BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, October 2, 2011

1 Hari 10 Baris

Writing on Windows by ~everRiviere on deviantART

1 hari 10 baris?

Apa tu???

Bukan barisan tentera dalam kawad kaki mahupun Barisan Nasional ye. Tapi baris ayat untuk thesis master. Perghhh! Dah bercakap pasal thesis la pulak!

Hari tu jumpa supervisor saya. Disebabkan tinggal berapa bulan aje lagi untuk saya berjuang kat sini, saya pun tanya la supervisor tentang penulisan thesis. Macam mana patut saya mulakan, da patut tulis dari sekarang ke tak, dan macam-macam lagi. Sebab saya tengok kakak senior yang sorang tu da sampai Chapter 3 dah. Tu sebab dia nak kena hantar kat orang yang sponsor dia sambung master kat sini. Saya ni, yang takde sponsor dari sape-sape jadi terkontang-kanting pulak tak tau nak buat apa.

Maka supervisor saya pun cakap le, saya boleh try setkan dan disiplinkan diri untuk menulis sekurang-kurangnya 10 baris setiap hari. Insya'Allah sikit-sikit lama-lama jadi banyak. Sebab bila da start 10 baris tu, biasanya akan jadi berrrrrrrrrbaris-baris banyaknya. Lagipun...katanya, "saya rasa awak boleh aje ni, senang aje bagi awak nak menulis ni, macam kat blog awak tuuu..."

Ok, sekali lagi... =.=


P/S: Menulis kat sini lain lah Doc...


20 comments:

luqman zakaria said...

haha! up sikit la! 1 hari 20 baris!!heheh :P lagi cepat siap!!

aNaYaNa said...

betul juga..sikit2 lama2 jadi bukit..:)

aDisH.sHidA said...

1 hari 10 baris...i'allah sunah boleh...lebih dr 10 baris pun boleh...jgn putus asa ye adikecik...

wah wah sv pun baca blog sunah...

ieyza afieyna said...

haha.. mesti doc tu pun hari2 baca blog akak kowt..
hee

gudluck kak ;)

mesti bole punye..dah master eh ? best nye..

udin said...

hurmm.. takpa buat pelan2.. nanti siap la tu.. hehehe..

aimie amalina said...

kikiki
supervisor akak taw ke akak ade blog?
harusssla kan
hehehe
selamt ber 10 baris setiap ari kak =]

FasiHaH SupiaN said...

believe in yourself that u can do it sister! ;)

nuruashia ♥ said...

asekkkkkkkkkkk..xsbar nk jd student master hohoho3..sys amek master in what?

maszull said...

salam sunah....semoga berjaya juga nanti yer sunah...:)

Gen2Merah said...

semoga semuanya baik2 saja ya Sunah sakura..

Novelgurl said...

wahh ! good luck ! caiyok2 ^^ XD

delarocha said...

nak mula memang susah..dah mula tak reti nak berhenti nnt..ahakss

Iffah Afeefah said...

Kt blog len. Xpyh pkse pon da brbaris2

Iffah Afeefah said...

Xpayah pkse. Da berbaris2

niesa said...

1hari 1muka surat terus....

kiera'sakura said...

semoga berjaya kakak... =)

FaKArePa!n said...

thesis tu apa sbnarnya??hihi.. jakun cket ni..

JIJI YU said...

same la aku hafal quran dulu..strt ngn separuh muak surat..lama2 aku dpt wat setengah juzuk

Areliff said...

satu hari 1 muka baru berbaloi :)

Eera Shera said...

betul kak sunah..

tulis blog mana sama ngan tulis thesis.

boring ah..

emm nak buat proposal pun malas :p

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.