BLOG ENCIK SUAMI

Monday, October 24, 2011

Semalam Yang Sepi...

I need you by ~SpongySponge on deviantART

"Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri"

Bukan aku tidak betah sendiri
Pernah saja aku tanpa teman
Boleh saja aku laluinya dengan kekuatan
Sungguh Allah berikan aku kudrat seorang insan

Namun semalamku lebih lemah dari biasa...
"Di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu"

Tidak aku meminta lebih
Hanya kata-kata untuk menenangkan jiwa
Namun yang ku dapat hanya kata-kata bisu
"Tidak ku temu suaramu"

Akhirnya aku termangu-mangu sendiri
"Di sini ku tersedu-sedu"

"Kisah janji dimungkiri lagi..."


14 comments:

tamlegend said...

abg ady sibuk kot...sabar ye sunah ye...

aNaYaNa said...

Allah sentiasa ada untuk hambaNya..:)

Eera Shera said...

nape ni? cam sedih je..chill k. i'm here..huhu :)

maszull said...

assalamualaikum sunah...dugaan tu sentiasa ada oleh itu bersabarlah dgn apa jua yg dtg dan jgn lemah.....

dgn semangat yg membara harus diteruskn jua perjalanan ini...:)

mas saari said...

my favourite song ni!
memang feel lonely je bila dengar lagu ni kan?

Iffah Afeefah said...

Sunaaaahhhh yuuuu


npe cm sedih je.

Ai de ni<3

JIJI YU said...

ce ko pikir pehal ko sepi

EYQASARA said...

jarang tgok kak sunah sedey.. nape ni kak...?? saba ye kak.. org yg Allah syg mmg bnyak dugaan.. chill yep.. i'm here 4 u.. (^^) *wahh ayat aku.. :)

aimie amalina said...

hayoooo
nape sayuuu je kak sunah....

semoga hati yg sepi kembali ceria taw!

BeloG MTT said...

Beribu sesalan kannnn ! Suka jugak lagu ni sis.. Best dan sayu jer hati bila dengar kann..

Normal sis,kadang kadang pon MTT terasa hidup ni sunyi dan kosong walaupon sentiasa ada org2 tersayang di sisi :')

Perasaan tu sesuatu yang normal, sabar yer sis :)

tamlegend said...

kenapa sunah...?tgh bersedih ke???

Santri T.P.I.N.I said...

peh....! sungguh puitis...

FasiHaH SupiaN said...

malam yg sepi pi pi...

hmm, mood:balik kls, sok ade kuiz. ishhh

mcm kuar tajuk je...oh angah, jgn sepi2 tau!

anGah said...

alahai... jika ada lukanya, carilah ketenangan ubatnya~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.