Bila Penat Sangat... - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Friday, October 21, 2011

Bila Penat Sangat...

tired by *gekkoen2 on deviantART

Bila penat sangat...

Kita akan rasa lenguh satu badan. Nak melangkah kaki sikit pun jadi berat, kalau yang sampai jari jemari pun tak larat nak gerakkan tu, memang penat melampau-lampau dah tu.

Bila penat sangat...

Kita akan rasa kosong dalam kepala. Nak buat keje ape pun jadi tak fokus. Kalo tengah-tengah penat tu la nak membaca kononnya, kejap-kejap faham dan ikut jalan cite, kejap-kejap nanti masih jugak ulang muka surat yang sama.

Bila penat sangat...

Kita akan rasa bengang tanpa sebab. Nak marah aje kat semua orang. Muka takyah nak cakap lah, memang ketat seketat-ketatnya. Nak longgarkan pun da tak dapat da. Entah ape-ape aje tindak-tanduk masa tu, sampaikan orang gurau ngan kita pun kita takmo gelak.

Bila penat sangat...

Kita akan rasa nak rehat. Kalo takde tilam kat tepi-tepi kita, rasa nak cepat-cepat balik umah carik tilam. Bolehlah rehatkan badan yang terlebih bekerja. Tapi kadang-kadang kita abaikan jugak hak tubuh badan tu berbanding hak kita terhadap dunia.

Bila penat sangat...

Kita akan jadi orang lain. Ada beberapa perubahan kecil yang menunjukkan tanda-tanda kita penat. Contohnya, kalo sebelum ni boleh tido lewat sampai 2-3 pagi, time penat melampau tu lah asyik tido awal dari selalu. Then kalo sebelum ni mudah terjaga biarpun bunyi jarum jatuh sekalipun, time penat melampau tu lah tido mati tak sedar-sedar orang masuk rumah kul 2-3 pagi.

Bila penat sangat...

Terlahirlah entri ni hasil dari pemerhatian kepenatan beberapa hari yang lepas.


P/S: Terlampau penat agaknya menyebabkan saya tak fokus pada perkongsian ilmu beberapa hari lepas hinggakan takde idea untuk Eh, Ustazah! hari ni. Minta maaf banyak-banyak.

19 comments:

  1. ntri camnie pun ade??? Hahahaha :P

    untunglah Otai ape macam keadaan pun leh wat entri.. !!!

    ReplyDelete
  2. alololo..tiannye penat...!
    akak pun penat gak baru balik koje..
    erm.. igt nk gi kempas mlm ni tp xjdi, nk gi esok-isnin... akak cuti :)

    ReplyDelete
  3. alalalaa...ciannya dia!
    dah pi tido dan rehat..

    ReplyDelete
  4. hayoooooo
    get a very biiiiiiig rest akak =]

    ReplyDelete
  5. ehehe rehat la puas2 sis cti hujung mggu nih ;p

    ReplyDelete
  6. bile penat sgt kak limah pon tdo ZZZzzzzz~

    ReplyDelete
  7. penat ke sis ?

    bnyak kan berehat tau ;)

    ReplyDelete
  8. bila penat..first2 sekali konfirm cari tilam dulu..
    tapi nih dahsyat boleh cari laptop buat entry..mmg superbbb ah..heee

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum sunah...cian nyer penat sesangat yer...berehat la sunah...:)

    mama suka sesgt dengan gambar kat atas tu cute nyer die....:)

    ReplyDelete
  10. bila penat sangat..

    tido aje la.. hihi

    ReplyDelete
  11. penat tido je cik sunah oi...jgn paksa...kang jd ape2 kang susah hati pulak abg ady...hehehe

    ReplyDelete
  12. bila penat sangat rasa macam nak tidur sebulan.hehe

    ReplyDelete
  13. baca entri ni dlm kepenatan..rasa nak sambung tido je...

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad