BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, October 22, 2011

Makseh Urang Sarawak...


Rinduk ati kamek ada urang sarawak baca blog kamek. Bertambah-tambah rinduk agik ati bila urang nok baca ya, walopun nya silent reader ajak, rupanya blognya antara blog nok kamek suka. Nang rinduk ati alu lah tek sampei keluar entri tok khas untuk nya. Sebelum-sebelum tok ada juak blogger urang sarawak nok kamek kenal, tapi nya tok special sikit dari sidak nok lain ya. Kenak kah?

Sebab...sebab...sebab...coba kitak urang klik blognya kat SITOK. Mesti kitak urang akan faham, kenak kamek rinduk ati alu-alu!

Makseh owh kitak~~~ :D


P/S: Saya harap kamu-kamu yang baca ni boleh faham...err...sape yang terrer tu bolehlah try translate ye~


18 comments:

Fathin Fazila Razali said...

assalammualaikum.. thnks.. cepatnya ktk menaip... huh.. baruk padah dah keluar entri baru..

Sunah Sakura said...

@Fathin Fazila Razali

wa'alaikumussalam...entri pendek jak.. :)

miErah halim said...

bace pndai. tp sikit2 je paham. budak kls saye mostly org sarawak...leh la suruh deorg tlg translate

fuuyooh said...

kmk salah sorang org sarawak..

Rozuan Ismail said...

kamik nk belajar cakap sarawak

Cik Lia Lomi said...

kamek paham sikit sahaja..hihihi

Iffah Afeefah said...

Ai paham seskit je

ieyba said...

ahah..bkk jak blognya..twuk da pa sbbnya kak sunah...sebab sakura!tol sik?hehe

sehati sejiwa la tokrang ow..pencinta sakura n blog..hehe

nur amalina athman said...

bila pulak bole dgr kak sunah cakap sarawak?hehe..:)

FasiHaH SupiaN said...

haha nak gune google translate ah angah, xpaham.hehhee

Gen2Merah said...

adalah dalam dua tiga kali saya ulang baca baru faham... payah juga nak kuasai loghat sarawak ni ye.. ehehe...

JIJI YU said...

kita suka kentok kentok

ieyza afieyna said...

singgah :)

oo org sarawak rupanya..

tapi cara penulisan tak pernah ter agak lah sis ni org sarawak.. hee ;)

Mat Gebu said...

Hooo...tau makan umai saja...salam

aimie amalina said...

pahaaammm sikit2! sebb dok miri dulu
heeeee =]

FaKArePa!n said...

bluuurrrrr... huhuhu

♛ Dea Arematt ♛ said...

rindu na jwk.. hehe

maszull said...

assalamualaikum sunah....mama faham la sikit2 jadi faham la apa yg sunah tuliskn tu...ada juga jiran senegerikn...:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.