BLOG ENCIK SUAMI

Monday, April 11, 2011

Komen Biar Ikhlas, Bukan Nak Kejar Nombor


Saya hairan benar dengan sesetengah pengomen. Ya, memang bagus kalau kita baca entry tersebut dan faham, kemudian tinggalkan komen. Berkongsi pandangan masing-masing bersama pembaca yang lain. Bertanya kalau ada yang tak faham dalam entri tu.

Tapi...sangat pelik dengan keletah pengomen yang mengejar nombor. Kerana melihat nombor kat cloud dah jauh benar dari yang paling banyak komen, maka mahu mengejar semula tempat tu supaya boleh duduk kat tempat pertama.

"Ehhhhhhhhhhhh, mana ada! Saya komen ikhlas ni..."

Oh, bukan camtu eh? Okie lah, mungkin bukan tu yang dikejar. Tapi suka saya nak ingatkan kat sini, blog saya bukan tempat nak spam komen banyak-banyak sekaligus. Susah saya nak carik komen kat entri-entri baru yang penting, kang terSPAM pulak semua komen sekali.

Bukan saya sorang je rasa pelik dengan komen-komen yang mengejar nombor ni, DIA ni pun rasa pelik jugak.



26 comments:

mizzkechique said...

hehe..biasala tu..

NuSaNa NoSa 91 said...

kerenah manusia sunah.. mcm2.. layankan saje~ klu xnk lyn, endahkn.. dah byk yg tegur, tp diorang tamau dgr.. uhuk2~ T_T

c-tea said...

sebenarnya tak faham...dah 2,3 kali baca entry ni...blurr sikit hari senin ni gaknye ct ni..hehe

Sunah Mohammad said...

@mizzkechique

huhuhu..

Sunah Mohammad said...

@NuSaNa NoSa 91

tu la...kadang2 meluat..erk!

Sunah Mohammad said...

@c-tea

ahahah~ tak paham ye...baca lagi sekali! :p

elinLARH said...

biaselah tuh manusia kannn..pelik2 jeh

AdyBudika said...

urmmm..block jer..errr..leh ker block??errrr

Miss Ran said...

ehem ai terase...haha


sbb paling byk..

tp suke nk gtau yang bile org berbudi kite berbahasa...
org mengomen kite membls...

nk bnding sunah komen kt blog rase sgn lak..byk sgt...sampai kene tinggalkan komen kat shoutmix tu...hehe

Sunah Mohammad said...

@elinLARH

manusia kalau tak pelik bukan manusia..ahahaha~ boleh gitu? :p

Isteri Yang Comel said...

adeh akak baca 4 kali baru paham... lambat pick up sket

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

err..tak tau lak boleh block ke tak..huhuhu

Sunah Mohammad said...

@Miss Ran

jangan risau dear..i tau u tak macam ni..

Ujang9897 said...

erm..tak phm..kejar no apa ek

Sunah Mohammad said...

@Isteri Yang Comel

ahahaha~ sampai 4 kali baca...adoiii...

Pembawa_Wacana said...

Komen nombor 16 dah datang..huhuhu.

Puteri Salju said...

salam singgah

mynameismy said...

kejar top commentor ye?
ceyt. ala. klu kite mmg minat nak masuk blog tuh xpndang ye sume tuh... yg penting entry bagus!

n that's my reason why i'm here now!;)

Sunah Mohammad said...

@mynameismy

yup. tak pandang semua tu sepatutnya..kalo da memang kat situ, takpe lah..rezeki kita..

thanks my..:)

... said...

rezeki blog,

memberi dan menerima ;)
saya pun memang suka komen.
hehe~. si momoy pun, gila komen. habis penuh inbox. adoi

be positive =)

mas saari said...

ada gak yang macam tu ye?

Mas tak trylah pulak letak gadget top commentator tu, so tak taulah sape komen paling banyak! hehehehe

aniswany said...

dh baca berulang kali still xpaham =p act kejar no apa eh ? sori anis slow sket bab nih =p

forever love said...

tak paham la kak.. hihih...

b a m b a m ' s said...

1st komen!! yes2!!



































gini ek gayanya?? hahahaha.. annoying sungguh!

cik pulau said...

pulak dahh..
ehmm..cik pulau ni kejar no ke??
kejar no tu cane??
tak paham.. lalala~

Nazierah Rosman said...

1st time komen sini..
ni yg 1st,2nd,etc tu ea?
huhu

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.