BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, October 27, 2011

Untuk Para Penanam Anggur

Grapes by ~sanlotsaints on deviantART

Anggur hijau, anggur merah, anggur purple, anggur cekelat, anggur gelap sikit...

Tak kisah lah kaler ape, besar ke kecik ke sedang-sedang ke, buat semua penanam anggur atau dalam bahasa mudah dan ringkasnya, PENGANGGUR, kalo rasa-rasa macam nak bertukar profession tu boleh la jenguk-jenguk feed Jobberies kat atas post blog saya tu ye~

Atas tuuuuuuuuuu, atas tuuuuuuuu!

Jumpe tak???

Kot la da bosan tanam anggur kat rumah tapi tak berhasil-hasil anggurnya, then ada pulak bidang kerja yang menarik hati kamu-kamu yang selama ni bergantung pada anggur semata-mata, boleh la klik-klik feed dia kat atas tu ye. Kalo ada rezeki Allah bagi, insya'Allah ada la profession lain yang lebih sesuai untuk kamu.


Jangan pernah berubah...eh, jangan pernah putus asa dengan janji Allah... :)


19 comments:

aimie amalina said... Reply to comment

terima kasih kak..
entri ni sgt bermakna buat saya
ya
sy masih yakin ada janji Allah yg terbaik utk sy
hurm...

Anum said... Reply to comment

betul2
jangan mudah berputus asa

pena rozie said... Reply to comment

Sekarang ramai yg pilih sgt keje.

Oh Oeya said... Reply to comment

Sedang berehat dari kerja :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... Reply to comment

Alhamdulillah...dr menung duk tanam anggur yg tak berbuah2 tu.

mas saari said... Reply to comment

akak bukan tanam anggur tapi suka makan anggur...hehehee

betul tu sunah, peluang kerja ni kena rajin cari! tak boleh tunggu rezeki tu datang bergolek je..

senyumSOYA said... Reply to comment

masih belajar..^^"

SoLy SoLicious said... Reply to comment

nice info ^^

Niena Pengembara Ilahi said... Reply to comment

akak suka makan anggur :)


p/s tu sbnrnya utk org yg menyalahgunakan kuasa vito sesuka hati.. :)

Isteri Encek Bard said... Reply to comment

Dik Anggur nampak fresh sangat... huhuhuhu rasa cam nak petik dan makan jer... wakakakka

Iffah Afeefah said... Reply to comment

Opah mimito kne tgk ni huhu

JIJI YU said... Reply to comment

jgn pernah putus dari ALLAH

Dalila Hamid said... Reply to comment

InsyaAllah... rezeki ada di mana2.. jgn berhenti berusaha... cantik gmbar anggur tu.... :)

Tentang Kita said... Reply to comment

jgn terlalu memilih, rezeki ader di mana2

Solihin Zubir said... Reply to comment

Alhamdulillah... Ayah sy dh sediakan tapak bisnes utk sy.. so, tak sempat nk jual anggur.. heheh..

Ayuni said... Reply to comment

hikhik, sye tetap di sini....

Gen2Merah said... Reply to comment

kalau tak berusaha, sampai bila2 pun asyik nak tanam anggur yang tak berhasil kan... usaha dan tawakkal, insya Allah.. rezeki Allah itu d mana2

maszull said... Reply to comment

assalamualaikum sunah...sedapnya kalau dpt makan anggur tu ...nyummmmm

sabar itu separuh dr iman ...rezeki tetap ada...:)

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

never give up! yeahhh

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (58) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (9) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (51) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.