BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, March 10, 2011

Saya 'Available'...


Ha, sape nak masuk jumpa mak bapak! Ops, ops...ini bukan entri promote diri saya available, okie?

Terkezut tadi. Alhamdulillah takde sakit jantung. Sebab pe, da lama tak appear online kat YM. Selalu invi jek... Okie, sila jangan marah. Hahaha~ Tadi try la meng'available'kan diri, sebab along nak tanya sesuatu. Ter'available' pulak, padahal dia suh buzz jek. Hehehe...

Bila da available tu... Amek ang!

Takdelah banyak pon...

Pop pop pop~ (okie, takde bunyi sebenarnye...sebab saya mutekan volume~ :D) Huhuhu...maaf ye semua, saya jarang available sebab...takpelah, tak nak gitau. Hahaha~ Sape nak tau, try la YM...:p

Dulu pun pernah ade sorang member ni, dia persoalkan nape online YM kalau nak invisible? Lagi soalan lain, nape online YM kalau status Busy? Lagi soalan saya tambah sendiri, nape buat YM dengan function macam tu? Hoho~ 

Actually, semua pun ada sebab sendiri kan...saya pun selalunya online kan YM hanya untuk dapat email alert jek...senang nak cek kalau kamu-kamu tinggalkan komen kat blog. Cuma guna YM untuk berhubung dengan kengkawan bila diorang mintak je. Hahaha~ adesssss...kejam betul...-_-"

Mungkin ada yang suka invisible sebab tak nak diganggu bekerja, ada yang tak suka availablekan diri sebab tak mahu dikacau stalker, mungkin jugak sebab takut takleh nak fokus. Atau mungkin sebab takut tak terlayan mesej-mesej kat YM. Atau sebab takut terleka dengan chat memanjang... Atau mungkin....

Kamu-kamu pulak? Suka eh online YM? Saya tau madu saya pun suka invi. :D


P/S: 'Kalaulah' boleh buat master macam ni...setiap masa menaip. Fiu fiu~~~


ENTRI CAMBEST NI CUBE TEKA SAPE PUNYA



59 comments:

aDisH.sHidA said...

sunah kita kan sama...kembar pastu madu lak..

AdyBudika said...

urm......

Heidi Shafiq said...

bahaya main YM ni.. sume keje aku terbengkalai.. hahaha..

Mutiara Bernilai said...

hik2..

along tak bsalah kan~! :P

Mutiara Bernilai said...

eh jap.. ym mickey mouse la :P

ja'at kamu!~

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

ha'ah! memang sama semua! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

urmmmmmmm....nape urm urm ni...

Sunah Mohammad said...

@Heidi Shafiq

betul! err..skang blog pulak...-_-"

Sunah Mohammad said...

@Mutiara Bernilai

bersalah!!! hahaha~

annenyss said...

kak sunah kita samalah ! anne kalau online pun invi . n memang tak online kalau takda hal penting . hahaha

Sunah Mohammad said...

@Mutiara Bernilai

erk..hahaha~ yang dulu tu along..:p

cahayasemulajadi said...

saya pun suka invie... sebab?
saya boleh meng"kontrol" keadaan..

Naddia said...

status ym sy pon slalu invi je..mals nk layan org tak pnting..haha..
lyn org itu shaje!

Nordin said...

ingatkan available.. huhu

anies anessa said...

saya pon xsuka chatting sbb malas taip..haha...tatau cena pulak ley ada blog...

putERi-kAtEk said...

hehehee...saya available pd org2 tertentu aje.... kak sunah nak add!!!!!

diana said...

tak pandai guna benda ni..
hahahha

Muslimah Optimis said...

hehehehhe.. sunah nak dengaq cerita agi best takk..sejak 2011 ni rasanya tak sampai 5 kali kami on9 YM..hahha.. Gtalk ja on9 hari2..hehhe

Amira Anorah said...

sama lah..sama...sebab malas..
tapi skrg sume tuka kat skype..so skrg ym status online skype plak invisible..
malas layan sume..layan orang yg kite nak layan je..
senanye status ym ni senang je nak stalk..amira salu stalk sorang kawan ni nak tahu dia on9 ke tak..pastu pasni bole stalk kak sunah plak..lalalalalalalala~~~~~~~~~~~~~~

Adinda Amy Sensei said...

apa khabar?

FasiHaH SupiaN said...

saya juga yg suka invi...........

Sunah Mohammad said...

@annenyss

hahaha! rupa-rupanya ramai yang macam ni...

Sunah Mohammad said...

