1 Hari 10 Baris - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Sunday, October 2, 2011

1 Hari 10 Baris

Writing on Windows by ~everRiviere on deviantART

1 hari 10 baris?

Apa tu???

Bukan barisan tentera dalam kawad kaki mahupun Barisan Nasional ye. Tapi baris ayat untuk thesis master. Perghhh! Dah bercakap pasal thesis la pulak!

Hari tu jumpa supervisor saya. Disebabkan tinggal berapa bulan aje lagi untuk saya berjuang kat sini, saya pun tanya la supervisor tentang penulisan thesis. Macam mana patut saya mulakan, da patut tulis dari sekarang ke tak, dan macam-macam lagi. Sebab saya tengok kakak senior yang sorang tu da sampai Chapter 3 dah. Tu sebab dia nak kena hantar kat orang yang sponsor dia sambung master kat sini. Saya ni, yang takde sponsor dari sape-sape jadi terkontang-kanting pulak tak tau nak buat apa.

Maka supervisor saya pun cakap le, saya boleh try setkan dan disiplinkan diri untuk menulis sekurang-kurangnya 10 baris setiap hari. Insya'Allah sikit-sikit lama-lama jadi banyak. Sebab bila da start 10 baris tu, biasanya akan jadi berrrrrrrrrbaris-baris banyaknya. Lagipun...katanya, "saya rasa awak boleh aje ni, senang aje bagi awak nak menulis ni, macam kat blog awak tuuu..."

Ok, sekali lagi... =.=


P/S: Menulis kat sini lain lah Doc...

20 comments:

  1. haha! up sikit la! 1 hari 20 baris!!heheh :P lagi cepat siap!!

    ReplyDelete
  2. betul juga..sikit2 lama2 jadi bukit..:)

    ReplyDelete
  3. 1 hari 10 baris...i'allah sunah boleh...lebih dr 10 baris pun boleh...jgn putus asa ye adikecik...

    wah wah sv pun baca blog sunah...

    ReplyDelete
  4. haha.. mesti doc tu pun hari2 baca blog akak kowt..
    hee

    gudluck kak ;)

    mesti bole punye..dah master eh ? best nye..

    ReplyDelete
  5. hurmm.. takpa buat pelan2.. nanti siap la tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. kikiki
    supervisor akak taw ke akak ade blog?
    harusssla kan
    hehehe
    selamt ber 10 baris setiap ari kak =]

    ReplyDelete
  7. believe in yourself that u can do it sister! ;)

    ReplyDelete
  8. asekkkkkkkkkkk..xsbar nk jd student master hohoho3..sys amek master in what?

    ReplyDelete
  9. salam sunah....semoga berjaya juga nanti yer sunah...:)

    ReplyDelete
  10. semoga semuanya baik2 saja ya Sunah sakura..

    ReplyDelete
  11. wahh ! good luck ! caiyok2 ^^ XD

    ReplyDelete
  12. nak mula memang susah..dah mula tak reti nak berhenti nnt..ahakss

    ReplyDelete
  13. Kt blog len. Xpyh pkse pon da brbaris2

    ReplyDelete
  14. thesis tu apa sbnarnya??hihi.. jakun cket ni..

    ReplyDelete
  15. same la aku hafal quran dulu..strt ngn separuh muak surat..lama2 aku dpt wat setengah juzuk

    ReplyDelete
  16. satu hari 1 muka baru berbaloi :)

    ReplyDelete
  17. betul kak sunah..

    tulis blog mana sama ngan tulis thesis.

    boring ah..

    emm nak buat proposal pun malas :p

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad