BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, March 5, 2011

Kenapa Saya Tak Letak Gambar?


Hurm...bukanlah isu panas, tapi memang nak menjelaskan dari dulu. Belek blog Enchek Ben dan Puteri Katek pagi tadi, tergerak hati nak meneruskan penjelasan yang terbuku lama.

Kenapa saya tak letak gambar saya yang betul? Kat profile pic pun sekadar bayang samar-samar di sebalik pohon sakura. Kalau de segmen atau contest yang nak kena letak pic sendiri pun bila kawan-kawan tag, saya minta maaf sebab tak dapat menyahut tag itu ye sayang-sayang semua...kalau join pun, saya letak gambar masa budak atau bayi lagi...dan ya, tentulah saya comel masa tu!

Bukan saya nak 'berlagak', kot-kot ade yang cakap "eleh, macam hensem sangat jek tak letak pic sendiri...", tapi atas dasar keselamatan, saya tak letak pic saya sendiri. Walaupun hakikatnya sebelum-sebelum ni, entry-entry saya yang zaman tok kadok, memang ada gambar saya kalau kamu-kamu rajin godek...(sure tak rajin punye...hehe...) Biarlah yang lama tu. Sebelum ni saya pernah tukar pic saya di FB sekejap, dan perkara yang ditakuti itu berlaku, terus saya tukar balik ke pic bunga sakura...-_-" Kenapa sakura? Sila klik.

Sedihnya...memang sedih sebab tak dapat nak perkenalkan diri saya, tapi saya rasa itu yang terbaik. Mungkin boleh cari gambar saya di blog-blog lain...tapi di blog sendiri takpe lah...huhuhu. Nanti pun insya'Allah ada gathering dengan bloggers UTM. Saya berdebar gak...cane eh...aih...gathering kat Sedenak pulak? Hurm...

Moga satu masa nanti, blog ini cukup selamat untuk saya memperkenalkan diri sendiri...

P/S: Sesungguhnya internet sangat lembap...-_-"


ENTRI CAMBEST TAK DAPAT DIKESAN



45 comments:

AdyBudika said...

berdebar gak..tibe2 teringat lagu rabbani..cari-cari carilah...pasngan hidup betol2 ya kawan

cik Suka Suki@Atikah Latiff said...

wahhh akak hensome sebab tuh akak tak nak letak. kan?kan?kan???

ngehhhh~~~~ internet dah semakin bergiat aktif, sebab tuh boleh komen2. peace

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

erk..nape abang lak yang berdebar? hahaha~ siap teringat lagu tu lak tu...:D

shahsyaz said...

internet kt utm mmg lembab...
geram...

Sunah Mohammad said...

@cik Suka Suki@Atikah Latiff

ha'ah..itulah yang sebenarnye..akak hemsem! :p

okie, sila komen semua entry baru...:p

putERi-kAtEk said...

hurm...

Sunah Mohammad said...

@shahsyaz

masalahnye akak guna broadband...-_-"

misz sheyla said...

sunnah ensem???? hahahaha...ensem woooo kacak

HAJAR hasan said...

ngeh ngeh ngeh~ saya tumpang gelak kat sini ya! ;)

Sunah Mohammad said...

@putERi-kAtEk

hurm...

Gimi said...

Gimi tak letak pic gak..

BRO_MONDAY said...

sis sunah : as salam ('',) ai respect apa yam sis pertahan kan ...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "WAJAR ATAU TIDAK ???"
2.New Entry "KENAPA DENGAN HARI INI???"

Novelgurl said...

Salam..huhu sme r..dulu letak gak tp bahayalah skrng nie sbb dh mcm2 jadi.Lagi2 bila bce artikel sal keburukn letk gambar nie. hee~

Sunah Mohammad said...

@misz sheyla

iyeee...kacak lagi bergaya~~ adesss...kamu-kamu ni..-_-"

Sunah Mohammad said...

@HAJAR hasan

aiyoo...nape tumpang gelak kat sini? hahaha~

~...AmALinA....~ said...

akak!!~ nak kena godek la entri lama2 akak tu...=p tp kan ina rasa bertuah kenal akak,, even xpenah tengok mcm mna rupa akak..=)tapi sy tetap syg akak..muaahxX

abg adi plak yg bedebar ni dah kenape?=p larikkkk

NadiRah said...

yup!! nk tgk muka kak sunah nnt..huhu

FasiHaH SupiaN said...

kak sunah...saya faham kenapa..kerana saya juga begitu......dan bila tidak mempamerkan gambar, lebih selamat...

Adinda Amy Sensei said...

rasanya kalo tak pamerkan lebih selamat...dan saya pun selesa begitu...

Citarasa Rinduan said...

hah!!!
jadi ker idak nak kesedenak nie??

Sunah Mohammad said...

@Gimi

:)

Sunah Mohammad said...

@BRO_MONDAY

wa'alaikumussalam bro..

terima kasih...

Sunah Mohammad said...

@Novelgurl

wa'alaikumussalam novelgurl~

tu la, bahaya gak sebenarnye...huhu..

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

sayang die ketat2! ;)

entahler abang kamu tu...

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

xpe kak, asal niat ikhlas...keselamatan itu penting kan? :) nak lg kita seorg wanita

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

nanti jumpa ye~~ insya'Allah..

Sunah Mohammad said...

@FasiHaH SupiaN

alang...:)

Sunah Mohammad said...

@Adinda Amy Sensei

iya..lebih baik rasanya...:)

noraim said...

sy suka dgn pendirian tuh. kekalkan :)

erkk, akak ke abg sebenarnya?

waveX said...

sokong sgt kenyataan ni..lgpun adalah tidak manis jika gambar ditunjuk-tunjuk..

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

erk! hahaha~ kak ayu mengamuk!!! :p

insya'Allah kak, kalau takde aral saya gi...:) akak leh tolong PM no henfon..cek kat profile saya, ade email kat situ...:)

Sunah Mohammad said...

@Syarifah Nornazrah Al Yahya

thanks akak...:)

Sunah Mohammad said...

@noraim

err...akak le sayang...akak hemsem...:D

tomato said...

bagus2... nak g godek r blog ni..huahahaha :P

keep it up bro.. :)

Sunah Mohammad said...

@waveX

:)

Sunah Mohammad said...

@tomato

erk! nak gi buang sume gambo! hahaha~

err..i'm sis...:p

Pembawa_Wacana said...

Macam mane kah sunah sebenarnya?? Jeng jeng jeng...:D

Sunah Mohammad said...

@Pembawa_Wacana

jeng jeng jeng~ :D

Achu said...

jeneral sunah yg comeii^^

Sunah Mohammad said...

@Achu

ops! achu...syyyyhhhh! :p

Tuan Muda Naim said...

ada benda kita kena private....

Miss Ran said...

Cik sunah anda berjaya jadi pelakon sy lagi...

sila lawati http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/03/cinta-alam-maya.html

Sunah Mohammad said...

@Tuan Muda Naim

yup..:)

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

alamak, miss ran! hahaha~ jap saya terjah!

Faizul Osman said...

biar org terteka-teka siapa anda sebenarnya... sy sendiri pun berteka teki anda ini lelaki atau pun perempuan... confius...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.