BLOG ENCIK SUAMI

Monday, June 20, 2011

Siapa Goku? Bukan Dragon Ball...


Ade beberapa orang tanya saya kat YM...

XXX: Nape Goku? Minat Dragon Ball ye?

Saya: Erk! Bukan Dragon Ball...

XXX: Habis, nape Goku?

Saya: Minat jugak Dragon Ball, tapi ni Goku lain...

XXX: Goku mana pulak? Ada Goku lain?

Saya: Pernah tengok anime Saiyuki?

XXX: Tak pernah dengar pun...

Okehhh, ni saya nak kenalkan. Bagi yang lahir kemudian-kemudian tu, memang takkan familiar dengan anime Gensomaden Saiyuki ni. Sebab anime ni dah lama, masa saya form 4 form 5 dulu; time tu lah zaman kegemilangan anime ni, satu kelas minat anime ni dan saling bertukar-tukar poster dia untuk dimasukkan dalam koleksi clear holder.

Ini mereka berempat...

Anime ni mengisahkan sorang rahib, Genjyo Sanzo yang kerja dia memburu demon. Dan dia pulak diiringi oleh 3 orang yang ade demonic powers, masing-masing ade satu benda yang mengawal kuasa demon diorang bila diorang bertukar jadi demon tu. Macam Goku, headband dia tu kawal kuasa demon dia... Dalam perjalanan diorang ni, macam-macam benda berlaku, bukan diorang je buru demon, malah demons pun buru diorang gak. Sume nak bunuh Sanzo. Erk! Malas nak cite lebih, cari la kat Youtube. Leh gak baca kat SINI.

Ni lah Goku dalam Saiyuki. Suke dia sebab dia comel. Hehehe...

Height: 162 cm
Weight: 51 kg
Age: 18
Birthdate: April 5
Zodiac: Aries
Blood type: O
Voice actor: HOSHI Souichirou

Goku dalam versi demon, rambut jadi panjang, telinga jadi panjang gak... Erk!

Okie lah, tu saje sejarah ID yahoo saya... Sekian terima kasih~ :)


29 comments:

bartHeafy said...

taw cite..
watak2 dia macam journey to the west..

K O R I E said...

panjangya tliga dier
btw. tinggi korie lbih kurang sma dg n goku.
so bley la jd goku ;)

~HanAlia said...

best2...huhu

Kei Seichi said...

form 4 form 5 tengok anime ni? saya mase ni form 1 ke darjah 6..hehe..
suke tengok..tapi bila masuk saiyuki reload dengan reload gunlock macam bosan..tak habis tengok pon..hehe

aDisH.sHidA said...

AKAK PUN TERKEJUT 1ST ADD SUNAH KAT YM...WAKAKKAA

DALAM HATI N PIKIRAN LEH TAHAN JUGAK SUNAH NIE NO

ghab van hal said...

rindu anime..:)

Isteri Encek Bard said...

adeh akak tak tahu lak.. hehehhe

fRaMe+LenSeS said...

saya tahu.. weeee~~

sergeant keroro said...

hehe, saiyuki reload tak tengok kak sunah?? xD

Muslimah Optimis said...

hoooooooo..xde ym sunah

syamem said...

waa.. suke gak anime tu..

saiazuan said...

foyo.. ad goku len gk ek? cmbest jew

Muhammad Hafiz said...

@SunahSukaSakura: Tu dia...tapi ending kurang menarik...nak tau juga apa citer dengan scroll-scroll yang lain tu...tergantung la anime ni, tapi fight scene dia best...lagi-lagi bila lawan dengan 'dewa-dewa' masa episod akhir-akhir tu...

al_hakim said...

erk...tak layan...

azila said...

erk..cam k.zla lahir kemudian jer sbb xtahu cter ni:)..

Dzarief Zuhdi said...

owh.. feveret nih.. Gensomaden Saaiyuki Reload.. Tapi sampai skrang x tau ending dia.. apa jadi ek??

アヌム ちゃん said...

owh goku yg ni mmg tak penah dgr..goku dragon ball penah la dengar.hehee

niena shopping2u said...

mak oi siap kasi detail lgi.. merujuk pda entri tdi.. xde pape pun,sekadar luahan di masa lapang :)

aiman said...

1st time kenai..

wan zuliyana [apel] said...

rase cm pnh tgk. .tp lupe2 ayam.huu

Ujang9897 said...

booooooooo tak best

Hans said...

xpernah tgok citer nih
so xtahu
kalau dragon ball memang khatam la
hahahaha

Syaitan Memang Durjana

mynameismy said...

erk. tak kenal jugak..-.-'

RedVixen said...

hehehe... memang best cite ni. dulu selalu baca dalam kreko. siap ada satu poster besar kat rumah. malangnya x boleh tampal. huk3.

Pojiekyra said...

tbaik la kak sunah..!!!! saya ckup suka citew nie....tbaik siot..!! lagu pown best..!!!

Along Usop said...

penah minat mase memule kenal Kreko.. hohoh....

=p

FasiHaH SupiaN said...

lama dah tak layan anime...tp goku kat drgon ball tu kenai la..huhu

Iffah Afeefah said...

haha siap buat entry lagi

erk slh sorg y tnye

siyes tak knl

masih tingkatan 1 @ 2 kot

NuSaNa NoSa 91 said...

xpernah tau pon sal cite ni.. huhu~ T_T

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.