BLOG ENCIK SUAMI

Friday, October 28, 2011

Those Magic Words...

M a g i c by ~FlabnBone on deviantART

"Aku bukan suruh korang tinggalkan kehidupan duniawi, tapi aku suruh korang tinggalkan dosa. Untuk tinggalkan duniawi tu dikira terpuji, tapi untuk tinggalkan dosa tu tanggungjawab. Dan untuk tinggalkan dosa tu lagi penting daripada tinggalkan dunia."
 [Yahya ibn Mu'adh]

- Contengan Jalanan - Hlovate -


18 comments:

Iffah Afeefah said...

Baikla

yu mnt hlovte gk eh

JIJI YU said...

susah nk tggl dosa

aimie amalina said...

baik kak sakura yg kembang mekar di dahan itu =]

Rozuan Ismail said...

dosa snagat susah untuk dihapuskan dari kehidupan kita =(.

SoLy SoLicious said...

:) ambik pedoman :)

Clara said...

Hlovate best!

Tggalkan dosa susah kan.., But will try ^^

Insya-Allah.

nazirulhazwan~ said...

*clap clap*

Selendang Merah said...

nice...sama2 kita perbaiki diri

Tea said...

Terjemahan dosa itu sgt luas.... Dosa, u go away!

FaKArePa!n said...

renungan y berguna..

kiera'sakura said...

semoga meninggalkan dunia tanpa dosa.. x mungkin tp x mustahil jgak.. hurmmm

reenapple said...

dosa selalu ada... sama ada nak avoid pom.. still ada.. sebab tue kena ambillangkah berjaga3..=)

eiela said...

suka kata-kata tuh, sama-sama la menjauhkan dosa.

ijatkomeng said...

y penting kekuatan tok tinggalkan...^^

Woofer Storm said...

cantik kata secantik gambar itu..hheeeee

FasiHaH SupiaN said...

CJ memang terbaik!

Eera Shera said...

patot cam nah baca..dr CJ rupenya..

i love hlovate ;)

Aretikz said...

Dunia tempat menuai amalan, hasilnya sama ada dosa ataupun pahala, yang dijadikan perantara memiliki rumah di syurga, atau kandang di neraka..

tapi dosa lebih mudah diperolehi di dunia ini, kita tidak dapat menghalang kekhilafan itu, tapi rahmat Allah itu luaskan..

Huh ~ sampai kapan ku dapat habiskan contengan jalanan ini.. oh tidak!!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.