Biarpun Sudah Bertukar, Dia Perak Selamanya...

April 22, 2011


Pernah sekali...
Dia tinggalkan kami di sana...
Hingga terbit rindu dalam hati...
Hingga sepi sahaja dirasa...

Dia pergi saat itu...
Kerana mahu mencari waktu...
Untuk menelaah buku-buku...
Untuk menjauh meraih ilmu...

Kemudian dia kembali...
Kerana kakak yang nakal ini...
Menginvite semula sesuka hati...
Riuh kembali di dalam SB...

Tak sah kalau tak buat bising...
Sampai terhibur hati yang runsing...
Dengan gelagat dia and the geng...

Tapi...
Dia sudah berubah...
Tak sama macam dulu...
Yang dulu sudah hilang...
Tapi tak mengapa...
Walaupun dia sudah bertukar...
Dia tetap Perak selamanya...

Blog Kirin Selama Perak telah bertukar!!!


P/S: Entri merapu ini bukan pantun atau sajak atau seloka atau syair... Selamat malam!

You Might Also Like

10 Comments

  1. tq kak..
    sangat2 terharu..
    kena tunggu blog kirin siap renovate,nak balas entri ni..
    kekeke~

    ReplyDelete
  2. untonglaaaaaaaaaa dia pakai domain. hahaha

    ReplyDelete
  3. seronok la KSP ada orang cita sal dia.. hehe. ;) tahniah KSP. :D

    ReplyDelete
  4. ahem... bile lagi nak masek segmen pantun along ni kak sunah??? hahah


    bakat dah ada, teknik dah ada
    bahasa indah cantik disusun
    segmen berpantun masih dibuka
    takkan segan kot kak?? pantun je pun

    heheh

    ReplyDelete
  5. kirinselama perak emsi terharu nie sunah

    ReplyDelete
  6. hehe..betul ke nih bukan sajak..perghhh power neh hehe..btw, hello UTM Bloggers! selamat berkenalan >.< excited jap heee

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com