Kawan dan Musuh dalam Berblog... - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Wednesday, March 16, 2011

Kawan dan Musuh dalam Berblog...


Sape kata dalam dunia blog ni hanya sampah? Takde pape yang boleh dimanfaatkan? Membuang masa? Merapu dan meriban, baik buat benda lain...?

Alhamdulillah...dunia blog memperkenalkan kita dengan ramai sahabat dari latar yang berbeza. Mungkin sebelum ni kita tak pernah jumpa sahabat yang betul-betul boleh dianggap sahabat, yang akan tegur kita bila kita buat salah, yang sama-sama dengan kita dalam susah dan senang, dan takkan biarkan kita bila kita terleka.

Dalam dunia blog memang ada macam-macam ragam manusia. Masing-masing ada matlamat yang berbeza...dan semua pun suka mencari kawan baru dalam berblog. Jangan kata tak pernah dapat kawan langsung sejak berblog, ramai kan ade kawan baru? Kan? Kan? Tipu la kalo cakap takde...


Kawan-kawan ni jagalah sebaiknya, kalo dia buat salah, kita tegur, kalo kita buat salah, dia tegur pulak...masing-masing nak dapat ganjaran pada Hari Akhirat kelak kan? Insya'Allah...:)


ENTRI CAMBEST TAK SEMPAT, NAK BALIK

33 comments:

  1. yg mana rapat mmg gua akan tegur..=)

    tp lagi rapat..lagi kasar tegur..hahah

    yg tak rapat kene tegur skema2..=)

    ReplyDelete
  2. yee..betul tu... best dapat kawan ramai,,, nak nak yg baik mcm kak sunah...kakak sy pun tak baik mcm kak sunah :) mekasih kak sunah

    ReplyDelete
  3. kawan myb ramai..tetapi SAHABAT...

    http://cahayanurqasih.blogspot.com/2010/05/pesanan-dari-seorang-sahabat.html

    http://cahayanurqasih.blogspot.com/2010/04/sahabat-vs-kawan.html

    ReplyDelete
  4. kwn2 ni pulak..kdg2 kita tegur krn sayang..dia nak melenting la pulak?aduhh

    ReplyDelete
  5. as salaam..

    betul tu, dalam dunia yang tidak punya batasan ini, pelbagai manfaat yang kita boleh dapat. cuma kita kena sentiasa beringat. dan itulah cabaran bagi kita dalaqm beringat ;)

    alhamdulillah..moga ukhwah yang terjalin, berkekalan hendak-Nya.
    ya cik sunah! jaga baik2~
    dua-dua dapaqt ganjaran-nya

    =)

    ameen..
    wah! dah nak balik, sempat lagi menaip. super laju =p

    ReplyDelete
  6. As Salam sunah..

    akak setuju..sejak b'blog ni mmg kawan2 semakin ramai...biarpun x pernah bersua muka cuma b'tukar2 komen kat dlm blog masing2...tp rasa seronok n happy....

    keikhlasan adalah bergantung pada diri sendiri...tepuk dada tanya hati..:D

    ReplyDelete
  7. sape kata dunia blog ni sampah? meh bagitau kat aku.. aku pap sekali hehhehe...
    dari dunia blog ni lah aku kenal sunah~ sekian ^^

    ReplyDelete
  8. sbg kawan yg baik kena saling mengingatkan..jgn mlnting..hehe

    ReplyDelete
  9. sunah meh baca

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/pabila-dua-orang-blogger-hot-bicara.html

    ReplyDelete
  10. nape ketot sgt entri.. cam tergantung sudah..

    betul la tu.. mcm2 saya blaja kat dunia blog ni.. terutamanya pasal blog la.. hehe.. dapat kwn2 baru. kalau sunah nak kawan baru gak bley la join lepaking kat bcroom.net hehe ramai blogger port situ.. wee

    ReplyDelete
  11. betul2,bermcm2 prgai kat dunia blog ni,. cuma dari kita sis mcm mna nak cari yg btul2 sesuai dgn kita..bukankan gitu..heheee

    ReplyDelete
  12. yaa!! betul3!!! ku sokong!! huhuh
    tapi kamu dan sya kawan kan!! hihihi
    love u!!! kih3!!

    MARIA OZAWA SELAMAT TIME TSUNAMI! Yeyei!

    ReplyDelete
  13. sunnah...terus terang nk kata..
    kak tak ada kawan di dunia reality..sbb kak ayu mmg sibuk..
    bila berblog rasa best sbb ramai kawan2

    kak pun sayang dan suka sunnah

    ReplyDelete
  14. saye bertuah dapat kenal akak mucuk sy nih..=)

    ReplyDelete
  15. @Ujang9897

    hahaha~ memang ang gitu! nampak sangat!

    ReplyDelete
  16. @putERi-kAtEk

    bersyukur jumpa adik comel macam katek..:)

    ReplyDelete
  17. @Lydia Miza(Aidyl Azim)

    kene pandai carik la cara macam mana yang sesuai untuk dia...

    ReplyDelete
  18. @Mr. Swift

    huwaaaaaaaaaa~~~~ swift lama tak datang!!!

    ReplyDelete
  19. @Mamamya

    wa'alaikumussalam kak...

    betul tu, sangat seronok dan bersyukur dapat kenal semua...:)

    ReplyDelete
  20. @rosmina samin

    erk! pap sekali je? pap la banyak2 kali..hahaha~

    bersyukur juga dapat kenal ros..:)

    ReplyDelete
  21. @Fariq

    ketot ke? nak cepat balik la...hahahahaha~

    owh, bcroom.net ye? insya'Allah..:)

    ReplyDelete
  22. @Citarasa Rinduan

    kawan blog pun da jadi kawan realiti kan kak? ;)

    sayang akak selalu~ :)

    ReplyDelete
  23. @~...AmALinA....~

    ina sayang~ alhamdulillah dapat kenal ina...sayang dia ketat-ketat~ :)

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad