Monday, June 20, 2011

Siapa Goku? Bukan Dragon Ball...


Ade beberapa orang tanya saya kat YM...

XXX: Nape Goku? Minat Dragon Ball ye?

Saya: Erk! Bukan Dragon Ball...

XXX: Habis, nape Goku?

Saya: Minat jugak Dragon Ball, tapi ni Goku lain...

XXX: Goku mana pulak? Ada Goku lain?

Saya: Pernah tengok anime Saiyuki?

XXX: Tak pernah dengar pun...

Okehhh, ni saya nak kenalkan. Bagi yang lahir kemudian-kemudian tu, memang takkan familiar dengan anime Gensomaden Saiyuki ni. Sebab anime ni dah lama, masa saya form 4 form 5 dulu; time tu lah zaman kegemilangan anime ni, satu kelas minat anime ni dan saling bertukar-tukar poster dia untuk dimasukkan dalam koleksi clear holder.

Ini mereka berempat...

Anime ni mengisahkan sorang rahib, Genjyo Sanzo yang kerja dia memburu demon. Dan dia pulak diiringi oleh 3 orang yang ade demonic powers, masing-masing ade satu benda yang mengawal kuasa demon diorang bila diorang bertukar jadi demon tu. Macam Goku, headband dia tu kawal kuasa demon dia... Dalam perjalanan diorang ni, macam-macam benda berlaku, bukan diorang je buru demon, malah demons pun buru diorang gak. Sume nak bunuh Sanzo. Erk! Malas nak cite lebih, cari la kat Youtube. Leh gak baca kat SINI.

Ni lah Goku dalam Saiyuki. Suke dia sebab dia comel. Hehehe...

Height: 162 cm
Weight: 51 kg
Age: 18
Birthdate: April 5
Zodiac: Aries
Blood type: O
Voice actor: HOSHI Souichirou

Goku dalam versi demon, rambut jadi panjang, telinga jadi panjang gak... Erk!

Okie lah, tu saje sejarah ID yahoo saya... Sekian terima kasih~ :)

29 comments:
Write Comments
  1. taw cite..
    watak2 dia macam journey to the west..

    ReplyDelete
  2. panjangya tliga dier
    btw. tinggi korie lbih kurang sma dg n goku.
    so bley la jd goku ;)

    ReplyDelete
  3. form 4 form 5 tengok anime ni? saya mase ni form 1 ke darjah 6..hehe..
    suke tengok..tapi bila masuk saiyuki reload dengan reload gunlock macam bosan..tak habis tengok pon..hehe

    ReplyDelete
  4. AKAK PUN TERKEJUT 1ST ADD SUNAH KAT YM...WAKAKKAA

    DALAM HATI N PIKIRAN LEH TAHAN JUGAK SUNAH NIE NO

    ReplyDelete
  5. hehe, saiyuki reload tak tengok kak sunah?? xD

    ReplyDelete
  6. foyo.. ad goku len gk ek? cmbest jew

    ReplyDelete
  7. @SunahSukaSakura: Tu dia...tapi ending kurang menarik...nak tau juga apa citer dengan scroll-scroll yang lain tu...tergantung la anime ni, tapi fight scene dia best...lagi-lagi bila lawan dengan 'dewa-dewa' masa episod akhir-akhir tu...

    ReplyDelete
  8. erk..cam k.zla lahir kemudian jer sbb xtahu cter ni:)..

    ReplyDelete
  9. owh.. feveret nih.. Gensomaden Saaiyuki Reload.. Tapi sampai skrang x tau ending dia.. apa jadi ek??

    ReplyDelete
  10. owh goku yg ni mmg tak penah dgr..goku dragon ball penah la dengar.hehee

    ReplyDelete
  11. mak oi siap kasi detail lgi.. merujuk pda entri tdi.. xde pape pun,sekadar luahan di masa lapang :)

    ReplyDelete
  12. xpernah tgok citer nih
    so xtahu
    kalau dragon ball memang khatam la
    hahahaha

    Syaitan Memang Durjana

    ReplyDelete
  13. hehehe... memang best cite ni. dulu selalu baca dalam kreko. siap ada satu poster besar kat rumah. malangnya x boleh tampal. huk3.

    ReplyDelete
  14. tbaik la kak sunah..!!!! saya ckup suka citew nie....tbaik siot..!! lagu pown best..!!!

    ReplyDelete
  15. penah minat mase memule kenal Kreko.. hohoh....

    =p

    ReplyDelete
  16. lama dah tak layan anime...tp goku kat drgon ball tu kenai la..huhu

    ReplyDelete
  17. haha siap buat entry lagi

    erk slh sorg y tnye

    siyes tak knl

    masih tingkatan 1 @ 2 kot

    ReplyDelete
  18. xpernah tau pon sal cite ni.. huhu~ T_T

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com