Ko Sifu Aku... Aku Anak Murid Ko...


Sharing is more than caring by ~Mistress-Kittie on deviantART

"Ko sifu aku..."

"Saya banyak belajar dari kamu..."

"Thanks weyh, gua rasa gua nak jadi anak murid lu lepas ni."

Banyak kan jumpa ayat macam ni dalam dunia blogging? Tak kisah lah nak jadikan sifu dari segi gaya bahasa entri ke, teknik tarik pembaca ke, teknik tambah follower ke, teknik edit template atau header ke, ape-ape je lah... Benda ni da semakin merebak di sekeliling kita... Perasan tak?

Kalo perasan, senyumlah sekarang. Sebab dunia blog akhirnya melahirkan insan yang saling membantu antara satu sama lain, bukan setakat bangun sendiri, tapi ajak kawan-kawan blogger lain bangun bersama!

"Sedekah paling afdhal ialah seseorang mengajar seorang muslim sesuatu ilmu, kemudian dia mengajarkannya kepada saudara muslimnya yang lain." [HR Ibnu Majah]

23 comments:

  1. ko mmg sifu terbaeekkkkk!!

    nak triffle???
    ekeeekeke

    ReplyDelete
  2. sifuuuuuu

    sifu sunah suka sakura

    SSSS

    ReplyDelete
  3. hehe..betul2..banyak sifu saya dalam dunia blogging ni..
    kak, macam mana nak pasang header flash tu?boleh ajar x?

    ReplyDelete
  4. cik sunah,
    berkongsi ilmu adalah cara dapatkan pahala tampa putus selagi apa yg kit ajar tu digunakan....banyak kebaikannya kan?

    ReplyDelete
  5. SUNNAH..
    kerana ben.. kak kenal sunnah.. hehehe

    ReplyDelete
  6. siapa cikgu kita itu tidak penting..apa yang penting ilmu yang dia ajar dan kita amalkan apa yang dia ajar

    ReplyDelete
  7. senyum sbb perasan.. :)
    kak sunah sifuuuu ku...hehe :D

    Jom Terjah Sini :)

    ReplyDelete
  8. Ilmu itu smakin diberi, semakin bertmbah. InsyaAllah^^

    ReplyDelete
  9. sampaikan.. walaupun sepatah ayat~

    ReplyDelete
  10. Oke.
    simple tp mmbwa mksud yg bermakna.
    kak sunah dh jadi senior ek dlm dunia blogger ni~
    bantu kteorang yg jnior kt sini

    ReplyDelete
  11. hehe, setuju sangat!!

    kak sunah sifu cici :P

    ReplyDelete
  12. tak kiralah kita blogger baru atau lama tapi ikatan persahabatan lah yg membuatkan kita saling bantu membantu kan?

    ReplyDelete
  13. itulah gunanya jika dapat menjalinkan persahabatan..^^

    ReplyDelete
  14. kak sunah sifu saya yang terbaik.. :)

    bro ben juga ^^

    ReplyDelete
  15. thanks kak sunah,

    sudi dtg blog kita..

    my sifu jugak..

    ReplyDelete
  16. ilmu untuk dikongsi, bukan disimpan.. :)

    ReplyDelete
  17. yup berkongsi ilmu bukan nye susuah kan ;)

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi?

Terima kasih tinggalkan komen~ ;)

Powered by Blogger.