BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 10, 2011

Tak Pasal-pasal Dapat Trafik Percuma!


Terkejut jugak. Tak faham apa yang berlaku.

Lepas je hamba Allah tu komen, terus naik trafik. Apekah??? Kenapa semua gi jenguk entri  lama tu? Sape lak buat entri link ke situ...gi cek kat referrals site dan nampak satu link ni. Hurmmm...

Bukak-bukak link tu..., mak ai...entri diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Users online pun 50 lebih. Baca dari atas sampai bawah, takde pulak link entri lama tu kat situ. Belek-belek komen yang rasa cam sesak nafas nak baca semua; first page tak jumpa jugak, pi next page, okehhh...jumpa punnnn. Siap bagi hyperlink lagik. Patutlahhh...

Terima kasih lah yeee...bagi trafik percuma. Tapi takleh backlinkkan kot. Tak sesuai untuk bacaan blogger yang berjiwa matang. Takut ramai yang semput lak kang.

Cuma nak bagi point kat sini...yezzzza, sebagai blogger yang berpengaruh, dan ramai orang datang baca blog kita, sepatutnya kita tunjukkan teladan yang baik kat semua dari entri-entri kita. Tak sepatutnya kita gunakan "kehebatan" dan "pengaruh" tu untuk menjatuhkan orang lain. Kalau iya ada yang tak betul tentang blogger lain, ada caranya untuk gi tegur dan gitau dia. Tak perlu maki-maki dengan bahasa kesat dan kotor.

Saya tak menyebelahi mana-mana pihak, tapi rasanya ada cara yang lebih baik untuk selesaikan sesuatu.

Bahasa tu melambangkan bangsa kannn...:)

P/S:
Kadang-kadang amarah yang tak terkawal hanya menjatuhkan aib diri sendiri.


22 comments:

bersama kak Es said...

tak paham :O

Sunah Mohammad said...

@bersama kak Es

amek point tu je sudah...:)

~Kirin Selama Perak~ said...

nak trafik gak la...
:p

aliarosli said...

takut nak tulis macam-macam dalam blog

ROROI said...

senior!! Ada trafik yang kena bayar ke? Kalo guna WIFIUTM,,free je kan? :D

Nini Hartini said...

tak paham, kak es kne gi sekolah semula lah. hehe

hye sunah popular..

Finaz Jaafar said...

hmm..btol2..nak kutuk tak beragak akhirnye bwk kesan pd dy sndri jgk..tp nk wt cmne..dy bukan kisah pun

... said...

@~Kirin Selama Perak~

oh. ada yang hentam sunah..
banyakkan bersabar..ujian dan sandaran dari-Nya..
huhu..kunci kete redha

ksp ada amalina dah cukup. tak boleh trafik banyak2. ahaha~

XD

Pembawa_Wacana said...

errr.....bace mula2 macam hepi...tapi last-last macam tak puas hati.... pening ni kak sunah...

athirah said...

k.sunah... apakah ni?? ada org mrh ye... tp suka la style kak... cool je.. heheheheh :DD

Double N said...

tapi ada ke blogger otai nak dengar kata blogger biasa?? think about it..

Download | Macam mana nak download guna Link Premium??? Exclusive di Norfanil.com !!!!

FasiHaH SupiaN said...

kenapa angah??

darxniq said...

wow..hahhaha...pasal niq dia xnk wat ker?

waN Mohd Salim said...

ouh yeaaaaaaaaaaa .......... akak sunnah akak sunnah ... ps termasok kasar ke ?????/

NadiRah said...

tak paham lah..pe akak ckp nih??hahaha..
paham roroi ckp jer..kih3

Isteri Encek Bard said...

adeh ni kire entry mengutuk lah ni yer sunah.. sabar erk dik... tu semua cara dier nak up traffic tu kot.. tapi okey gak leh dapat traffic free hari nie.. hihihi

forever love said...

terkene dengan marah tue. dah cool da

iniialahaku said...

nak tgk...nak tgk

Miss Ran said...

siapa la tu
hope die sedar hal itu salah=P

IQ = Iez Qis said...

hermmm....mcm complicated je masalah nih kak~ pernah gak kne camtu...tpi wat derk..tpi siyes sedih~~

fRaMe+LenSeS said...

Sunah, sabar na.. nadh ada menyokong Sunah.. ramai ag kat belakang sokong Sunah.

mynameismy said...

ni ape kes nih? isk lambat...-.-'

bagi la link....-.-'

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.