BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, March 17, 2011

Draftkan Entri? Errr...


Saya jarang buat draft entri. Kalau da terdesak sangat untuk save, barulah jadi draft. Contohnye bateri laptop nak habis ke (laptop ni takde bateri dah!), da nak balik umah sangat ke...atau rasa entri tu tak cukup masin lagi.

Saya lebih suka menaip sambil fikir ayat ape nak masukkan. Err...jadi semua yang kamu-kamu baca ni on the spot lerr...tu ade yang ayat tergantung, entri ketot sangat la, tak cukup ummphhh la, macam takde info la, ape lagi ek...hahaha~

Sebenarnya depends kat kamu-kamu semua nak wat macam mana. Ni ade kaitan jugak dengan yang bertanya semalam, macam mana buat banyak-banyak entri dalam sehari. Ada yang bagi cadangan buat dalam draft banyak-banyak, lepas tu publish banyak-banyak jugak. Erk...macam takde beza je, kena fikirkan jugak isi entri kalo nak buat macam tu...kan?

Yang bezanya, entri yang bukan draft ni fresh dari ladang gandum...hahaha~ Adoiiii...bak kata Enchek Ben kat SINI, kalo de idea tu terus taip je, publish...takyah simpan, kang basi...tapi nak cari idea tu pun satu keje lagi. Kadang-kadang takde idea kan? Da jalan-jalan blogwalking semua...pun tak jumpa idea nak buat entri. Hurm...macam mana nak cari idea? Klik SINI jugak. :D

Okie lah...nak menunggu donut seterusnya lepas Pak Cik Mat berjaya menyahut cabaran donut pelangi kat SINI. Hahaha~ Tahniah!!!

P/S: Donut coklat...hurmmmmmm..cepat lerr...hahaha~

Ops!!! Update!!! DONUT COKLAT DA SIAPPPPP!!! Hahahaha!


ENTRI CAMBEST BUDAK KECIK NI PULAK



42 comments:

al_hakim said...

haha..tak habis2..sy pun men type on the spot je..ape yg terpikir yg tu la tulis

Liyana said...

aw aw ai selalu simpan draft you....
nyahahahha....

ku izzati said...

xske buat draf gak..sbb idea ari nie da xsme ngn idea ari esok..input pun da xsme..fresh2 lg best..hehe

Myung Dae said...

HAHAHA. kadang2 pon memang kene draft . HUHU. Thanks ye entry cambest tu (^_^)

Amy Syaquena said...

Sama la amy pun main taip on the spot je melainkan kalau busy dan out station memang kena simpan kat draft untuk entri autopublish huhu...

Myra Ayreen said...

hehehehehehehheheheh ~

FasiHaH SupiaN said...

masalah saya....say buat autopublish...scheduled tu kan...nanti dia masuk draft..masalah betul....

Isteri Yang Comel said...

AKAK SELLALU IDEA DATANG MENCURAH BILAH DAH PEGANG KEYBOARD, KLU MEMIKIR ENTRY APER NAK TULIS, KONFER TAK JADI PUNYER.. HIHIHIHI, TAPI AKAK TAK BANYAK TULIS ENTRY CAM SUNAH

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak pun x draft..main taip dan publish je..hihi

JIJI YU said...

hehe..same le kite..kekadang kalo aku bz bebeno aku taip je pas tu wat autopost...sonang..

forever love said...

haha.. cm perli je. hihi. xdela. atq x suka sangat masuk dalam draf. dulu ye la. skrg da x da.. try masuk dalam draf pun sehari je.. haha

Qaseh dalia adelia said...

tak buat draft pun ..buat on the spot..xde mase nak wat draft lah yunk hik2

Sunah Mohammad said...

@al_hakim

hahaha~ okie la ni tolong explain dah...:p

Sunah Mohammad said...

@Liyana

hahaha! yana oi~ sukati you la..:p

Sunah Mohammad said...

@ku izzati

hehehe..lagi satu takut lupa...-_-"

Sunah Mohammad said...

@Myung Dae

sama-sama~

Sunah Mohammad said...

@Amy Syaquena

hehehe...kadang2 tak menjadik..-_-"

Sunah Mohammad said...

@Myra Ayreen

aiyokkkk....sengih je ye...hahaha~

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

hahahaha! pernah gak jadi gitu! :p

Sunah Mohammad said...

@Isteri Yang Comel

hehehe...mantapnye, pegang keyboard je terus mencurah2 idea..ni nak kene berguru ni...:p

Sunah Mohammad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

ha...kak comot memang the best!!

Sunah Mohammad said...

@JIJI YU

hehehe...

Sunah Mohammad said...

@forever love

hahahaha! ops! terasa pulak atiq! :p

Sunah Mohammad said...

@Qaseh dalia adelia

betul2...takde mase...huhuhu

Ujang9897 said...

merepek terus lagi best..hee

tp ada gak post save draft ni..mcm kontes =)

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

hahaha~ betul gak! merepek macam ang lerrr...adesssss..

forever love said...

hahaha.. tue dulu.. sekarang x lagi dah

efa said...

erk tak pernah buat draft huhu selalu buat entry terus post huhu

Dea said...

kadang2 ya publish jak, n kdg2 smpan lam draft dlok, k autopublish, sebab, bkn salu dpt on9 n tenet laju.. hehe

cik pulau said...

cik pulau pun men tulis je.
tu yang entri kdang2 ntah hape2...
hadoii.. camne la nak jadi blogger tegar ni.. huhuh..^^,

sissyira said...

salam

suka tulis ms tu n publish ms tu.

Miss Ran said...

on the spot itu wajib..tak pernah letak draft stakt ni..biala typo pon hahahaha

Sunah Mohammad said...

@forever love

hahaha~ okie~

Sunah Mohammad said...

@efa

hehehe..

Sunah Mohammad said...

@Dea

o...mena juak ya, mun tenet sik laju, leh la autopublish kan? teknik baru! thanks deng~

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

da tegar da cik pulau ni...ehem ehem..

Sunah Mohammad said...

@sissyira

wa'alaikumussalam..

sama la kak..:)

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

hahaha~ miss ran memang~ tengah masak2 kat dapur pun leh update..erk..macam saya je..hahaha~

syuwai said...

sama la, kalau terdesak baru smpan dkt draf..h0h0

Sunah Mohammad said...

@syuwai

hehehe..selagi tak terdesak, usahakan untuk publish ye...

... said...

as salam..
hoho~
saya pun main tekan je. kalau nak jadi entri, buat entri.tapi kadang2 bila nak buat je, terus ada gangguan. cis~
kekacauan.pastu jadi draft.
haha~ nasib baik boleh ingat balik ladang gandum fresh~

wah! donut! yum2

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

yeah sy pon tak de draft2 trus tulis aje... :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.