BLOG ENCIK SUAMI

Monday, June 27, 2011

Maaf... Jangan Tengok Angka Kat Button Share Tu...


Maaf.

Maaf sangat-sangat pada semua yang datang ke blog hari ni. Tak terjejak balik ke blog kamu-kamu semua. Mood agak bercelaru hari ni, sampai nak update blog pun takde mood sudah. Tapi ade jugak kan update, takmo la cuti macam Pak Cik Mat tu. Hehehe... Thanks ye semua yang bagi kata-kata semangat, yang suh saya jadi kuat macam Khadijah, okeh-okeh, saya senyum yee... :) Nanti insya'Allah saya jejak balik kamu-kamu semua...

Sementara menunggu waktu berbuka, nak share sikit tentang blog dan ping-mengeping. Dulu pernah jugak saya share pasal ni lepas sorang ostad geli-geli bertanya, tapi ni nak share lagi tentang tabiat saya akhir-akhir ni.

Sejak kebelakangan ni, saya jarang ping entri kat grup Facebook macam dulu-dulu, sebab kena masukkan word verificationn semua tu. Tapi saya lebih banyak gunakan button Facebook sharer yang blogspot da sediakan untuk post, macam kat bawah tu (atas Label). Klik je button F, keluar satu window yang mana kita boleh pilih nak ping kat wall ke, group ke, atau fanpage. Boleh jugak share ke twitter kat situ, tapi saya tak pernah buat sebab da delete da akaun twitter saya tu (kalau masih ada, habislah sebab background twitter ada muka saya...erk!)

Button sharer FB yang dimaksudkan... Cilok gambar blog kakakecik...

Macam biasa jugak, kalau kita share entri kita, sama macam bila ping, jumlah angka kat button Share kat atas tu meningkat. Kalau takde angka tu, maksudnya entri tu saya tak pernah ping la tu... Pemalas kan? Bukanlah... Kadang-kadang saya rasa sesetengah entri tu tak payah ping, jadi saya tak ping. Bak kata abangbesar, kalo entri tu khas untuk diri sendiri, maka takyah ping. Eh, boleh apply kat sini ke mende tu? :p

Ok lah... Tu je nak share tadi pasal button sharer tu. Lepas ni takyah kalut sal verification word da bila kamu-kamu nak share kat group blogger~ Tak yah bukak Facebook pun boleh... :D

P/S: Lepas ni genti sume pakat-pakat check angka kat button Share tu... =.=


22 comments:

Iffah Afeefah said...

ye ke

ilmu ni

haha

mmg skng tak ping

mls suda

niena shopping2u said...

a'ah... tau xpe,skang ni tnsen sgt2 kalo nk pst kt wall.. ermm..slmat berbuka :)

aDisH.sHidA said...

akak xde button share kat FB...akak ping guna yang taufiq helos kat dia punya entry...

tp kenapa akak nak like entry sunah x dapat erk

Bella Bell said...

saya ingat saya sorang je yang kena word verification tu.. eee.. menyusahkan betul la mende tu.. heheheh!!!!~

sergeant keroro said...

xleh letak pon button share kat blog, huhu T.T

waN Mohd Salim said...

betol2 .. hee .. akak mane yang best header blog ps .. gi pendapat jap

FasiHaH SupiaN said...

kalau rajin je pe ping ping......lau x.....hurmmm biar je lah...

Mat Gebu said...

sama lah..pcm ping pong n3 kat FB pun jenuh isi word verification (betul eks tuu?)...huhu

Pojiekyra said...

haha kyra ag xtaw :D..nie ilmu nie :D

aDisH.sHidA said...

okey thanks adikecik

cik pulau said...

mas pernah wat entri tutor pasal share button ni..
heee~

da okey ea??^^,

@taufiqhelios said...

nice tips :)

JIJI YU said...

ostad geli geli tu mesti ensem kan..

NuSaNa NoSa 91 said...

betul, betul.. keen ping entry yg bleh bg manfaat je.. klu utk ckp2 kosong, keen xping.. heee~ ^_^

shahjiehan said...

tp kecik sgt laaaa

A retarded kitty said...

haha baru tau apa function f tuh. ingatkan buat hiasan je

mas saari said...

akak tau pasal button tu, tapi jarang share lah...hehehe

Hamba Ilahi said...

saya dah selalu amalkan ni sebab memang lebih mudah..
hehe


er, kak sunah, saya termention nama kak kat blog lah..
hehe

http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/saya-suka-sunah-muhammad.html

Подтверждаю said...

as salam..
share button.
terima kasih ;)
hehe. sekali google pun pasang word verification. haha
lotih jari pakcik sekali lagi. haha~

::blog anak jawer:: said...

jangan mengalah... jangan sampai hilang mood nak berblogging.. kalau akak cuti kang ramai yg kecewa..hehe

-Yok mampir diluk = ”gua” wanita...


-Yok mampir diluk = aku permata- salma.... sangat best...

suha said...

tak pernah ping kt mane2 (^_^)

jom join game cik suha

アヌム ちゃん said...

puasa apa hari ni sunah..huhu

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.