BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, May 15, 2011

Kak Limah Curang!!!


Malam itu...


Kak Limah termenung di tangga rumah. Mengenang nasib diri yang dipinggirkan. Kini Kak Limah sudah tidak lagi mendapat tempat dalam hati Aaron Budika.

Kak Limah kecewa... 20 hari Kak Limah tak makan nasi. Kalau Kak Limah je yang tak makan, takpe jugak. Ni, haiwan peliharaan Kak Limah yang nama Mage tu pun tak diberi makan. Terpaksalah Mage mencari makanan sendiri...


Mage hanya mampu makan rumput-rumput di halaman rumah Kak Limah sajeeee...kesian Mage...T_T Semua gara-gara Aaron Budika! Dia patut dipersalahkan! Mentang-mentang dah jumpa aweks baru yang elegan dalam pakaian serba hitam, hurmmm... Kak Limah terus dilupakan...

Kak Limah memujuk hati yang lara dengan nyanyian merdu seperti suara Elly Mazlein, "enjit-enjit semut...sape bujang angkat tangan...enjit-enjit semut...sape bujang angkat tangan..."

"KAK LIMAHHHH!!! SAYA BUJANGGGGG!!!" Kak Limah hampir-hampir jatuh tangga. Terkejut mendengar suara macho orang femes yang tengah angkat tangan macam Usop Wilcha.

"Bila masa pulak ko bujang??? Bukan da kawennn keee???"

"Bujang 3 minggu jeee...boleh kan Kak Limah?"

"Haaa...bolehlah...jomlah kita balik rumah ko...nak nyanyi kat tangga rumah ko pulakkk..."

Kak Limah mengikut Fahrin Ashaari pulang ke rumah malam itu. Tanpa disedari, gambar mereka telah diamek secara curi oleh wartawan Wind of Change yang agak katek.

Esoknya dalam paper Wind of Change, tajuk besar muka depan: "Kak Limah Curang!!!" Kat bahagian tepi sebelah kanan paper tu pulak ada iklan, "Sila Undi Strawberry Cheesecake kat SINI~"

P/S: Cerita ini hanya rekaan semata-mata... Orang bujang ke, tak bujang ke, jangan curang... Tak baik... :D


13 comments:

AdyBudika said...

aahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaaahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaha

Mat Gebu said...

Siap bujang 3 minggu lagi...haha..sunah...sunah...masakk koo nihh..

Pijahh' de-Arr said...

hahhahahha..

ok tan mau curang dah..=pp

aLya maNip said...

ayookk..smp hati k.limah curang..haha

Rozuan Ismail said...

haha.habis 3 blogger u sapu.huhu.kesian ady budika kena gosip.si ben plak boleh plak bujang 3 minggu sekarang ni ye.dgr kata makan kat kedai mamak je.amboi puteri katek.mamarazi sekarang.

udin said...

hahahahaha.. terbaek!!!

senyumSOYA said...

adei..jgn curang..
abg ady gelak HAHAHH..punyalah pnjg~
heheh

bersama kak Es said...

kak limah!!
balik la masak cabonara hahahaha

Ana Montana said...

hahahahahhaa..
tiga sekali kene bahan..
havoc nie..

Achu said...

hehe undi2

cik heroin said...

hahahahaha. pndai mereka. haha

sarzli said...

nice giler...hahah

fRaMe+LenSeS said...

adoii laa.. nadh ingatkan cite betoi tadi.. ahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhaahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaahahhahahahaahahh

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.