BLOG ENCIK SUAMI

Friday, April 1, 2011

Hadiah Dari Jauh... :)


hadiah dari jauh..;) akak bagi 3 kuntum, khas dari taman larangan (pokok sakura ni dalam kawasan polis, akak panjat pagar lagi nak amik gambar ni, nasib baik tak kena tangkap..hehe)

Terharu sungguh saya...hari tu dia cakap, sakura da memekar kat sana. Tak perlu gi Jepun. Nanti dia amekkan gambar. Tiga jam lepas, ade gambar yang ditag kat Facebook. Subhanallah...cantik! :)

gambar lain tak berapa cun, angin tiup kuat sangat..susah sikit, bunga ni tetap maintain ayu, tak jatuh pun kena tiup angin..itukah sebabnya sunsun suka dia?


tidak pernah bercita-cita untuk memegang sakura dan tidak tahu di UK pun ada pokok sakura, selama ini suka pada buah merah yang kecil dan comel, masih maintain merah menyala walaupun musim salji tanpa menyangka itu adalah buah sakura..subhanallah, bila keluar bunga baru tahu itu adalah sakura idaman kamu...

Musim sejuk lepas, pokoknye tak berbunga lagi...ada ceri je. :)


Meh tengok kawasan polis yang dimaksudkan dan pagar yang dipanjat semata-mata nak hadiahkan bunga sakura ni...


Dahsyatkan kakak ni memanjat! Hahaha~ Kakak sayang, terima kasih tau! Suke sangat-sangat! Senyum tiga hari sebab ade tiga kuntum~ Ehehehe...



43 comments:

AdyBudika said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

erkkkkkkkkkkkkkk!

cantekkkk kannnnn???? :)

Nisa' Pasir Gudang said...

silap bunge le ady kasi semalam tu..huk! cian die

AdyBudika said...

lepas nie jenuh nak cari bunga ni kat jepun sana..errrr

Adinda Amy Sensei said...

bestnya... i like bunga sakura...

Sunah Mohammad said...

@Nisa' Pasir Gudang

hahaha~ takpe, saya terima je mawar putih tu...:D

mynameismy said...

3 hari je? senyumlah 3 bulan..;P

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

hahahahahaha~ kata nak bagi gambar je kannn..

Sunah Mohammad said...

@Adinda Amy Sensei

like banyak2~~ :)

Sunah Mohammad said...

@mynameismy

hahaha~ lama sangat tu..kejung pipi...:D

meaw said...

fulamak akak tu,ada bran tu panjat pokok, btw, lawa bunga tu :)

z a k w a n said...

bila kita nak g jepun ni kak? haha

Sunah Mohammad said...

@meaw

tu la pasal..sanggup dia panjat pagar..eh, pokok dia tak panjat tau..hahaha~

Sunah Mohammad said...

@z a k w a n

ermmmmm...lagi dua tahun ye ustaz...kumpul duit sekarang! hahaha~

Izamir Ridzwan said...

tagged kat saya sekali akak

Ujang9897 said...

wow...mesti tag kat ady kan lps tu..=)

qasehraihan said...

wah wah wah...ada kakak dia ek???hoho
kakak ni jeles lakss..hehe

hai sunah..

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/drama-sebabak-antara-krisdayanto-dan.html

Siti Safiyyah said...

tetibe jatuh hati jugak kat bunga sakura tu..patutlah kak sunah suke..:)


psstt : 3 Sebab SS Suka Balas Komen

Sunah Mohammad said...

@Izamir Ridzwan

dah!

Sunah Mohammad said...

@Ujang9897

hahaha! bila ang cakap, baru ceq tag!

Sunah Mohammad said...

@qasehraihan

kakak ex-osmet..:D kakak ni jangan jeles ye..

Sunah Mohammad said...

@Siti Safiyyah

hehehe...:)

~...AmALinA....~ said...

cantikkkkkk sgt..suke3

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

kan, kan, kan....:)

deeya said...

hadiahkan sekuntum bunga sakura pada dya .. canteq .....! :)

najwa's said...

aduh, bestnya.. :P terharu tak?

NaNaoSaKi said...

wahhhh... cantik la!!! tgh berangan2 ada pokok sakura kt halan rumah :p

NadiRah said...

wahhh!!!!
ceri tu pon cantik sangat!!!

forever love said...

wah.. best nya.. bila lah atq nak dapat benda special cmni kan.??

Sunah Mohammad said...

@deeya

amek la...hehehe..

Sunah Mohammad said...

@najwa's

terharu macam najwa bagi hari tu..hehehehe..

Sunah Mohammad said...

@NaNaoSaKi

hahaha! kalo la boleh kan....:p

Sunah Mohammad said...

@NadiRah

hahahahaha~ ceri pun cantek...bila da jadi sakura, sebab tu namanya cherry blossoms...:)

Sunah Mohammad said...

@forever love

nanti dapat la tu dari si dia...ahaks~

Nurana said...

bunga sakura sangat cantekk..:)

Sunah Mohammad said...

@Nurana

:)

Miss Ran said...

erk best nye..suke sgt dgn sakura die=P

syuwai said...

cantik2x..

suka gile dengan bunga sakura juga..hehe

sebab tu la selalu guna kat belakang nma tu skr, singkatan dari sakura sebenarnya ^^

nur ikhyar dee said...

seronok la tu...senyum sampai 3hari..hehe

Qaseh dalia adelia said...

haha igt bunga ape ..lawa lah ..nak ugok T_T hik2

... said...

as salam..
sakura ;)
pokok ni boleh ditanam di mana2 negara bermusim. kat us pun banyak ditanam. tapi feelnya tak sama macam kat jepun.

cantik gambar2 tu ;)

Suhaili Sarif said...

waaa ni yg x sabar nak gi londonggg ni :D

kiera'sakura said...

subhanallah.. semoga kita menjadi seindah dan seteguh sakura kak sunah.. amin

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.