Di Sini Ada Banyak Kisah dan Cerita...

October 09, 2011

leaf on water and water drops by =rockmylife on deviantART

Bila meneroka kembali masa lalu...

Ada cerita yang gembira, buat hati senang dan bibir menguntum senyum. Lalu dipanjatkan doa agar segalanya dipermudahkan. Kerana masa depan itu masih belum pasti, semuanya dalam pengetahuan Dia juga.

Dalam penerokaan masa lalu...

Ada juga cerita yang meruntun jiwa, buat hati tersentuh dan air mata menitis. Lalu dipanjatkan juga doa agar segalanya dipermudahkan. Kerana ya, masa depan itu dalam tangan Tuhanmu, hanya Dia yang Maha Mengetahui dan Maha Berkuasa atas segalanya.

Rentetan perjalanan ini penuh dengan kisah...

Setiap insan ada ceritanya yang tersendiri. Masing-masing punya detik waktu suka dan duka. Kadang-kadang terselit nota-nota bisu dan puisi-puisi syahdu. Ada kalanya hanya jiwa-jiwa yang mengerti memahami...


"jika masa melewati usia kita nanti...dan blog kita-kita ni masih wujud...mesti banyak kenangan kan...mungkin ada yang dah tiada..."

You Might Also Like

27 Comments

  1. cinta..ada ketawa.dan ada air mata

    ReplyDelete
  2. kalau kita dah tiada...
    kwn2 siber dapatlah kiranya menghadiahkan fatihah sebagai hadiah persahabatan sejati :)

    ReplyDelete
  3. btul ya.. xpat byg mun masa dh jd datuk klk ngga entry2 masa bujang.. haHa

    ReplyDelete
  4. bila kita bersahabat, kenangan yang ada sentiasa membangkit memory..

    ketahuilah sayang...
    setiap persahabatan yang terjalin kearah positif semestinya adalah direstui olehNya...

    sayang kamu!!!

    ReplyDelete
  5. selalu terkenang apabila diri ini sudah tiada nanti..adakah cerita kita ada orang kenangkan..

    ReplyDelete
  6. Benar. Moga2 yang ada itu peringatan y mbw jiwa mkin mdekati Maha Pencipta

    ReplyDelete
  7. betullah, macam2 cerita ada!
    akak nak blog akak diwarisi oleh anak akak supaya kenangan itu tak terus luput..

    ReplyDelete
  8. =]
    kerana cerita sedih, belog bermula..

    ReplyDelete
  9. our lives are full of happinese, but we can't just see those with our naked eyes. isn't it?

    and so with our blog. it's the best asset which is we should take care of it sampai bila2 :')

    ReplyDelete
  10. hurmm...
    sedih pulak...
    teringat time mula2 kenal akak dulu..huk3

    ReplyDelete
  11. tersentuh bila baca ayt yg akhir tu...:)

    ReplyDelete
  12. cerita2 blog yg kita coret akan menjadi memori buat kita suatu hari nnti..

    bila kita dah tua , then kita baca blikape yg kite pnah tulis mesti rasa kelakr but ianya satu kengan.. kalau kita dah mati pulak, mungkin org yg kite syg akn merindui kite dan bole terubat dgn kisah2 yg kite penah coret kn dlm sesebuah entry ..:(

    ReplyDelete
  13. salam sunah....sayu nyer....suka duka dlm kehidupan kita....:(

    ReplyDelete
  14. setiap hari berakhir satu episod cerita yang tiada replay..

    ReplyDelete
  15. sedih pulak.. :(

    sebab tu kena tulis yg baik2 kan. at least kita ada tinggalkn sesuatu yg baik dan berguna.

    ReplyDelete
  16. dan sebab tu jugak
    cik ana rase PERLU
    ada info pada
    setiap entry..
    biarlah satu ayat pun ;)





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  17. alamak cik sunah tahu cerita kita hihi ...

    umpama diari , bila kita sudah tiada diari menjadi saksi

    ReplyDelete
  18. blog saya lebih kepada hidup saya..
    kalau ada yang terkena pada orang lain tu mungkin secara kebetulan kita punya rasa yang sama..

    ReplyDelete
  19. suka dan duka

    itu yg mewarnai hidup kita

    ReplyDelete
  20. macam gula m&m ada macam2 warna tapi banyak dalam 1 paket. macam tu jugalah kehidupan..erk boleh ke?

    ReplyDelete
  21. life is like a coin..we can spend it anyway we want but we can only spend it once..so live life to the fullest,k..=)

    ReplyDelete
  22. wah...kata-kata yg sgt menarik! puitis sungguh!

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com