BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, June 21, 2011

Air Versus Api


if water was fire by ~tedian on deviantART

Apa jadi kalau air lawan dengan api? Cer jenguk SINI untuk tengok kesannya...


22 comments:

fRaMe+LenSeS said...

cantik gambar tu.. weeee~~

Faris Adli said...

bila air lawan api, air akan menang.. oleh itu jangan cuba bermain api kecuali dengan musang berapi (mozilla firefox)

niena shopping2u said...

hehe.. ke sana

AMMAR YASIR said...

air akan padam

::blog anak jawer:: said...

api yg siket tu kwn...klw bnyk tu lawan...air yg siket tu menyamankn..yg banyak tu mmbinasakan...

-Yok mampir diluk = makin popular, makin bahaya....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

air yg sikit kalau siram pd api walau tak memadamkan tp mungkin dpt mengurangkan marak api

niena shopping2u said...

hehe.. sma la,masa ada shout box dlu pn jarang tgk.,. tpi bkla spot cek, memacam ada

cik pulau said...

yer.betul tu..
air padamkan api..
tapi kalau silap buat...
makin marak api tu..^^,

Fyqa said...

m'dalam :')

izyan yasmin said...

api akan lagi menyambar ^^

kakchik@ella said...

air & api .. bukankah pasangan yg sesuai??

waN Mohd Salim said...

sampai kiamat pon takkan pernah bersatu la

Atiqah Sa'ahiry said...

seperti..bila orang sedang marah, jika dia ambil air sembahyang,kuranglah kemarahannya, itu yg kita tahu...

niena shopping2u said...

a'ah, dia pegang, add la dia kt fb, kami mmg da biasa ngan bnda2 camtu.. kalo tak siap esemen dlu dalam longkang yg paling busuk tu kena rendam

Qaseh dalia adelia said...

api + air = air api beng .. hehe kekerasan plus kelembutan akhirnya kelembutan akan menang .. dan yg keras jugak akan terpadam seperti api bila mana terkena air eceh

Iffah Afeefah said...

terpadam....apinye

NuSaNa NoSa 91 said...

api lwn air?? jd air gas?? heheee~ ^_^

sergeant keroro said...

air akan jadi kotor lepas padam api.

haha XD

FasiHaH SupiaN said...

tika diri panas membakar, airlah penyejuknya........

risa said...

akak ni api..suami tanah
hehehe jadi ape ye sis??

Sembang Kemas said...

macam mozillafirefox je tu?

Adzriel @ Liza AB said...

jenuh kak liza berfikir, apasal nama sunah hilang dari bloglist kak liza. dah add semula ni. perasan bila nak jenguk sunah tapi tak de kat BL. nak kena check semula takut ada lagi yg miss.

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.