Monday, June 27, 2011

Maaf... Jangan Tengok Angka Kat Button Share Tu...


Maaf.

Maaf sangat-sangat pada semua yang datang ke blog hari ni. Tak terjejak balik ke blog kamu-kamu semua. Mood agak bercelaru hari ni, sampai nak update blog pun takde mood sudah. Tapi ade jugak kan update, takmo la cuti macam Pak Cik Mat tu. Hehehe... Thanks ye semua yang bagi kata-kata semangat, yang suh saya jadi kuat macam Khadijah, okeh-okeh, saya senyum yee... :) Nanti insya'Allah saya jejak balik kamu-kamu semua...

Sementara menunggu waktu berbuka, nak share sikit tentang blog dan ping-mengeping. Dulu pernah jugak saya share pasal ni lepas sorang ostad geli-geli bertanya, tapi ni nak share lagi tentang tabiat saya akhir-akhir ni.

Sejak kebelakangan ni, saya jarang ping entri kat grup Facebook macam dulu-dulu, sebab kena masukkan word verificationn semua tu. Tapi saya lebih banyak gunakan button Facebook sharer yang blogspot da sediakan untuk post, macam kat bawah tu (atas Label). Klik je button F, keluar satu window yang mana kita boleh pilih nak ping kat wall ke, group ke, atau fanpage. Boleh jugak share ke twitter kat situ, tapi saya tak pernah buat sebab da delete da akaun twitter saya tu (kalau masih ada, habislah sebab background twitter ada muka saya...erk!)

Button sharer FB yang dimaksudkan... Cilok gambar blog kakakecik...

Macam biasa jugak, kalau kita share entri kita, sama macam bila ping, jumlah angka kat button Share kat atas tu meningkat. Kalau takde angka tu, maksudnya entri tu saya tak pernah ping la tu... Pemalas kan? Bukanlah... Kadang-kadang saya rasa sesetengah entri tu tak payah ping, jadi saya tak ping. Bak kata abangbesar, kalo entri tu khas untuk diri sendiri, maka takyah ping. Eh, boleh apply kat sini ke mende tu? :p

Ok lah... Tu je nak share tadi pasal button sharer tu. Lepas ni takyah kalut sal verification word da bila kamu-kamu nak share kat group blogger~ Tak yah bukak Facebook pun boleh... :D

P/S: Lepas ni genti sume pakat-pakat check angka kat button Share tu... =.=

22 comments:
Write Comments
  1. ye ke

    ilmu ni

    haha

    mmg skng tak ping

    mls suda

    ReplyDelete
  2. a'ah... tau xpe,skang ni tnsen sgt2 kalo nk pst kt wall.. ermm..slmat berbuka :)

    ReplyDelete
  3. akak xde button share kat FB...akak ping guna yang taufiq helos kat dia punya entry...

    tp kenapa akak nak like entry sunah x dapat erk

    ReplyDelete
  4. saya ingat saya sorang je yang kena word verification tu.. eee.. menyusahkan betul la mende tu.. heheheh!!!!~

    ReplyDelete
  5. xleh letak pon button share kat blog, huhu T.T

    ReplyDelete
  6. betol2 .. hee .. akak mane yang best header blog ps .. gi pendapat jap

    ReplyDelete
  7. kalau rajin je pe ping ping......lau x.....hurmmm biar je lah...

    ReplyDelete
  8. sama lah..pcm ping pong n3 kat FB pun jenuh isi word verification (betul eks tuu?)...huhu

    ReplyDelete
  9. haha kyra ag xtaw :D..nie ilmu nie :D

    ReplyDelete
  10. mas pernah wat entri tutor pasal share button ni..
    heee~

    da okey ea??^^,

    ReplyDelete
  11. ostad geli geli tu mesti ensem kan..

    ReplyDelete
  12. betul, betul.. keen ping entry yg bleh bg manfaat je.. klu utk ckp2 kosong, keen xping.. heee~ ^_^

    ReplyDelete
  13. haha baru tau apa function f tuh. ingatkan buat hiasan je

    ReplyDelete
  14. akak tau pasal button tu, tapi jarang share lah...hehehe

    ReplyDelete
  15. saya dah selalu amalkan ni sebab memang lebih mudah..
    hehe


    er, kak sunah, saya termention nama kak kat blog lah..
    hehe

    http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/saya-suka-sunah-muhammad.html

    ReplyDelete
  16. as salam..
    share button.
    terima kasih ;)
    hehe. sekali google pun pasang word verification. haha
    lotih jari pakcik sekali lagi. haha~

    ReplyDelete
  17. jangan mengalah... jangan sampai hilang mood nak berblogging.. kalau akak cuti kang ramai yg kecewa..hehe

    -Yok mampir diluk = ”gua” wanita...


    -Yok mampir diluk = aku permata- salma.... sangat best...

    ReplyDelete
  18. tak pernah ping kt mane2 (^_^)

    jom join game cik suha

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com