BLOG ENCIK SUAMI

Tuesday, June 14, 2011

Laman Web Kerajaan Malaysia Bakal Diserang???


Dapat link dari group blogger kat FB kat SINI.

Kumpulan yang menggelarkan diri diorang Anonymous ni katanya akan menyerang web kerajaan pada jam 7.30 malam GMT hari Rabu (3.30 pagi hari Khamis waktu Malaysia) dan menamakan projek ni sebagai "Operation Malaysia."



"Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable. You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear. Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country. We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favor."

Betul ke perkara ni? Kalau tak betul, takkan The Star sesuka hati nak publish berita ni? Anonymous ni da banyak hack web kerajaan kat negara lain gak ni... Klik SINI kalo nak tau lebih lanjut...

[UPDATE]: Jenguk SINI untuk interview dengan kumpulan Anonymous oleh Epoch Times.

Hurmmm... Kita tunggu dan lihat ye Khamis ni...


25 comments:

Miss Ran said...

ermmmm mcm2..hackers mmg tak penah puas

mumui said...

ade juga terima event tu....

Cik Diana said...

bia betul.. ish2..

solomolo said...

tunggu dan lihat...

waN Mohd Salim said...

huhuhuhu ntah pe ntah

mas saari said...

adoi! macam2..
apa yg diaorg tak puas hati sgt tu!

~CiK TiNieY~ said...

bia btul?ngeri betul dengar....

☀ Izzaty Hedry☀ said...

kta tnggu dh lihat je lah sis...

Isteri Encek Bard said...

bijak tul golongan hackers nie

Aku... aKu... akU... SaNg PencINTa said...

dari dulu mcm tue.. tp mustahil berlaku.. security malaisa power apa..

HeziqaMushadadLee said...

pening2 *sedih*

JIJI YU said...

hahah..dah masyhor dah deorang ni yekk..kite tunggu je la..ekeke..

eh sunah ko dah join ke GA kak es..join2..

Izamir Ridzwan said...

serang ja... sy geram gk dgn SKMM sb nk block 10 laman web luar.. adesh.. laman web lucah x nk block..

biar pi depa serang laman web malaysia..

Kei Seichi said...

sokong hackers2 tu sume!
saya sokong diorg 120%!

Citarasa Rinduan said...

sunnah.. member kak pun kat Fb dan blog dia kena hack. peeh...

risaunya

zuwaidah said...

hishhhhhh betul ke nih...kalau betul...susah ler jadinya nanti

Mr. Uzair said...

tindakan untuk block 10 web file hosting?

hmm, secara terangnya maybe nak block piracy dan elak copyright infringement.

tapi senang ke nak buat kalau pengguna dah terbiasa hari-hari download/upload dari situ. huhu.

harap yang terbaik untuk benteng pertahanan siber Malaysia.

this would be exciting~

FasiHaH SupiaN said...

kite tggu dan lihat lah khamis ni macam mana....

FasiHaH SupiaN said...

laman web lucah tak nak pulak dorg block???

sergeant keroro said...

mampu ke malaysia nye defense lawan hackers ni semua??

hahaha.

this gonna be exciting XD

AI said...

- nak jd hackers la...

- my BIL ckp hackers kt ofis dia dibyr gaji 5 angka...umo br 20++

diana said...

hack je..
laman web lucah tak nak pulak diblock..

Fahmi Mahat said...

SMART team Malaysia di Sg Buloh tu, dilengkapi dengan unit anti hackers. tapi taktau la sejauh mana kemampuan mereka.

Entri RT ada kat blog InilahFahmi. jemput masuk dan nilai sendiri ya~ =)

Farahiyah Smart said...

seyes eh?

saiazuan said...

adakah ini gurauan? atau nk test security msia?

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.