Kak Limah Curang!!!

May 15, 2011


Malam itu...


Kak Limah termenung di tangga rumah. Mengenang nasib diri yang dipinggirkan. Kini Kak Limah sudah tidak lagi mendapat tempat dalam hati Aaron Budika.

Kak Limah kecewa... 20 hari Kak Limah tak makan nasi. Kalau Kak Limah je yang tak makan, takpe jugak. Ni, haiwan peliharaan Kak Limah yang nama Mage tu pun tak diberi makan. Terpaksalah Mage mencari makanan sendiri...


Mage hanya mampu makan rumput-rumput di halaman rumah Kak Limah sajeeee...kesian Mage...T_T Semua gara-gara Aaron Budika! Dia patut dipersalahkan! Mentang-mentang dah jumpa aweks baru yang elegan dalam pakaian serba hitam, hurmmm... Kak Limah terus dilupakan...

Kak Limah memujuk hati yang lara dengan nyanyian merdu seperti suara Elly Mazlein, "enjit-enjit semut...sape bujang angkat tangan...enjit-enjit semut...sape bujang angkat tangan..."

"KAK LIMAHHHH!!! SAYA BUJANGGGGG!!!" Kak Limah hampir-hampir jatuh tangga. Terkejut mendengar suara macho orang femes yang tengah angkat tangan macam Usop Wilcha.

"Bila masa pulak ko bujang??? Bukan da kawennn keee???"

"Bujang 3 minggu jeee...boleh kan Kak Limah?"

"Haaa...bolehlah...jomlah kita balik rumah ko...nak nyanyi kat tangga rumah ko pulakkk..."

Kak Limah mengikut Fahrin Ashaari pulang ke rumah malam itu. Tanpa disedari, gambar mereka telah diamek secara curi oleh wartawan Wind of Change yang agak katek.

Esoknya dalam paper Wind of Change, tajuk besar muka depan: "Kak Limah Curang!!!" Kat bahagian tepi sebelah kanan paper tu pulak ada iklan, "Sila Undi Strawberry Cheesecake kat SINI~"

P/S: Cerita ini hanya rekaan semata-mata... Orang bujang ke, tak bujang ke, jangan curang... Tak baik... :D

You Might Also Like

13 Comments

  1. aahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  2. Siap bujang 3 minggu lagi...haha..sunah...sunah...masakk koo nihh..

    ReplyDelete
  3. hahhahahha..

    ok tan mau curang dah..=pp

    ReplyDelete
  4. ayookk..smp hati k.limah curang..haha

    ReplyDelete
  5. haha.habis 3 blogger u sapu.huhu.kesian ady budika kena gosip.si ben plak boleh plak bujang 3 minggu sekarang ni ye.dgr kata makan kat kedai mamak je.amboi puteri katek.mamarazi sekarang.

    ReplyDelete
  6. adei..jgn curang..
    abg ady gelak HAHAHH..punyalah pnjg~
    heheh

    ReplyDelete
  7. kak limah!!
    balik la masak cabonara hahahaha

    ReplyDelete
  8. hahahahahhaa..
    tiga sekali kene bahan..
    havoc nie..

    ReplyDelete
  9. hahahahaha. pndai mereka. haha

    ReplyDelete
  10. adoii laa.. nadh ingatkan cite betoi tadi.. ahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhaahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahh

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com