Twitter's New Features: Lebih Mudah atau Semakin Kompleks?

Beberapa hari lepas, saya nampak perubahan pada twitter, yang bagi saya nampak agak menarik dan canggih dari sebelum ni. Hari esoknya, tiba-tiba twitter kembali kepada features yang asal. Dan semalam, twitter da berubah balik kepada features yang baru. Bila saya tanya yang lain, nampak macam saya sorang aje yang da bertukar. Mungkin ada gak yang da bertukar, tapi sikit aje.

Bagi yang nak tengok features yang baru, jom kita tengok sama-sama ye~


Nampak tak beza dia dengan twitter yang lama? Ada button ... in reply to @Nama kat setiap twit tu. Dan kalo kita move mouse ke arah mana-mana twit, saya amek twit dari luqeem ye; macam gambar kat bawah... Akan moncol lah button Favorite, Retweet, Reply dan Open kat twit tu.


Bila kita klik button Open, atau klik aje kat twit tu, terbongkarlah rahsia besar kerajaan...erk! Maksud saya, beberapa twit yang sebelum dan selepas twit tu, akan terpapar kat situ gak, tak lagi kat sidebar cam dulu. So, lagi mudah la nak tengok full conversation para twitter sume. Macam kat bawah ni~


So, adakah lebih mudah atau lebih kompleks?

Sape lagi yang twitter dia da berubah jadi cenggini?

24 comments:

  1. akak dah lama x on twitter...sunah ada typo,.tertinggal A kat SAY sorang

    ReplyDelete
  2. akak punya masih features lama... huhuhuu!

    ReplyDelete
  3. Kn lg mudah

    tp i gne y utk android

    jd xpasan pape

    ReplyDelete
  4. yeke? sbb skang twitter guna fon je.. xpasan lak benda ni... bestnya kalau dpt bersosial secara luas (kat laptop) huhuhu...

    ReplyDelete
  5. macam ticker kat fb jugaklah fungsinye kan.. =]

    ReplyDelete
  6. ehmm yeke ? twitter ieyza asenye semlam tg mcm bese je..

    sat g nak p tgk la..

    ReplyDelete
  7. Twit guna hp je xnmpak plak ad perubahan

    ReplyDelete
  8. eh ada perubahan eh..xprasan pulak..dh lama tgn x taip dkt twitter.hehee

    ReplyDelete
  9. xbrapa nk phm istilah dlm twitter tok.. tp best twitt cmya jak.. hehe.. ss..:P

    ReplyDelete
  10. ada twitter tapi tak pernah guna..ngee..

    ReplyDelete
  11. uik.. tak prasan la plak.. haha..

    rsanya yg sy punya blum tukar kot..

    yg ni rsa lebih mudah.. sng nk refer..

    ReplyDelete
  12. hye sunah... how r yu? :)

    ala my xaktif sgt la twitter ni hehe

    ReplyDelete
  13. x buka cek burung lagi
    hehehe
    nk buka la nnti =]

    ReplyDelete
  14. tak tahu mnahu psal twitter.. huhu

    ReplyDelete
  15. yg baru ni nampk lg best n smart..tp hrap2 twitter baru ni x la se complicated mcm facebook baru..hee

    ReplyDelete
  16. haha saya semalam tak bukak twitter la kak.saya semalam buat kerja so memang tak perasan :)

    ReplyDelete
  17. twitter eyqa pun gitu jugak! (^^)

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum sunah...mama plak mmg x ada twitter jadi x boleh nak komen apa2 yer....:)

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com

Powered by Blogger.