BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, September 10, 2011

Kak, Ada Namploh Sen Tak?

Syiling banyakkkk sangat ni boleh mintak kat SANA

Lokasi: Kedai aksesori henpon tepi jalan.


Katek: Dik, nak topup Selkom, ada tak?

Tomok: Ada kak... Nak berapa hengget?
Katek: Bagi seploh hengget. Nak beli tigaploh macam banyak sangat pulak, kang asyik bergayut dengan nkoo ajeee siang malam.

Tomok: Eheh...tak ape laaaa akak, kalo nak bergayut dengan saya siang malam. Hehehe...

Katek: Dah, dah... Tak payah nak loyar burok... Cepat bagi topup.

Tomok: Ok ok... Nah kak~ RM10.60.

Katek: Nah... (bagi not merah dengan not hijau yang plastik tu)

Tomok: Eh, akak...takde duit pecah ni, ada namploh sen tak???

Katek: Ape ke hey nye nkoo letak rega macam tu, kan ke da susah nak carik duit syiling???

Tomok: Err... =.=


****


Lokasi: Kedai aksesori henpon dalam Mid Valley pulokkkk.


Kirin: Dak gemok, nak topup Mexis seploh.

Ina: Nah abang gemok, Rm10.60 ye~~~

Kirin: Nah.... (sambil bagi not merah ngan not biru)

Ina: Nah duit bakinyeee... (sambil bagi syiling sebesar lima sen)

Kirin: Eh, dopleh sen, doploh sen takde ke???

Ina: Errr...takde abang gemok. Lima sen, lima sen aje yang ade sekarang ni...

Kirin: Aiyakkkk...taknak! Berat wallet aku! Cepat carik doploh sen!


****


Pengajaran: Belilah topup RM50 atau RM100....


15 comments:

JIJI YU said...

lmbat lagi kan kena cukai..hari ni beli bebanyak je terus

FasiHaH SupiaN said...

hahahaha terbaik =D

~Kirin Selama Perak~ said...

kumpul duit syiling...
call guna public phone...
kekeke~

Sis-Lin said...

kena jimat2 ni....

now dlm HP still ada rm44.50 lagi..bru topup rm50 smlm..huwaaaaaaaaaa :((

Luqeem™ said...

bagus jugak ada guna duit syiling, tak la duit syiling dipinggirkan..skrang asyik bagi not kertas je.

~..Lesung Batu..~ said...

hahahahahadoiiiii~~ pasni nak kena borong banyak2 la..kahkahkah~

ir prof dr alia rosli said...

boleh pulak

.*.WiE.*. said...

pasni guna fon tin susu jer jimat.. huhu..

senyumSOYA said...

heheh..dah buat stok ^^"

kura said...

haha. tak mampu nk beli topap cenggitu. heheh

Solihin Zubir said...

haha.. mulai skrg, hargailah syiling.. heheh,..

Solihin Zubir said...

haha.. mulai skrg, hargailah syiling.. heheh,..

aimie amalina said...

hehehehehhee
kene stok stok ni

Tomok said...

err... aa... ;p

kumpul stok sblom 15 hb reramai.. ngee...

*hehehehehe.. sengeh je tengok situasi satu.. ;p

putERi-kAtEk said...

hehehehe...mati2 ingt namploh sen ni cite hantu....xbaca pun sblm ni....pas along ckp bkn cite antu, bru nak baca....hahhahaaa

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.