BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, May 24, 2011

Secret Recipe Masih Halal...


Imej SINI

Semalam ada baca kat satu blog ni.

Isu halal haram lagi. Sebelum ni isu mentega golden churn yang sah ada DNA khinzir tu boleh rujuk entri NI. Kali ni tentang tepung kek pulak, blog tersebut siap mention lagi tepung kek tersebut digunakan oleh Secret Recipe dalam kek-kek depa. Dia bagi link lagi ke blog asal. Then, ada link ke laman JAKIM.

Erm...bila saya masuk dan tengok, eik? Kenapa semuanya produk dan premis makanan Secret Recipe? Masa tu masih konfius lagi. Maka, saya komen la kat blog yang sebarkan tu tadi, "so, halal ke tak eh? sebab kat JAKIM tu sijil halalnye tak tamat lagi..." Ni lah kalo tak paham dan jarang kaji tentang proses pensijilan halal.

Pagi ni bukak blog PCM yang lagi satu tu. Baca lagi isu halal haram ni. Masa tu dah nak kecewa dah sebab macam dah sah je haram, baca pulak kat mStar... T_T Then, bukak blog Izamir Ridzwan. Ada update terkini dari pihak Secret Recipe sendiri.

Alhamdulillah, jangan risau ye kawan-kawan~ Secret Recipe masih halal lagi~ Tak percaya, jenguk sendiri kat SINI. Sekian~


16 comments:

EZAN IDMA said...

susahnye skrg nak makan kan. kene cek betol2

PinKy MoMMa said...

sunah..sis linkkan blog sunah utk perkongsian bersama ;)

nasib baik masih halal lagi hehe..
baru je pegi makan hukhukhuk..

thanx sunah ;)

Ibnushukran said...

perkara syubhah baik tnggalkan.. skrang ni mmng macam2 perkara y di was was kan.. so jaga2 la kita..

mynameismy said...

mcm2 kan skrg nih...-.-'

Miss Ran said...

br makan hari tu...hehe

Ujang9897 said...

pulak...

izamir ridzwan said...

halal... yeay esok jom mkn lgi

Faris Adli said...

kalau ragu-ragu, better tak payah makan..lagipun makanan utama rakyat Malaysia kat nasi

peep said...

sdp sgt ke secret recipe tu?? aishh..

Dayana AZ said...

ahaa :) paham dah hehe.

luna_loveleo said...

betol2 kite kene cek sendiri jangan main cakap je bende tu halal ke haram..buat orang lain was2 je..itu dah salah..peace ^___________^

... said...

alhamdulillah..

" blog tersebut siap mention lagi kek tersebut digunakan oleh Secret Recipe dalam kek-kek depa "

guna kek dalam kek?

mad khaz said...

alhamdulillah. akhirnya terjawap persoalan.

bahaya betol,semua benda dikatakan ada dna babi.

kena berhati-hati ni.

azila said...

adeh..terkedu awal2 kuar topik ni

Rozuan Ismail said...

oo yeah!suka berita ni sebab memang selalu gi secret recipe makan nasi dia

bersama kak Es said...

kek batik lagi sedap ;)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.