BLOG ENCIK SUAMI

Monday, June 27, 2011

Selembut Kelopak Sakura...


Soft by ~Riezu on deviantART

Ya Allah, hati ini begitu lembut...
Selembut kelopak sakura mungkin...
Bisa rabak bila-bila masa...

Namun, aku pinta padaMu ya Allah...
Jangan biarkan aku, dia dan mereka...
Lemah dalam emosi sendiri...


33 comments:

☀ Izzaty Hedry☀ said...

npa sdih2 nie akk?..

JIJI YU said...

mohon dikurniakan kekuatan kekasih2NYA sewaktu mereka ditimpa musibah..

ingatla makain kita sayang padanya..makin banyak ujian menimpa kita..

FasiHaH SupiaN said...

ya Allah dekatkanlah hati kami denganmu dengan setiap musibah yang ditimpa, kuatkan lah hati kami dalam menempuhi dugaanMU ya Allah..

risa said...

alahai kenapa ni dik...
mood swing ye...zikir banyak2
semoga hatimu kuat sekuat serikandi khadijah ye:)

niena shopping2u said...

moga Allah kurniakan kita kekuatan spt manusia besi itu... :), walau xsama spt dirinya.. tpi berusaha mnjadi spt nya.. :)

niena shopping2u said...

sabar.. jgn sedih, kuatkan semangat :) insyaAllah..

cucu umie said...

Allah akan sentiase cuba untuk menduga hambanya..jgn pernah mengeluh dengan stiap dugaannyer..

shida anwar said...

dear xmo sedih2 tau..

sergeant keroro said...

kak sunah, kenapa sedih ni? huhu T.T

semoga dikuatkan semangat :)

waRDah a.k.a QiQi said...

hati dalam bahasa Arab berasal daripada perkataan 'qalaba' yg bermaksud berbolak-balik..

ya muQallibal qulub, thabbit Qulubana 'ala dinik al-mustaqim... amiiin... ^_^

Eera Shera said...

kuatkan smgt kak sunah..jom menari para2 sakura..hee

aDisH.sHidA said...

SABAR DAN TABAH DALAM HARUNGI HIDUP INI...

mas saari said...

kenapa adik sunahku sayang?
jgn terlalu ikutkan emosi...

al_hakim said...

sy selembut bayu..=P

Ujang9897 said...

yerla2...sori la

::blog anak jawer:: said...

hati bersifat lembut... jgn di layan dengan kekerasan...

-Yok mampir diluk = ”gua” wanita...

Hanis MY said...

kelopak sakura mmg sgt lembut... semoga apa yg berlaku ada hikmahnya, insyaAllah...

Hans said...

wah
betul2 mendalam entry nih
insyaallah
moga semua hati tak rabak

Lirik Lagu Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila Hamzah

Cik Arda :D said...

naper ni akk ????

jangnla sedih2...

aizamia3 said...

sabar dan berdoalah padaNYA agar diberikan ketenangan dalam menghadapi masalah yang melanda.. ;)

Nor Fadila Rosli said...

salam..betul cakap aizamia tu..
sorry menempek kat sini..I da follow u..sudi x jadi rakan blogger saye? pergi kat link saya yeah..:)

EZAN IDMA said...

aminn :) nice pic

saiazuan said...

emosi manusia sgt rapuh~

love the picture

latest work
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/atwr-comic-transformers-dan-blog.html

~..Lesung Batu..~ said...

ini semua dugaan dari Nya.. kita sebagai hambaNya kena la tabah menghadapinya...banyak2 bersabar okey!

Bella Bell said...

insyaALLAH kita akan jadi kuat.. aminnn :)



^^

Iffah Afeefah said...

ermmmm

dalam mksudnye

shiema sufian said...

mudah mudhan :) amin.

bersama kak Es said...

hidup suburkan hati kami dengan keimanan dan keyakinan yang teguh ~

selembut sakura ..
Sifat lembut hati merupakan salah satu akhlak mulia dari Nabi S AW seperti yang dikatakan Abdullah bin Umar: “Sesungguhnya, saya menemukan sifat Rasulullah SAW dalam kitab-kitab terdahulu itu demikian : Sesungguhnya tutur katanya tidak kasar, hatinya tidak keras, tidak suka berteriak-teriak dipasar-pasar, dan tidak suka membalas kejahatan orang dengan kejahatan lagi, namun dia memaafkan dan mengampuninya. ” (Tafsir Ibnu Katsir II, hl.608)

Pak Syahot (sYaHir) said...

what happened?? what happened???

NadiRah said...

akak!!!!
sabar ek..
memaafkan tu kan lebih indah~

erk, tibe2 nad jadi ustazah pulak..
arghh!!!
Semput~~~~

* nad buat lawak sikit nk bg akak gelak...gelak lah pliz.... ^^

cik pulau said...

moga kembar kuat hadapinya..
i know u can do it..^^,

NuSaNa NoSa 91 said...

our hearts are fragile kak.. hati yg lembut tu yg paling mudah nk dpt hidayah.. bersyukurlah.. dan dlm masa yg sama, kita kena tabah.. huhuu~ T_T

Pojiekyra said...

kuatkan semangat akak..xmo sedih3..Allah sentiasa da n kita

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.