BLOG ENCIK SUAMI

Monday, September 12, 2011

Dulu Lain, Sekarang Lain

change by ~with-accusing-eyes on deviantART

Dulu skema...

Sekarang macam tak menyokong bahasa Melayu. Dulu panjang-panjang, sekarang yang paling pendek pun pernah ada tiga perkataan aje. Ada tu takde ayat langsung, gambar aje. Dulu semua macam karangan fakta, sekarang hampir semua macam karangan budak-budak. Dulu seminggu sekali pun payah benar, sekarang sehari kalo sekali takde; pun da rasa nak meroyan.

Haishhh... Memang lain kan~ Dunia blog dulu dan sekarang da berbeza. Mungkin jugak manusia yang jadi blogger tu akan turut berbeza, dan ada jugak yang cara penulisannya sama aje dari dulu sampai sekarang. Dalam setiap perbezaan yang berlaku tu, ada pembaca yang boleh terima dan ada jugak yang tak boleh terima.

Saya sendiri, kalo kamu-kamu tak cakap pun, da sedia tahu penulisan saya memang berbeza dari dulu. Biarpun kadang-kadang rasa macam kena perli...mungkin sebab setiap orang ada pendapat berbeza kan, tapi saya amek aje semuanya masuk dalam kepala (sampai tepu dah) dan kemudian keluarkan balik...jadi la apa yang kamu-kamu nampak hari ni.

Saya berusaha untuk terus menulis...dengan gaya yang saya rasa selesa...kadang-kadang nampak macam tulisan kanak-kanak ribena, kadang-kadang macam mak-mak orang, kadang-kadang menjiwang sorang-sorang, kadang-kadang macam ADUN tengah nak pancing undi, macam-macam rupa dah ada...

Bagi saya, yang penting...dalam apa yang ditulis tu, ada benda yang boleh kamu amek... Kalau tak banyak, sikit pun jadilah...

Atau...blog saya ni, dah takde ape yang boleh diamek?

Nak tutup blog la kalo gitu...


9 comments:

shazmir said...

xpe2 janji ada improvement.....anyway..good..!!

Sya Cda said...

btul tu.. dunia blog...mcm2 org mcm2 ragam... itu dinamakn peredaran zman... tp klu mgikut p'edaran yg ke arah yg okey takpe jga, ni p'edaran ke arah yang tak ok, cmne ye...? emmm pening...

Anonymous said...

nak tulis kena ada feel

usia mematangkan pemikiran :)

-luqeem

aimie amalina said...

aiyaaaaaaakkk
jgn la katopppp
saya selalu mai bce ni =]

JIJI YU said...

bajet ada orang halang engko le tewww

mas saari said...

akak suka je cara penulisan sunah! janganlah tutup blog...heheheee

FasiHaH SupiaN said...

bz bz bz.haha

Muslimah Optimis said...

hehehe.. ya sangat berbeza dulu dan sekarang... ps.. kami suka godek2 entry2 lama sunah..hehe

kura said...

amboi sampai nk tutup blog. wah. blogging kena iklas wo heheh

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.