BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, March 16, 2011

Kawan dan Musuh dalam Berblog...


Sape kata dalam dunia blog ni hanya sampah? Takde pape yang boleh dimanfaatkan? Membuang masa? Merapu dan meriban, baik buat benda lain...?

Alhamdulillah...dunia blog memperkenalkan kita dengan ramai sahabat dari latar yang berbeza. Mungkin sebelum ni kita tak pernah jumpa sahabat yang betul-betul boleh dianggap sahabat, yang akan tegur kita bila kita buat salah, yang sama-sama dengan kita dalam susah dan senang, dan takkan biarkan kita bila kita terleka.

Dalam dunia blog memang ada macam-macam ragam manusia. Masing-masing ada matlamat yang berbeza...dan semua pun suka mencari kawan baru dalam berblog. Jangan kata tak pernah dapat kawan langsung sejak berblog, ramai kan ade kawan baru? Kan? Kan? Tipu la kalo cakap takde...


Kawan-kawan ni jagalah sebaiknya, kalo dia buat salah, kita tegur, kalo kita buat salah, dia tegur pulak...masing-masing nak dapat ganjaran pada Hari Akhirat kelak kan? Insya'Allah...:)


ENTRI CAMBEST TAK SEMPAT, NAK BALIK



33 comments:

al_hakim said...

insyaAllah..=) entry baru..

c-tea said...

dtg melawat cik sunah..hehe

Ujang9897 said...

yg mana rapat mmg gua akan tegur..=)

tp lagi rapat..lagi kasar tegur..hahah

yg tak rapat kene tegur skema2..=)

putERi-kAtEk said...

yee..betul tu... best dapat kawan ramai,,, nak nak yg baik mcm kak sunah...kakak sy pun tak baik mcm kak sunah :) mekasih kak sunah

aDisH.sHidA said...

kawan myb ramai..tetapi SAHABAT...

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2010/05/pesanan-dari-seorang-sahabat.html

http://cahayanurqasih.blogspot.com/2010/04/sahabat-vs-kawan.html

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kwn2 ni pulak..kdg2 kita tegur krn sayang..dia nak melenting la pulak?aduhh

Mr. Swift said...

Eh kita kawan kan? ;p

... said...

as salaam..

betul tu, dalam dunia yang tidak punya batasan ini, pelbagai manfaat yang kita boleh dapat. cuma kita kena sentiasa beringat. dan itulah cabaran bagi kita dalaqm beringat ;)

alhamdulillah..moga ukhwah yang terjalin, berkekalan hendak-Nya.
ya cik sunah! jaga baik2~
dua-dua dapaqt ganjaran-nya

=)

ameen..
wah! dah nak balik, sempat lagi menaip. super laju =p

Mamamya said...

As Salam sunah..

akak setuju..sejak b'blog ni mmg kawan2 semakin ramai...biarpun x pernah bersua muka cuma b'tukar2 komen kat dlm blog masing2...tp rasa seronok n happy....

keikhlasan adalah bergantung pada diri sendiri...tepuk dada tanya hati..:D

rosmina samin said...

sape kata dunia blog ni sampah? meh bagitau kat aku.. aku pap sekali hehhehe...
dari dunia blog ni lah aku kenal sunah~ sekian ^^

qasehraihan said...

sbg kawan yg baik kena saling mengingatkan..jgn mlnting..hehe

qasehraihan said...

sunah meh baca

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/pabila-dua-orang-blogger-hot-bicara.html

Fariq said...

nape ketot sgt entri.. cam tergantung sudah..

betul la tu.. mcm2 saya blaja kat dunia blog ni.. terutamanya pasal blog la.. hehe.. dapat kwn2 baru. kalau sunah nak kawan baru gak bley la join lepaking kat bcroom.net hehe ramai blogger port situ.. wee

Woofer Storm said...

betul2,bermcm2 prgai kat dunia blog ni,. cuma dari kita sis mcm mna nak cari yg btul2 sesuai dgn kita..bukankan gitu..heheee

HazHand said...

yaa!! betul3!!! ku sokong!! huhuh
tapi kamu dan sya kawan kan!! hihihi
love u!!! kih3!!

MARIA OZAWA SELAMAT TIME TSUNAMI! Yeyei!

Citarasa Rinduan said...

sunnah...terus terang nk kata..
kak tak ada kawan di dunia reality..sbb kak ayu mmg sibuk..
bila berblog rasa best sbb ramai kawan2

kak pun sayang dan suka sunnah

~...AmALinA....~ said...

saye bertuah dapat kenal akak mucuk sy nih..=)

Sunah Mohammad said...

@al_hakim

:)

Sunah Mohammad said...

@c-tea

datang la lagi~ :)

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

hahaha~ memang ang gitu! nampak sangat!

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

bersyukur jumpa adik comel macam katek..:)

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

betul tu akak~ :)

Sunah Mohammad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

kene pandai carik la cara macam mana yang sesuai untuk dia...

Sunah Mohammad said...

@Mr. Swift

huwaaaaaaaaaa~~~~ swift lama tak datang!!!

Sunah Mohammad said...

@...

insya'Allah..

Sunah Mohammad said...

@Mamamya

wa'alaikumussalam kak...

betul tu, sangat seronok dan bersyukur dapat kenal semua...:)

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

erk! pap sekali je? pap la banyak2 kali..hahaha~

bersyukur juga dapat kenal ros..:)

Sunah Mohammad said...

@qasehraihan

betul tu kak raihan~

Sunah Mohammad said...

@Fariq

ketot ke? nak cepat balik la...hahahahaha~

owh, bcroom.net ye? insya'Allah..:)

Sunah Mohammad said...

@Woofer Storm

iyeee...pandainye achie...:)

Sunah Mohammad said...

@HazHand

iya...kawan~ hehehe..

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

kawan blog pun da jadi kawan realiti kan kak? ;)

sayang akak selalu~ :)

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

ina sayang~ alhamdulillah dapat kenal ina...sayang dia ketat-ketat~ :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.