BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, March 16, 2011

L dan P: Saling Melengkapi


Sungguh tak percaya, isu tu begitu HOT! Hahaha~

Masing-masing nak pertahankan sape lebih ego. Ohoo~hoi~ Siap ade teater Bercerai Kasih Bertalak Tidak pulak lakonan Yad'z, Fahmi, Munira dan Aslann. Terima kasih la ye sebab bagi depa semua nampak macam mana hubungan suami isteri tu sepatutnya. Ekeke~

Nampak kan betapa pentingnya saling memahami sesama pasangan? Lelaki dijadikan dengan sifat cool dan bajet macho (ops!) macam tu ada sebabnya, dan sama jugak bila wanita dianugerahkan Allah dengan sifat penuh emosi dan nak bermanja saja bak kata KSP, ada sebabnya. Allah tak menjadikan sesuatu tu dengan sia-sia, kan? :)

Kerana anda berbeza, maka adanya perbezaan tu adalah untuk saling melengkapi antara satu sama lain. Macam firman Allah ni...


Maka, dah faham kan kenapa kamu-kamu semua berbeza? Jadi...hargailah dan raikan perbezaan tu...:)

P/S: Ada yang tanya, satu hari berapa entri saya publish? Jawapannya kat SINI.


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!



27 comments:

al_hakim said...

ni mcm entry baru lagi ni!!!!

aDisH.sHidA said...

entry en ben...hehehhee

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hurmm L tu lelaki...tapi L juga mewakili Lydia..hihi..ciyok2 sunah cumil!

~Kirin Selama Perak~ said...

kita diberi dua mata untuk melihat.
dua tangan untuk memegang.
dua kaki untuk bergrak.
dua telinga untuk mendengar...
tapi kenapa diberi satu hati???
sebab kita kena cari lagi satu hati untuk meneruskan kehidupan di alam fana ini.
:)
DIA maha adil.
:)

forever love said...

yup.. baru la indah dunia nie jika berbeza-beza

aDisH.sHidA said...

betul tu KSP...sebab itu kita kena cari hati yang lain utk di jadikan pasangan kepada sekping hati yang kita ada...hati uang dicari mesti la yang sesuai ngan hati yg sedia ada

muniraksasa (; said...

kenapa tidak di print screen drama tadi. HAHA ehe, btol. wanita dan lelaki saling melengkapi. saya sangat la suke entri ni. sebab ada nasihat. wow, ada nama saya juga ;p

... said...

as salam..

wah!
keindahan yang pelbagai ;)
antara lelaki dan perempuan itu saling melengkapi.
komen ksp begitu menarik untuk diambil perhatian

thanks ksp dan sunah

;)

Nordin said...

bila lelaki keras kepala, perempuan la pelembutnya.. :)

rosmina samin said...

Kita saling berbeza untuk saling melengkapi ~sekian :D

♥yaya budak suka embun♥ said...

SETUJU..LELAKI DAN PEREMPUAN MMG SALING MELENGKAPI :)


FRESH ENTRY : YAYA DATING DENGAN SIAPA HARI NI?

KLIK SINI : YAYA ASAL MANA?

iqbalhakimi said...

hehe..bila ntah nak ada P yang memahami..weeee =D

Sunah Mohammad said...

@al_hakim

hahaha! hari ni keje hakim kira berapa kali masuk sini ek? :p

Sunah Mohammad said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim)

ops! L for Lydia..hehehe...

Sunah Mohammad said...

@~Kirin Selama Perak~

subhanallah..:)

Sunah Mohammad said...

@forever love

macam entri atiq tadi..warna-warni..:)

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

nice one lah kak shida..:)

Sunah Mohammad said...

@muniraksasa (;

biar depa masuk SB sendiri...:D

Sunah Mohammad said...

@...

sama-sama~

Sunah Mohammad said...

@Nordin

betul2..:)

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

yezza~

Sunah Mohammad said...

@♥yaya budak suka embun♥

:)

Sunah Mohammad said...

@iqbalhakimi

insya'Allah akan datang...:)

yad'z said...

teater dah siap/.. ehehehe

http://azyaleeya92.blogspot.com/2011/03/teater-bercerai-kasih-bertalak-tidak.html

bun said...

banyak nye entri
penat dah nak bace sume

siang dah tak leh bukak
malam bantai sume

huhuhu,

nie pon lom habis bace sume entry akak

Sunah Mohammad said...

@yad'z

o yeah~ hahaha~

Sunah Mohammad said...

@bun

uhuk2...kesiannye alia..hehehe...

sila khatam semua tau! rugi nanti..nasib bek pendek2 kan? hahaha~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.