BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, June 19, 2011

Ko Sifu Aku... Aku Anak Murid Ko...


Sharing is more than caring by ~Mistress-Kittie on deviantART

"Ko sifu aku..."

"Saya banyak belajar dari kamu..."

"Thanks weyh, gua rasa gua nak jadi anak murid lu lepas ni."

Banyak kan jumpa ayat macam ni dalam dunia blogging? Tak kisah lah nak jadikan sifu dari segi gaya bahasa entri ke, teknik tarik pembaca ke, teknik tambah follower ke, teknik edit template atau header ke, ape-ape je lah... Benda ni da semakin merebak di sekeliling kita... Perasan tak?

Kalo perasan, senyumlah sekarang. Sebab dunia blog akhirnya melahirkan insan yang saling membantu antara satu sama lain, bukan setakat bangun sendiri, tapi ajak kawan-kawan blogger lain bangun bersama!

"Sedekah paling afdhal ialah seseorang mengajar seorang muslim sesuatu ilmu, kemudian dia mengajarkannya kepada saudara muslimnya yang lain." [HR Ibnu Majah]

23 comments:

bersama kak Es said... Reply to comment

ko mmg sifu terbaeekkkkk!!

nak triffle???
ekeeekeke

Iffah Afeefah said... Reply to comment

sifuuuuuu

sifu sunah suka sakura

SSSS

cik pulau said... Reply to comment

tunjuk ajarku sifu..^^,

Kei Seichi said... Reply to comment

hehe..betul2..banyak sifu saya dalam dunia blogging ni..
kak, macam mana nak pasang header flash tu?boleh ajar x?

fRaMe+LenSeS said... Reply to comment

wowww.. :)

msredcheesecake said... Reply to comment

cik sunah,
berkongsi ilmu adalah cara dapatkan pahala tampa putus selagi apa yg kit ajar tu digunakan....banyak kebaikannya kan?

Citarasa Rinduan said... Reply to comment

SUNNAH..
kerana ben.. kak kenal sunnah.. hehehe

Faris Adli said... Reply to comment

siapa cikgu kita itu tidak penting..apa yang penting ilmu yang dia ajar dan kita amalkan apa yang dia ajar

efa nur said... Reply to comment

senyum sbb perasan.. :)
kak sunah sifuuuu ku...hehe :D

Jom Terjah Sini :)

Siti Arfah said... Reply to comment

Ilmu itu smakin diberi, semakin bertmbah. InsyaAllah^^

aiman said... Reply to comment

sampaikan.. walaupun sepatah ayat~

K O R I E said... Reply to comment

Oke.
simple tp mmbwa mksud yg bermakna.
kak sunah dh jadi senior ek dlm dunia blogger ni~
bantu kteorang yg jnior kt sini

sergeant keroro said... Reply to comment

hehe, setuju sangat!!

kak sunah sifu cici :P

al_hakim said... Reply to comment

tunjuk ajar ku sifu...=)

mas saari said... Reply to comment

tak kiralah kita blogger baru atau lama tapi ikatan persahabatan lah yg membuatkan kita saling bantu membantu kan?

Arpiiz said... Reply to comment

itulah gunanya jika dapat menjalinkan persahabatan..^^

Bella Bell said... Reply to comment

kak sunah sifu saya yang terbaik.. :)

bro ben juga ^^

FasiHaH SupiaN said... Reply to comment

:)

JIJI YU said... Reply to comment

indahnye sialturrahim

Atiqah Sa'ahiry said... Reply to comment

thanks kak sunah,

sudi dtg blog kita..

my sifu jugak..

Fiqas said... Reply to comment

ilmu untuk dikongsi, bukan disimpan.. :)

::contengan hati::)) said... Reply to comment

yup berkongsi ilmu bukan nye susuah kan ;)

Along Usop said... Reply to comment

:)

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (58) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (9) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (51) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.