BLOG ENCIK SUAMI

Friday, September 2, 2011

Bila Orang Da Mula Kerja...

Tinggallah saya terkontang-kanting tak tau nak buat apa kat rumah...

Nak berjalan raya siang konfirm la tak de geng. Diorang kerja. Tapi diorang ajak keluar malam ni lak. Nak jenguk sorang member sekolah yang da beranak satu~ Sambil-sambil berjarah raya (bahasa Borneo), boleh lah amek ilmu rumahtangga sikit dari member tu kannnn kannnn kannnnn? (Huk alohhhh, ape selama ni tak pernah amek ilmu rumahtangga dengan mak bapak ke???) Hahaha~

So, siang-siang ni duduklah termenung sorang-sorang mengenang nasib diri di hari raya... Ditinggalkan sendiri berlagu sepi... Erk!

Bukanlah...

Ayat yang sepatutnya berbunyi begini...

Maka, jadilah tv sebagai peneman setia... Ade cerita ape yang best kat tv hari ni? Cer cite sikit...


21 comments:

Citarasa Rinduan said...

kak dok layan citer hantu..
hehehhe
HANTU SUSU, saluran RIA

dik, klau kamu dekat sure kak bawa pi open house kat umah mak saudara...
macam2 juadah ada

nur Muhammad said...

sama je la kita..

JIJI YU said...

keluar je la jln2 kat bintulu kota bharu

Cik Bambam said...

akak pon dah kekeringan idea raya ke-4 nie..hahahah.. rasa nk pergi kerja jugak.. -.-'

Dzarief Zuhdi said...

sama la.. dok kat kampung, tak leh nak konvoi ngan membe2..

raya taun nie x dak citer best arr..bosan.. hehe

mcm ni lah said...

org semua dah gi keje,. ape laie kite hapdet la kaw kaw entry kan,...
jom singgah ke blog sy ade pelbagai info2 terkini lagi sengsasi,
tajuk2 hari ni antara nya ialah.
cicak tokek tidak laku di pasaran,
kpn kaji had laju ambulans.
singapura serah semula loji rawatan air kepada johor, dan pelbagai lagi info2 terkini lagi sengsasi di blog saya,
jom ramai2 datang singgah beraya di blog saya,..

Muslimah Optimis said...

ngeh//ngeh..ngeh..aima sedang tunggu anak angkat mai umah ni

Memori Kekasih said...

huhu...sama la kita...semua org dah balik rumah masing2...dah nak kerja...
mula lah mengenang nasib sendirian kat umah...hehehe..

Semut Senyum said...

tak gi jln2 rumah jiran tetangga ke?

H.J said...

dok umah makan kek lapis je la kak sunnah..haha

ir prof dr alia rosli said...

same lah kite =)

tapi along je keje. yang len ade. hhhehehe

Woofer Storm said...

slmt hari raya sis..

rindu kat sis sakura la..hehee bila nak kwin??ngeeee best gak kan dpt tgk tv,dari sy yg kena keja ni..grrrrrr maaf zhir btin tau

Elih Japahar said...

Ape citer best tv hari ni??...sy keja la pulak tak tau hehe...

sergeant keroro said...

baru berjalan hari ni, keh3

miss inna said...

nasib baik lah ada tb jg...
byk jg tu drama raya main kat tb..hehe!

merahitujambu said...

td layan cite antu susu jee...heee..selamat hari raya

FaKArePa!n said...

membe dah ade anak..SSS bila lagi nye?? keh3..

kura said...

Hahah. selamat menuntu ilmu keibuan lah kak. heheh

Gen2Merah said...

kalau saya pun boleh jadi gilak kalau duk sorang kat umah.. ekekeke.. buatlah sesuatu yang menarik kat umah kan.. main masak2 ke.. ehehe

salam ceria Sakura

cik heroin said...

Layan blog jela kak =)

Niena Pengembara Ilahi said...

skang dh nk abis cuti kn.. selamat kembali menuntut Ilmu :D

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.