BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 27, 2011

Untuk Para Penanam Anggur

Grapes by ~sanlotsaints on deviantART

Anggur hijau, anggur merah, anggur purple, anggur cekelat, anggur gelap sikit...

Tak kisah lah kaler ape, besar ke kecik ke sedang-sedang ke, buat semua penanam anggur atau dalam bahasa mudah dan ringkasnya, PENGANGGUR, kalo rasa-rasa macam nak bertukar profession tu boleh la jenguk-jenguk feed Jobberies kat atas post blog saya tu ye~

Atas tuuuuuuuuuu, atas tuuuuuuuu!

Jumpe tak???

Kot la da bosan tanam anggur kat rumah tapi tak berhasil-hasil anggurnya, then ada pulak bidang kerja yang menarik hati kamu-kamu yang selama ni bergantung pada anggur semata-mata, boleh la klik-klik feed dia kat atas tu ye. Kalo ada rezeki Allah bagi, insya'Allah ada la profession lain yang lebih sesuai untuk kamu.


Jangan pernah berubah...eh, jangan pernah putus asa dengan janji Allah... :)


19 comments:

aimie amalina said...

terima kasih kak..
entri ni sgt bermakna buat saya
ya
sy masih yakin ada janji Allah yg terbaik utk sy
hurm...

Anum said...

betul2
jangan mudah berputus asa

pena rozie said...

Sekarang ramai yg pilih sgt keje.

Oh Oeya said...

Sedang berehat dari kerja :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Alhamdulillah...dr menung duk tanam anggur yg tak berbuah2 tu.

mas saari said...

akak bukan tanam anggur tapi suka makan anggur...hehehee

betul tu sunah, peluang kerja ni kena rajin cari! tak boleh tunggu rezeki tu datang bergolek je..

senyumSOYA said...

masih belajar..^^"

SoLy SoLicious said...

nice info ^^

Niena Pengembara Ilahi said...

akak suka makan anggur :)


p/s tu sbnrnya utk org yg menyalahgunakan kuasa vito sesuka hati.. :)

Isteri Encek Bard said...

Dik Anggur nampak fresh sangat... huhuhuhu rasa cam nak petik dan makan jer... wakakakka

Iffah Afeefah said...

Opah mimito kne tgk ni huhu

JIJI YU said...

jgn pernah putus dari ALLAH

Dalila Hamid said...

InsyaAllah... rezeki ada di mana2.. jgn berhenti berusaha... cantik gmbar anggur tu.... :)

Tentang Kita said...

jgn terlalu memilih, rezeki ader di mana2

Solihin Zubir said...

Alhamdulillah... Ayah sy dh sediakan tapak bisnes utk sy.. so, tak sempat nk jual anggur.. heheh..

Ayuni said...

hikhik, sye tetap di sini....

Gen2Merah said...

kalau tak berusaha, sampai bila2 pun asyik nak tanam anggur yang tak berhasil kan... usaha dan tawakkal, insya Allah.. rezeki Allah itu d mana2

maszull said...

assalamualaikum sunah...sedapnya kalau dpt makan anggur tu ...nyummmmm

sabar itu separuh dr iman ...rezeki tetap ada...:)

FasiHaH SupiaN said...

never give up! yeahhh

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.