Saya Tak Reti Nak Tambah Bilangan Share Entri - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Monday, June 6, 2011

Saya Tak Reti Nak Tambah Bilangan Share Entri


Dasat wooo~~~

Baru je up entri, dalam masa 5 minit, bilangan share di FB dah jadi 20 lebih. Ade jugak yang sampai 50 lebih!!! Cepatnyeee~~~

Bilangan share untuk entri tadi. Cer cek sekarang, da jadi berapa...

Haa, ada yang tertanya-tanya... Macam mana dia boleh bagi cepat sangat macam tu??? Macam mana dia bagi pembaca tertarik nak share??? Padahal entri cikai je kot~ Hoh??? Sape kata entri cikai tu, meh sini nak tarik tinga!

Ekceli, jumlah bilangan share tu bergantung kepada kamu sendiri sebagai blogger yang empunya entri tu! Haa... Macam mana tuu? Macam ni, lepas je kamu update entri, gi la ping kat group-group blogger yang kamu join. Bilangan share akan meningkat selari dengan bilangan group yang kamu dah ping. So, kalau kamu join 20 group blogger, share akan jadi 20. Kalau join 50, share jadi 50... Bayangkan yang share sampai 400 lebih macam blog NI. Hehehe...

Turut menyumbang kepada bilangan share adalah TAG di FB. Dulu, pernah beberapa kali bilangan share menjangkau 100 lebih. Sebab ape? Sebab komen kat post entri yang di'ping' tu sambil mengetag page tulisan biru-biru. Haaa, ingat mengarut je ke page tulisan biru-biru ni? Ada kelebihan kat situ tauuuu~ Kami dulu suka buat gadoh-gadoh manja guna page tu. Lepas tu terkejut tengok share sampai 100 lebih. Mula-mula tu pelik, lepas tu da buat kajian sikit, maka dah terbukti lah ape benda yang menyumbang kepada bilangan share tu.

Ade jugak sesetengah fan page blogger yang buat autoping untuk kawan-kawan diorang. Macam page Kirin Selama Perak [dot] Com, owner page ni bermurah hati untuk buat autoping setiap kali entri terbaru di blog saya keluar. Terima kasih kepada Kirin. Selain dari tu, bilangan like pun menyumbang jugak. Sebab bila pembaca like, automatik dia share kat FB dia entri kita. Jadi, buatlah entri yang disukai pembaca, nanti diorang like banyak-banyak.

Kepada semua yang menyumbang kepada bilangan share, terima kasih diucapkan. Sayang awak lebeyyy~~~ ^_^

11 comments:

  1. dah tejawab persoalan akak melalui Ji.

    thanks sunah :)

    ReplyDelete
  2. beraer mata aku bace n3 ni..ahaha pehal la aku tak tau nak ping n3 kat mane..yg aku tau due tempat je..kat tempat sis LM..ngn sahabat blogger..muhehhe..

    ReplyDelete
  3. Banyaknya kalau sampai 40 tu.. HEHE :D

    ReplyDelete
  4. orait.. dah paham.. heheheh!!~

    ReplyDelete
  5. saye rase kan sy nye blog ade problem la,. takleh masukkan button like tu pastu takleh nak acces ke dashboard dah sebulan lebih jd mcm ni

    ReplyDelete
  6. terima kasih daun keladi for sharing...:)

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad