BLOG ENCIK SUAMI

Friday, April 22, 2011

Biarpun Sudah Bertukar, Dia Perak Selamanya...


Pernah sekali...
Dia tinggalkan kami di sana...
Hingga terbit rindu dalam hati...
Hingga sepi sahaja dirasa...

Dia pergi saat itu...
Kerana mahu mencari waktu...
Untuk menelaah buku-buku...
Untuk menjauh meraih ilmu...

Kemudian dia kembali...
Kerana kakak yang nakal ini...
Menginvite semula sesuka hati...
Riuh kembali di dalam SB...

Tak sah kalau tak buat bising...
Sampai terhibur hati yang runsing...
Dengan gelagat dia and the geng...

Tapi...
Dia sudah berubah...
Tak sama macam dulu...
Yang dulu sudah hilang...
Tapi tak mengapa...
Walaupun dia sudah bertukar...
Dia tetap Perak selamanya...

Blog Kirin Selama Perak telah bertukar!!!


P/S: Entri merapu ini bukan pantun atau sajak atau seloka atau syair... Selamat malam!



10 comments:

Izamir Ridzwan said...

huh mju sudah KSP

~Kirin Selama Perak~ said...

tq kak..
sangat2 terharu..
kena tunggu blog kirin siap renovate,nak balas entri ni..
kekeke~

Penyu said...

untonglaaaaaaaaaa dia pakai domain. hahaha

fRaMe+LenSeS said...

seronok la KSP ada orang cita sal dia.. hehe. ;) tahniah KSP. :D

Miss Ran said...

mcm sjk je

hehe

Along Usop said...

ahem... bile lagi nak masek segmen pantun along ni kak sunah??? hahah


bakat dah ada, teknik dah ada
bahasa indah cantik disusun
segmen berpantun masih dibuka
takkan segan kot kak?? pantun je pun

heheh

mynameismy said...

@____@

Cik Puan Zura said...

pandai sunah buat sajak...

Isteri Encek Bard said...

kirinselama perak emsi terharu nie sunah

Hafidzah Hafidz said...

hehe..betul ke nih bukan sajak..perghhh power neh hehe..btw, hello UTM Bloggers! selamat berkenalan >.< excited jap heee

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.