BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, March 8, 2011

Entri dan Emosi...


Dari entry tu, mereka kata saya jiwang. Ada yang kata macam sayu saje entry tu. Mereka yang lagi satu pulak kata saya makin banyak post entry berkaitan cinta (walaupun hanya sebagai entry cambest dari blog orang yang da nak kawen tak lama lagi tu...:D) Entry yang ni pulak mereka kata saya marah benar.

Ia terpulang...pembaca mempunyai pelbagai cara untuk membaca entry kita, dan masing-masing dengan gaya serta intonasi yang berbeza. Itu sudah tentu, bukan? Kadang-kadang kita post dengan lemah lembut dan supan suntun, dibaca dalam intonasi tegas dan marah-marah. Hoho~ banyak berlaku ni...yang tegas dan emosi lak dibaca macam kelakar...eiks, tapi jarang lah macam ni...

Sebab tu, kena hati-hati dengan apa yang kita tulis dalam entry, takut tersalah intonasi pulak...ade yang merajuk dan bawak diri sambil tekan unfollow. Ops, guro saje, okie?

Dah...hari ni sangat sibuk, tak sempat nak balas jejak kamu-kamu semua...da lama tak blogwalking...:( malam ni pun ade meeting lagi. Tuan direktor vlog kata, kena kurangkan berblogging nampaknya sekejap sebab nak setelkan banyak laporan. Sekejap je, okie? Hahaha~ (mana boleh tinggal...adessss...-_-")

Oh ye, petang tadi ade artis popular buatkan seloka menarik... Erm, pilih jadi entry cambest kali ni pulak ye~


ENTRI CAMBEST ARTIS POPULAR



34 comments:

y u y u Z u l a i k h a said...

ALONG USOPPPPPP ^^ saye peminat beliau! bahahh~

Miss Ran said...

hehe sbo jela

suke seloka itu

Sunah Mohammad said...

@y u y u Z u l a i k h a

uiks! anda memang pantas! hahaha! along the tomok!

KyêrulL said...

betul² :D setiap orang ada mcm² pendapat dan pandangan kan..

aDisH.sHidA said...

sunah :) aduuuuuuuuuuuuuuuus x sabar rasanyer akak nak melihat myboss n mymadu nie

anies anessa said...

kalo xemo,cena nak tulis entry...hehe

Wan Gerrard said...

buat keje samai abis ea hehe seloka menarik :P

Why do girls look beautiful?

... said...

as salm.
ya.lagi tinggi kita belajar,lagi tinggi pemahaman yang apat kita fahamai. macam penguasaan bahasa.kalau kita cuba bersyair kat orang yang dah memang bab2 syair ni dah asam garam dia, memang tak kena tempat la kalau tersilap bawa maksud. yang penting, borak sekadar santai macam encik ben =)

moga urusan sunah di sana dipermudahkan-Nya.ameen.. =)

NadiRah said...

nak terjah artis tu lah!! huhu

~CiK TiNieY~ said...

banyak2 berehat lah sunah ea...;)

najwa's said...

take care syg. :)

entry khas buat kamu : http://najwahazwani.blogspot.com/2011/03/sakura-malaysia.html

Pembawa_Wacana said...

aiyak!! hahaha.... dah kawin la sunah... nak sanding jek...:)

bun said...

adoi,banyak nye link
saje nak soh tekan sume tengok entri mane

ish ish ish
sabo jelah

Citarasa Rinduan said...

sunnah--
hari nie kak pun agak emosi...adeh

Adinda Amy Sensei said...

belajar dari kesilapan yang lalu..

Salfiza said...

ehem~

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

tu la..sabo je la ye...haha~

Sunah Mohammad said...

@KyêrulL

ya, pandangan saya pun tak sama dengan kyerull...kyerull nak choki2, tapi saya nak eskem popop...:D

Sunah Mohammad said...

@aDisH.sHidA

hah? hahaha~

Sunah Mohammad said...

@anies anessa

betul tu shayang....

Sunah Mohammad said...

@Wan Gerrard

baek wanG~~ ;)

Sunah Mohammad said...

@...

ameen..

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

sila2~

Sunah Mohammad said...

@~CiK TiNieY~

okie akak cayunk~~

Sunah Mohammad said...

@najwa's

najwa pon kene jaga diri tau! ;)

Sunah Mohammad said...

@Pembawa_Wacana

alamak! ahaha~ okie2, sat lagi tukaq!

Sunah Mohammad said...

@bun

hahahahahaha! mesti lewwww! :p

Sunah Mohammad said...

@Citarasa Rinduan

hehehe...nampak jugak, cuma tak sempat nak komen...adessss...

Sunah Mohammad said...

@Adinda Amy Sensei

:)

Sunah Mohammad said...

@Salfiza

uhuk uhuk~

Along Usop said...

bergenang sudah air mataku
saat terbaca patah katamu
rupanya ada peminat selokaku
tercetus semangat terhindar jemu

thnx kak sunah.. taktau nape rase terharu plak bace entry nih.. =.=

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

waa~ artis datang ke blog akak!

eiks, terharu lak along the tomok ni...

Along Usop said...

terharu rasa dihati mesti
kerana diriku bukan seniman
diri terasa sungguh dihormati
atas pujian diberi teman

mud tgh terharu sebab td Ujang sudi tegur @ pomot blog along..

then bace kat sini... kak Sunah pulak.. tu la.. =)

Sunah Mohammad said...

@Along Usop

bagusla gitu~ :) akak promote seloka along je...tak tau bape ramai yang klik, tapi along akak terharu betul baca seloka tu...thanks tau!

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.