BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, May 12, 2011

Serabut


Situasi 1

Seorang anak kecil sedang bermain di luar rumah selepas hujan. Takde sape yang teman dia main.

Dah nak dekat maghrib, anak kecil itu masuk ke dalam rumah. Mak kepada anak kecil itu terkejut melihat si anak.

"Ya Allah....!!! Kotornya baju! Napelah ko gi main kat lopak air niii? Serabut kepala hotak mak nengok!!! Cepat masuk bilik air!"

Situasi 2

Seorang juruaudit sedang memeriksa data keluar masuk akaun syarikat. Urusan yang biasa dilakukan akhir-akhir bulan.

Terbeliak biji matanya melihat angka pada skrin komputer.

"Macam mana boleh jadi macam ni??? Arghhhhhhhh!!!!! Nak cakap ape kat bos ni? Serabut, serabut!!!"

***

Untuk situasi 1, sebenarnya anak kecil itu terjatuh masa tengah main kat luar. Dah la takde sape teman dia main, nak tolong TENGOKKAN dan AWASI anak kecil tu main pun takde.

Untuk situasi 2, sebenarnya juruaudit terkejut tengok data masuk akaun syarikat yang melebih-lebih. Mana ntah datang duit banyak-banyak tu, pun dia tak tau. Nampak sangat dia tak buat keje betul-betul sebelum ni, da last minit baru terhegeh-hegeh nak buat.

Lagi lampiran gambar yang serabut dari Google dan deviantART:

Mungkin anak kecil ni yang serabut tadi....

Pokok pun serabut jugak

Kabel-kabel yang serabut... +_+

Serabut yang...cantik...

Serabut kelapa pun kira serabut gak kan...

MAGE pun dalam kategori serabut jugak kat Google...err...

Okehhh...kenapa gini??? Serabut betullah!!! Ggggrrrrrrr!

P/S: Terikut-ikut gaya penulisan SI DIA

12 comments:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tgk gmbr tu..rasa serabut gak otak..hehe.

NadiRah said...

nak komen apa nih???
argghh!!!! serabut lah!!!

aliarosli said...

serabut serabut

Dekcik said...

hargh...mmang serabut kowt... xnak serabut jwp soalan nie..klu free..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/05/ehtu-henset-saya-ok.html

solomolo said...

memang serabut...

Rozuan Ismail said...

serabut kelapa?bukan sabut kelapa ke?

Sunah Mohammad said...

@rozuan

kat google, semua pun tulis serabut kelapa..hahahahaha!

cik heroin said...

jadi serabut lepas bca entry ni & tgok komen org lain T.T serabutttttttttttttttttt. kk sunah lah buat nii

FasiHaH SupiaN said...

ya Allah serabutt!!hehehe

Fadzli Amir said...

Serabut.....?? serabut ni yang dekat buah kelapa tu kan???...eh, ni cerita pasal sabut ke pasal serabut???....Aghhh...serabut gak kan...hehehhe

fRaMe+LenSeS said...

hihihi.. :D serabut la.. :P

Solihin Zubir said...

serabut pon kdg2 cantik nmpk stylo jugak.. heheh..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.