BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, March 24, 2011

GAME: GEGAR YM VS GEGAR SB


Ops!!! Ini bukan segmen baru abang Ben, tapi saja nak kongsikan kaedah untuk berhubung dalam game terbaru abang Ben yang dilancarkan semalam dan hari ini. Hehehe...

Semalam punye, GAME ANTARA BLOGGER : GEGAR !!!!!! abang Ben suh kumpul seramai mungkin ahli geng dari senarai blogger yang dikumpul sejak jam 10 hingga 11 malam. Tu diaaaaa...kami nampak je nama yang dikenal, zasssss! Katek la ni, siap buzz kat YM masa orang tengah buat kad KBU. Ha...kami guna YM. Yezzaaaa...masa ni da cukup 4 orang, lagi sorang tak tahu nak amek sape. Lepas tu saya tengok ade sorang komen kat entri NI, dan saya ada no fon dia. Jadi, saya cadangkan amek dia je. Senang, terus mintak add kat YM. Bayangkan, sebelum ni tak pernah add pun YM dia, hasil game ni, alhamdulillah dah add... Bincang-bincang kat YM macam Katek cerita kat SINI, akhirnya hasilnya adalah seperti di SINI. :D

Hari ni punye, GAME ANTARA BLOGGER 2 : GEGAR !!! lain sikit dari semalam. Lebih mencabar sebab abang Ben tukar cara permainan. Abang Ben pecahkan dulu blogger yang join tu kepada tiga kumpulan. Hambekkk! Berterabur kamu-kamu nak cari sapa ahli kumpulan. Nah...masa ni nak add FB, add YM, add ape lagi...hahaha~ Tapi kami guna group FB je... Bila guna FB, agak sukar sikit sebab tak semua ada dalam tu, jadi kena add dan invite. Masa berbincang, boleh terlepas komen-komen sebelumnya sebab notifications mencanak-canak naik. Bila da seratus lebih komen, haaa...pening wehhh... Abang Ben apetah lagi, mulalah menguap dan bagi tekanan kat blogger yang join. Hahahaha~ Kang ade gak yang tak dapat eskem stroberi kang...:p Hasilnya, kamu-kamu tengok kat SINI pulak~ Banyak gak kenalan baru pelbagai fe'el yang ditemui...hehehe.

So, kesimpulannya, 2-2 ada kelebihan dan kekurangan masing-masing. Kalo yang first tu, ok lagik sebab 5 je...kalo dia bagi 10, hadoiiii..mana nak cari ID YM? Hahaha~ Yang second pulak, kene selalu refresh page...tapi tak perlu add, just bincang je dalam group FB. :)

Lepas ni...ade sape-sape nak add YM? Hahahaha~

P/S: Ade lagi nak join group SERUMPUN SATU MALAYSIA?



18 comments:

c-tea said...

huhu....memang gempak game ke 2....siyes...zasssssssssss

Sunah Mohammad said...

@c-tea

hahaha! kan, kan..poning den...-_-"

efa said...

km selalu lepas flight pasal game2 segmen2 cian wuwu :(

Qaseh dalia adelia said...

hahaha pening sekejap

Izamir Ridzwan said...

adoiii game ni terlepas.. IR sibuk.. huuhu

Ujang9897 said...

boleh jadi gila..hahaha

Syafiq Rosli said...

huhu..xsempat pun

syuwai said...

memang pening!

dah la tadi tenet sl0w..

tp best2x..heheh

~...AmALinA....~ said...

pening giler..-_-

Sunah Mohammad said...

@efa

huhu..lenkali kalo de game akak masukkan kat kbu ye...:D

Sunah Mohammad said...

@Qaseh dalia adelia

pening betul sampai tak larat nak komen banyak2 tadi..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

hehehe...takpe, malam tadi sempat kan...:D

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

hahaha! ang la tu..geng kentut...

Sunah Mohammad said...

@Syafiq Rosli

takpe, lenkali cuba lagi ye...:D

Sunah Mohammad said...

@syuwai

hehehe..sian syuwai..lambat sikit up n3 sebab tenet slow..

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

hahahah! rindu kat geng kalot niiiii!

pearl jade said...

huhu..xdpt join..mlm rmh xde internet..hehe
da xleh join ek??t kalo ade game lg rogerla ya..huhu

shahjiehan said...

macam best je... nk add ym sunah jugak!! hahahhaha

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.