Untuk Para Penanam Anggur

October 27, 2011

Grapes by ~sanlotsaints on deviantART

Anggur hijau, anggur merah, anggur purple, anggur cekelat, anggur gelap sikit...

Tak kisah lah kaler ape, besar ke kecik ke sedang-sedang ke, buat semua penanam anggur atau dalam bahasa mudah dan ringkasnya, PENGANGGUR, kalo rasa-rasa macam nak bertukar profession tu boleh la jenguk-jenguk feed Jobberies kat atas post blog saya tu ye~

Atas tuuuuuuuuuu, atas tuuuuuuuu!

Jumpe tak???

Kot la da bosan tanam anggur kat rumah tapi tak berhasil-hasil anggurnya, then ada pulak bidang kerja yang menarik hati kamu-kamu yang selama ni bergantung pada anggur semata-mata, boleh la klik-klik feed dia kat atas tu ye. Kalo ada rezeki Allah bagi, insya'Allah ada la profession lain yang lebih sesuai untuk kamu.


Jangan pernah berubah...eh, jangan pernah putus asa dengan janji Allah... :)

You Might Also Like

19 Comments

  1. terima kasih kak..
    entri ni sgt bermakna buat saya
    ya
    sy masih yakin ada janji Allah yg terbaik utk sy
    hurm...

    ReplyDelete
  2. betul2
    jangan mudah berputus asa

    ReplyDelete
  3. Sekarang ramai yg pilih sgt keje.

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah...dr menung duk tanam anggur yg tak berbuah2 tu.

    ReplyDelete
  5. akak bukan tanam anggur tapi suka makan anggur...hehehee

    betul tu sunah, peluang kerja ni kena rajin cari! tak boleh tunggu rezeki tu datang bergolek je..

    ReplyDelete
  6. akak suka makan anggur :)


    p/s tu sbnrnya utk org yg menyalahgunakan kuasa vito sesuka hati.. :)

    ReplyDelete
  7. Dik Anggur nampak fresh sangat... huhuhuhu rasa cam nak petik dan makan jer... wakakakka

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah... rezeki ada di mana2.. jgn berhenti berusaha... cantik gmbar anggur tu.... :)

    ReplyDelete
  9. jgn terlalu memilih, rezeki ader di mana2

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah... Ayah sy dh sediakan tapak bisnes utk sy.. so, tak sempat nk jual anggur.. heheh..

    ReplyDelete
  11. hikhik, sye tetap di sini....

    ReplyDelete
  12. kalau tak berusaha, sampai bila2 pun asyik nak tanam anggur yang tak berhasil kan... usaha dan tawakkal, insya Allah.. rezeki Allah itu d mana2

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum sunah...sedapnya kalau dpt makan anggur tu ...nyummmmm

    sabar itu separuh dr iman ...rezeki tetap ada...:)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com