mana nak cari idea? Klik SINI jugak. :D

Okie lah...nak menunggu donut seterusnya lepas Pak Cik Mat berjaya menyahut cabaran donut pelangi kat SINI. Hahaha~ Tahniah!!!

P/S: Donut coklat...hurmmmmmm..cepat lerr...hahaha~

Ops!!! Update!!! DONUT COKLAT DA SIAPPPPP!!! Hahahaha!


ENTRI CAMBEST BUDAK KECIK NI PULAK

You Might Also Like

42 Comments

  1. haha..tak habis2..sy pun men type on the spot je..ape yg terpikir yg tu la tulis

    ReplyDelete
  2. aw aw ai selalu simpan draft you....
    nyahahahha....

    ReplyDelete
  3. xske buat draf gak..sbb idea ari nie da xsme ngn idea ari esok..input pun da xsme..fresh2 lg best..hehe

    ReplyDelete
  4. HAHAHA. kadang2 pon memang kene draft . HUHU. Thanks ye entry cambest tu (^_^)

    ReplyDelete
  5. Sama la amy pun main taip on the spot je melainkan kalau busy dan out station memang kena simpan kat draft untuk entri autopublish huhu...

    ReplyDelete
  6. masalah saya....say buat autopublish...scheduled tu kan...nanti dia masuk draft..masalah betul....

    ReplyDelete
  7. AKAK SELLALU IDEA DATANG MENCURAH BILAH DAH PEGANG KEYBOARD, KLU MEMIKIR ENTRY APER NAK TULIS, KONFER TAK JADI PUNYER.. HIHIHIHI, TAPI AKAK TAK BANYAK TULIS ENTRY CAM SUNAH

    ReplyDelete
  8. akak pun x draft..main taip dan publish je..hihi

    ReplyDelete
  9. hehe..same le kite..kekadang kalo aku bz bebeno aku taip je pas tu wat autopost...sonang..

    ReplyDelete
  10. haha.. cm perli je. hihi. xdela. atq x suka sangat masuk dalam draf. dulu ye la. skrg da x da.. try masuk dalam draf pun sehari je.. haha

    ReplyDelete
  11. tak buat draft pun ..buat on the spot..xde mase nak wat draft lah yunk hik2

    ReplyDelete
  12. @al_hakim

    hahaha~ okie la ni tolong explain dah...:p

    ReplyDelete
  13. @Isteri Yang Comel

    hehehe...mantapnye, pegang keyboard je terus mencurah2 idea..ni nak kene berguru ni...:p

    ReplyDelete
  14. merepek terus lagi best..hee

    tp ada gak post save draft ni..mcm kontes =)

    ReplyDelete
  15. @Ujang9897

    hahaha~ betul gak! merepek macam ang lerrr...adesssss..

    ReplyDelete
  16. hahaha.. tue dulu.. sekarang x lagi dah

    ReplyDelete
  17. erk tak pernah buat draft huhu selalu buat entry terus post huhu

    ReplyDelete
  18. kadang2 ya publish jak, n kdg2 smpan lam draft dlok, k autopublish, sebab, bkn salu dpt on9 n tenet laju.. hehe

    ReplyDelete
  19. cik pulau pun men tulis je.
    tu yang entri kdang2 ntah hape2...
    hadoii.. camne la nak jadi blogger tegar ni.. huhuh..^^,

    ReplyDelete
  20. salam

    suka tulis ms tu n publish ms tu.

    ReplyDelete
  21. on the spot itu wajib..tak pernah letak draft stakt ni..biala typo pon hahahaha

    ReplyDelete
  22. @Dea

    o...mena juak ya, mun tenet sik laju, leh la autopublish kan? teknik baru! thanks deng~

    ReplyDelete
  23. @Miss Ran

    hahaha~ miss ran memang~ tengah masak2 kat dapur pun leh update..erk..macam saya je..hahaha~

    ReplyDelete
  24. sama la, kalau terdesak baru smpan dkt draf..h0h0

    ReplyDelete
  25. @syuwai

    hehehe..selagi tak terdesak, usahakan untuk publish ye...

    ReplyDelete
  26. as salam..
    hoho~
    saya pun main tekan je. kalau nak jadi entri, buat entri.tapi kadang2 bila nak buat je, terus ada gangguan. cis~
    kekacauan.pastu jadi draft.
    haha~ nasib baik boleh ingat balik ladang gandum fresh~

    wah! donut! yum2

    ReplyDelete
  27. yeah sy pon tak de draft2 trus tulis aje... :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com