@cahayasemulajadi

ha, itu betul!

Sunah Mohammad said...

@Naddia

ops, sape orang itu? ekeke~

Sunah Mohammad said...

@Nordin

hahaha! BM! dari pagi tadi lagi! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

hahaha~ itu alasan munasarawak!

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

meh add!!! haha~

Sunah Mohammad said...

@diana

hehehe..takpe, jangan mulakan! hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Muslimah Optimis

hehehe..aimaa, kami tak suka gtalk! tak menarik! :p kadang2 je guna bila ade member suruh...:D

logorithm said...

Kalau I online, I'm 'available'. Tapi I tak online dari YM. Sekadar dari Yahoo mail jer.

Tak suka chatting. Sekali-sekala boleh la...

SyafiqRidhwan said...

meh add sini. :)

... said...

as salam..
hehe..zaman ym dah berlalu dan digantikan dengan skype ;)
tapi ym tetap ada yang menariknya.doodle.haha.lukis ala2 kanak-kanak.
tapi betul, bila kita klik avaiable je, menderu pop up window keluar.

tu belum lagi yang buzz cara manual.tension je.
nak je buat super buzz masa kena tu

=D

rosmina samin said...

Slm Sunah =) lama tak komen ni muahaha... sy takkk suka "available" sbb sekali "available" keje tak akan siap punyer ngengenge soo sy tak suka "YM" sekian ^^

niesz said...

dah lame rasenye xon ym ni, selalu check email jer..ehe.. jom ym..ekeke..

HATYCIKNUURUL said...

alamak,mane nk komen ni,bnyaknyerr,..hehe,..

sunah,same la kite,inviii je mnjang..dlm rmai2 frenlist YM tu kan,CN hnye ade sorg je kwn yg CN nk YM,.hoho,..teruk x?,.huhu,.

Sunah Mohammad said...

@Amira Anorah

hahaha! mana boleh stalk! :p

Sunah Mohammad said...

@Adinda Amy Sensei

khabar baik sayang~ :)

qasehraihan said...

saya pun sama...sy xpernah buat 'available'...

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

hehehehe...alang same ngan angah~

Sunah Mohammad said...

@logorithm

o..uncle gitu ek...

Sunah Mohammad said...

@SyafiqRidhwan

meh, meh..ekeke~

Sunah Mohammad said...

@...

wa'alaikumussalam fadzli...

lepas ni nak serang kak shida guna buzz manual pulak!

Sunah Mohammad said...

@rosmina samin

wa'alaikumussalam ros~ rindu ngan komen dia~~~ :D

err..kalo saya, blog buat saya tak buat keje! huhuhu...

Sunah Mohammad said...

@niesz

jom2!

Sunah Mohammad said...

@HATYCIKNUURUL

hahahaha! dahsat ka CN!

Sunah Mohammad said...

@qasehraihan

hehe..kadang2 on juga...tapi letak busy... :)

udin said...

haha! jarang bukak ym.. selalu main FB ja.. ;p

Fiqas said...

on ym tapi buat invi. je... :)
kalau ak nnt keje tak jalan....

~CiK TiNieY~ said...

akak dl masa de org tabur janji manis nak dtg pinang,mmg x bkk YM...tp lps janji2 tu dh terkubur, bukak balik cari kwn yg boleh kongsi cerita gembira, duka...mcm sunah!wlpn x ym tp de blog!;)

~...AmALinA....~ said...

majokkkkkkkkkkkkk xadd ym ina pon..

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

salam.

hmm, naz pn suka invi. Kdg2 jer buh available. Tapi cam sunah la..bila available, kuar segala windows tu..jenuh jgak kdg2. so, bila invi...hnya chat ngn yg btul2 perlu jer :)

Wan Gerrard said...

err boleh ngorat ke? :P

Sunah Mohammad said...

@udin

hehehe..lama adik akak tak datang sini..bizi ke?

Sunah Mohammad said...

@Fiqas

hehe...betul tu..eh, bukan..blog yang wat tak jalan...-_-"

Sunah Mohammad said...

@~CiK TiNieY~

eik, apekah maksud itu? ngeh ngeh ngeh...

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

ina!!!!!!!!!! add akak! hahaha~ email akak de kat profile blogger ni..

Sunah Mohammad said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

wa'alaikumussalam naz...

sama la kita~ ;)

Sunah Mohammad said...

@Wan Gerrard

err...gi tanya mak bapak! hahahaha!

iezzah87 said...

fuyo....byk nye owg komen...,)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.