Tak Leh Senyap Dah!!!

March 07, 2011


"Alah kau nak jadi blogger. Apa sangat la kau boleh tulis. Berilmiah sangat dah ke? Bahasa kau dah bagus habis? Ilmu dalam kepala kau tu dah bercurah-curah dah ke? Kau ingat apa yang kau tulis tu boleh pakai ke? Kau ingat kau dah sastera habis?" >> SINI.

Okie, kali ni saya takleh nak senyap! Kalau jiran saya kena hentam, mana boleh senyap...tambah lagi dia anak murid saya...

Ish, kenapa ye ade yang macam tu? Mungkin mereka adalah blogger otai yang rasa diri da mantop! Atau mungkin juga mereka bukan blogger, dan mereka tak tahu ape yang ade dalam dunia blog ni. Tapi...jangan terkejut bila da masuk dunia blog, macam-macam yang akan kamu jumpa. Macam-macam ragam ade, yang nak berkawan, yang nak berkongsi, yang nak berdakwah, yang nak followers, yang nak femes, yang nak duit, bahkan yang nak carik lawan pun ade...

Blogger yang baru nak naik, baru nak kembali aktif berblog, pun leh jatuh balik bila dapat 'hentaman' macam tu... Kalau tak suka sesiapa menulis, tak perlu baca tulisan dia... Orang lain pulak nak baca...kan, kan, kan?

Haish, memang ilmu tak cukup lagi, memang tulisan masih nampak mengarut lagi, tapi at least mereka ada usaha nak naik... Bagi la sokongan sikit... Adesss... kamu anak murid, jangan patah hati pulak! Nanti ustazah rotan!


OK, JOM COOL KAN DIRI DENGAN ENTRI CAMBEST!


You Might Also Like

37 Comments

  1. heheh.. yuyu nak bace pasal calon suami tu ^^

    ReplyDelete
  2. setuju tu..jgn terlalu sangat nak lihat kelemahan org lain..tapi cubalah untuk memberikan penghargaan dari kebaikan...

    ReplyDelete
  3. tanak jatuh? senang ja.. jangan ada di tempat tinggi. sebab bila jatuh lagi sakit.. tapi sntiasa berada di dataran, maksud Nadh, beringat.. kita cuma Hamba ALLAH, wajar bagi kita tak harap atau letak pape.. wat sesuatu seikhlasnya.. jadi bila jadi pape, takkan rasa pape kan.. sebab menda tu da jadi benteng kita.. ;))

    ReplyDelete
  4. kak, budak2 sekeliling nas yg kata begitu. nas senyap jek. mls la nak gaduh2 ni. tak gentlemen. cehh haha
    sama2 blogger ada jgk eh. nas tak tahu pun. nas igt sama2 blogger profesional la kan. ada jugak. adoi..

    ReplyDelete
  5. Alahai.. kesiannya budak tue.. budak ke?? kesiannya abg tue.. manusia nie mmg xhabis2 nak jatuhkan orang je kan.. hish.. xfaham xfaham..

    ReplyDelete
  6. org yg suke hentam org lain tu sebab dia rasa dia dah bagus sangat tuu..ishhh

    ReplyDelete
  7. tak perlu nak kritik blog org ke tulisan org ke... tak suka tak payah masuk, tak payah baca.. blog masing2, hak masing2 kan... ikut suka hati owner la nak buat apa, nk tulis apa kat blog dia kan...

    ish, ter emo lak.. :P

    ReplyDelete
  8. ishh..macam2 ragam nk menjatuhkan semangat org..

    ReplyDelete
  9. as salam..
    oh..kes iri hati mungkin?
    yang penting, mana yang baik kita ambil. yang buruk, jadikan sempadan. gabungkan kedua2 untuk menjadikan hati lebih kental kelak jika ada onar disebalik blogger2 yang tak puas hati. semoga mereka yang membuat onar tu diberikan petunjuk oleh-Nya..

    sesungguhnya petunjuk dari-Nya tidak terbatas.dalam dunia maya pun boleh ;)

    oh ya~ kamu kena tag.hehe~
    lama dah tak join bloglist ni~
    sekadar suka2 nak mencari readers yang setia =)

    http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/03/saya-nak-join-bloglist-nelly-strange.html

    ReplyDelete
  10. betoi3...msti rasa down kalo org kata mcm2 kat kita tmbah newbie nie...sprti smngat yg hilang....

    ReplyDelete
  11. dia cakap macam tu sebab diorang jeles.. itu je sebenanye.. lalala~ ^^,

    ReplyDelete
  12. @y u y u Z u l a i k h a

    hahaha! yuyu laju kali ni! tahniah! :p sila-sila baca calon suami..:p

    ReplyDelete
  13. @AdyBudika

    yup, betul tu abang...kadang-kadang hanya kesalahan yang dicari, kebaikan nampak kecik je...

    ReplyDelete
  14. @fRaMe LenSeS

    daratan ye nadh? betul tu..setuju dengan nadh..lagipun memang semuanya bukan milik kita...

    ReplyDelete
  15. @Along Usop

    erk! usop kejenye membako je~ dalam movie ngan luar movie pun membako aje!

    ReplyDelete
  16. @forever love

    akhirnya berjaya menghasilkan emosi dalam entry...:)

    ReplyDelete
  17. @z a k w a n

    yup nas...sesama blogger pun ada...jadi hati-hati la..

    ReplyDelete
  18. namapun manusia, tak ada yg "perfect" mcm2 ragam Sunah... ada yg baik *mcm saya ^^* ada yg tak baik *mcm sy juga* still newbies byk bend tak tau dlm blogging ni... tp yg penting sy tak akan patah hati... sebaaaaab takut ustazah sunah rotan..... cabuttttttt ^^

    ReplyDelete
  19. @KyêrulL

    tu la kyerull..kesian kat dia...hurm..

    ReplyDelete
  20. @Fiqas

    uiyooo~ tu dia kak fiqas mengamok! takotnya saya...wuwuwu~

    ReplyDelete
  21. @...

    wa'alaikumussalam...

    mungkin juga iri hati~

    ReplyDelete
  22. hahaha..sebelum nie xberjaya ke.?

    ReplyDelete
  23. @anies anessa

    jangan hilang semangat tu, tapi bangunlah balik sayang...anies pun pernah down gak dulu kan? tapi naik semula...:)

    ReplyDelete
  24. ish..ni mmg kes marah btul ni...

    ReplyDelete
  25. hahaha..sebelum makan dalam punya...hihi

    ReplyDelete
  26. yelah2.. tak bako dah..

    meh ulangtayang puisi dari penulis kata

    http://alongusop.blogspot.com/2011/02/aku-bukan-malaikat.html

    ReplyDelete
  27. Sunah yang baik hati... time kasih lagi.....:D

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com