BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, September 6, 2011

Cherry Oh Cherry... Cherry Blossoms?

Cherry duk atas beg...muka cam sedih ajeee...

Pagi-pagi adik bukak pintu depan, diorang sume berkejar-kejar masuk dalam rumah. Kalo dulu mak diorang si Mitchi tu duk tunggu tepi beg masa saya tengah siapkan segala barang nak bawak balik, kali ni Cherry dengan Suteh lak yang duk tunggu tepi beg saya dengan adik. Saya letak dia atas beg, dia tak lari pi mana-mana cam selalu. Cam tau-tau aje tuan kesayangan dia nak gi jauh hari ni.

Cherry duk atas riba pulak...aiyakkk...awat la nkoo niii...

Anak Mitchi kan ade 4 ekor yang hidup lagi ni. So kitorang adik-beradik dapat la sorang sekor. Cherry ni kira bawah 'seliaan' saya lahhh, Suteh pulak bawah 'seliaan' adik yang nak ikut balik hari ni. Sutehhhh yang cabut huruf J kat netbook ni hari tu la Aimaa oi... Cecuteh = Si Suteh. Cecuteh tu kucenggg... Takde kaitan ape-ape dah dengan kuceng sebab Cecuteh memang kucenggg... Errr... Mende la saya merapu ni.

Dari kiri: Cherry, Suteh, Bibi & Jompot

Ok... Bubyee Cecherry, Jejompot, Bibi ngan Cecuteh~~~ Jaga diri leklok yeee mucukkk!

P/S: Doakan perjalanan saya lancar ye kawan-kawan~ :)


27 comments:

Cik Suheela said...

comelnya cherry..lama kita tak bela kucing..huhu rindu rasenya..

FaKArePa!n said...

hari ni sunah dah turun semenanjung erk??

Niena Pengembara Ilahi said...

cian dorg nk kna tggal..xpe... kt sana jmpa cici :D


erm..smoga smuanya berjalan ngan lancar ye sunah :) InsyaAllah

Niena Pengembara Ilahi said...

cian dorg nk kna tggal..xpe... kt sana jmpa cici :D


erm..smoga smuanya berjalan ngan lancar ye sunah :) InsyaAllah

siti kektus said...

sedih muka cherry tu, dia nak ikut sama la tu kak. ;)

cik pulau said...

wahhhh.4 ekor..
umah sy tinggal 2 ekor je.. hhehe..

take care..
moga selamat segalanya..^^,

eqbalzack said...

Salam sunah,
maaf abg eq lewat reply. bukan sebab beraya tapi kerja office/research yg tak abes2 ni..hehe

mas saari said...

welkam back...moga selamat sampai!

FasiHaH SupiaN said...

semoga selamat sampai ye angah....banyak kuceng angah....besar2 dah...

mcm ni lah said...

semalam dan hari ni saya ada publish entry pasal pusat jagaan haiwan aniaya kucing, sedih tau kalau tengok mesti nk nanges nyer,.
jom singgah ke blog saya, ada pelbagai info2 terkini lg sengsasi,
tajuk utama hari ni,
pemuda disimbah asid gara2 berebut seorang pondan,
pusat jagaan haiwan cuai dan zalim sebabkan kematian 16 ekor kucing dan lebih 200 ekor lagi kebuluran dan teraniaya,
honda malaysia panggil semula lebih 40,000 kereta 2006 - 2008.
dn pelbagai lagi info2 terkini lagi sengsasi, jom ramai2 terjah ke blog sy.

fRaMe+LenSeS said...

amin2. moga boss slamat sampai. :D mendoakan keselamatan boss Nadh ni..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

semua nak lepa sodap2 disebut ye....

AI said...

- byk nye kucen...

Liza @ Adzriel AB said...

nak bermanja lebih tu... comel

ariana said...

Wah..macam2 nama mereka tu ye..:)
Moga Allah permudahkan segalanya serta selamat sampai kedestinasi Sunah.

aimie amalina said...

alolololo
rindula deme kat kak sunah pas ni ye..
akak..jalan molek2 ye!
insyaAllah..selamat sumenye =]

MerLe said...

ayaaa~ cOmeynye~

ijA said...

semoga selamat tiba di destinasi kak sunah,,

JIJI YU said...

jap2..mane cici

Muslimah Optimis said...

aduhaiii.. nama kuceng die comel2 sangat aihh.. paling comel jompot tu lah.. hihihi...

El-Janna said...

nak kemane tu sunah~~

have a safe trip ya^^

NadiRah said...

slmt jalan...

d_LA said...

hehe..nama kuceng rupenye..comey sgt nama sorang2..erkk, sekor2lah..
semoga slmt smpai ke destinasi^^

kura said...

alolorh. comey comey belaka! heheh

yaya said...

comel3 smua..suke tngok...

0nenanina Vanilla said...

ala comelnye~~ secomel namenye..

sergeant keroro said...

kucing memang comel, hee~

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.