BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 20, 2011

Twitter's New Features: Lebih Mudah atau Semakin Kompleks?

Beberapa hari lepas, saya nampak perubahan pada twitter, yang bagi saya nampak agak menarik dan canggih dari sebelum ni. Hari esoknya, tiba-tiba twitter kembali kepada features yang asal. Dan semalam, twitter da berubah balik kepada features yang baru. Bila saya tanya yang lain, nampak macam saya sorang aje yang da bertukar. Mungkin ada gak yang da bertukar, tapi sikit aje.

Bagi yang nak tengok features yang baru, jom kita tengok sama-sama ye~


Nampak tak beza dia dengan twitter yang lama? Ada button ... in reply to @Nama kat setiap twit tu. Dan kalo kita move mouse ke arah mana-mana twit, saya amek twit dari luqeem ye; macam gambar kat bawah... Akan moncol lah button Favorite, Retweet, Reply dan Open kat twit tu.


Bila kita klik button Open, atau klik aje kat twit tu, terbongkarlah rahsia besar kerajaan...erk! Maksud saya, beberapa twit yang sebelum dan selepas twit tu, akan terpapar kat situ gak, tak lagi kat sidebar cam dulu. So, lagi mudah la nak tengok full conversation para twitter sume. Macam kat bawah ni~


So, adakah lebih mudah atau lebih kompleks?

Sape lagi yang twitter dia da berubah jadi cenggini?


24 comments:

aDisH.sHidA said...

akak dah lama x on twitter...sunah ada typo,.tertinggal A kat SAY sorang

mas saari said...

akak punya masih features lama... huhuhuu!

Iffah Afeefah said...

Kn lg mudah

tp i gne y utk android

jd xpasan pape

athirah said...

yeke? sbb skang twitter guna fon je.. xpasan lak benda ni... bestnya kalau dpt bersosial secara luas (kat laptop) huhuhu...

fRaMe+LenSeS said...

saya suka yang selepas. weee~~

Anum said...

suka twitter yang baru

nuruashia ♥ said...

kak limah tade twitter hmmmm

Syukri Mohtar said...

macam ticker kat fb jugaklah fungsinye kan.. =]

ieyza afieyna said...

ehmm yeke ? twitter ieyza asenye semlam tg mcm bese je..

sat g nak p tgk la..

FasiHaH SupiaN said...

Twit dr hp..xnmpk plak perubahan..

FasiHaH SupiaN said...

Twit guna hp je xnmpak plak ad perubahan

アヌム ちゃん said...

eh ada perubahan eh..xprasan pulak..dh lama tgn x taip dkt twitter.hehee

syarifahsidrus said...

tak berubah pun?heee

JIJI YU said...

ye la..aku takda twitter

♛ Dea Arematt ♛ said...

xbrapa nk phm istilah dlm twitter tok.. tp best twitt cmya jak.. hehe.. ss..:P

Cik Lia Lomi said...

ada twitter tapi tak pernah guna..ngee..

Solihin Zubir said...

uik.. tak prasan la plak.. haha..

rsanya yg sy punya blum tukar kot..

yg ni rsa lebih mudah.. sng nk refer..

mynameismy said...

hye sunah... how r yu? :)

ala my xaktif sgt la twitter ni hehe

aimie amalina said...

x buka cek burung lagi
hehehe
nk buka la nnti =]

FaKArePa!n said...

tak tahu mnahu psal twitter.. huhu

Luqeem™ said...

yg baru ni nampk lg best n smart..tp hrap2 twitter baru ni x la se complicated mcm facebook baru..hee

Ai-Sis said...

haha saya semalam tak bukak twitter la kak.saya semalam buat kerja so memang tak perasan :)

EYQASARA said...

twitter eyqa pun gitu jugak! (^^)

maszull said...

assalamualaikum sunah...mama plak mmg x ada twitter jadi x boleh nak komen apa2 yer....:)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.