BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 27, 2011

Siapa Dia... Masih Misteri...

Mistery man by ~thechaotico on deviantART

Terlihat yang itu menyebabkan cerita lama menerpa.

Lalu dibelek-belek email lama, untuk meneliti kembali salah satu khazanah yang menjadi bukti cerita lama itu pernah berlaku. Khazanah itu yang masih disimpan kerana memikirkan satu hari nanti, mungkin ia akan membongkar sesuatu yang lain.

Hari ini, khazanah itu dibuka kembali dan diteliti bait-bait yang tertulis. Walau bahasa yang digunakan agak pekat dan tidak biasa dilihat, tapi serba sedikit maksudnya sampai juga ke kepala. Lalu akal mencerna dan menggerakkan hati untuk mencari lagi.

Bila kata hati sudah tergerak untuk menganalisa, sifat suka mencari hingga ke lubang cacing seakan-akan dicas semula setelah sekian lama ia berehat. Dunia maya, banyak maklumat yang akan diperolehi jika bijak menggunakan hujung jari-jemari untuk mencari apa saja.

Namun salah satu sumber yang paling kuat untuk diterokai menemui Index of /cgi-bin/. Buntu. Berhenti seketika. Yang ini baru nama-nama yang berkaitan dengan penulis. Sedangkan si penulisnya...

Siapa dia sebenarnya?


18 comments:

Iffah Afeefah said...

Ai tatau npe

ase blur je

aimie amalina said...

emmmm
saya pun pikir sape tu....

Woofer Storm said...

siapakah dia yang sering bermain diminda??

mgkn perlu,mgkn tidak untuk merungkaikan misteri khdpn ni.hehe
sory sis,merapu sbentar^^

Tea said...

Mcm tengok gmbar dlm majalah mastika.

FaKArePa!n said...

ade berapa ribu emel dlm inbox Sunah?? hehe

JIJI YU said...

aku baca entry ni pon aku blur

El-Janna said...

hahak suka gambar tu. setting firework rasenye^^

hmm ade sambungan?

aimaniman said...

issshhh misterinyaa.. pening akak

maszull said...

assalamualaikum sunah....siapakah dia masih menjadi teka teki...:)

reenapple said...

siapakah ???

Eera Shera said...

siapekah dia yg berkenaan?hehe

zonejb said...

selamat sejahtera En/Cik/Tuan/puan. kami telah mewujudkan 1 blog iaitu SENARAI BLOG-BLOG MALAYSIA. kami masih baru lagi di sini.maka kami masih mencari lebih banyak lagi blog-blog untuk di masukkan kedalam blog kami. untuk permulaan blog En/Cik/Tan/Puan telah terpilih dan telahpun di masukkan kedalam blog kami. oleh itu kami meminta jasa En/Cik/Tuan/Puan untuk memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan. di sini kami sertakan link blog kami iaitu:-

http://bloglistmalaysia.blogspot.com

sila maklumkan kepada kami sekiranya En/Cik/Tuan/Puan telah memasukkan blog kami kedalam bloglist En/Cik/Tuan/Puan.

kerjasama En/Cik/Tuan/Puan amat kami hargai

terima kasih

SoLy SoLicious said...

msteri sngguh...

Umie Artoqiemie said...

saye stress memikirkan sape org tu. hurmmm *sambil usap janggut padahal takde janggut

diana said...

tak jumpa kn silap jadi mcm penulis tamar jalis.hehe siapa dia?bersungguh akak cari..org yg rapat dgn akak ek?mcm secret admirer lh akak ni hehe

diana said...

tak jumpa kn silap jadi mcm penulis tamar jalis.hehe siapa dia?bersungguh akak cari..org yg rapat dgn akak ek?mcm secret admirer lh akak ni hehe

Anonymous said...

tak jumpa kn silap jadi mcm penulis tamar jalis.hehe siapa dia?bersungguh akak cari..org yg rapat dgn akak ek?mcm secret admirer lh akak ni hehe

FasiHaH SupiaN said...

apakah? siapakah?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.