Blog Yang Kena Hacked Semalam Dah Ok

June 16, 2011


Alhamdulillah...

Blogger yang kene hack semalam, datang komen kat entri Nasihat Daripada Anonymous Hackers, gitau blog dia da ok. Siap kena berjanji dengan hacker tu lepas ni akan letak password yang susah-susah. Boleh gi baca pengalaman dia kat SANA.

Hurmmm... Dahsyat gak penangan hacker ni, kita yang blogger ni, yang takde bagi ancaman ape-ape (kononnye lahhh) pun diorang nak serang, apatah lagi web kerajaan tu. Hurmmm...ade yang diorang siap reveal lagi password ngan email web kerajaan yang dah kena godam. Kantoi la pulak kat rakyat.

Kelakar kan? Macam diperbodohkan je kerajaan kita ni. Gelak semua, gelak!!! Adeiii, bila diorang nak serang kerajaan, ramai yang suka...kata memang patut kena godam! Bila ada blog yang diserang, baru nak gelabah, kononnya sebelum ni tak mungkin blog peribadi diserang...

Semua pun kena amek langkah berhati-hati sebenarnya, da banyak cadangan pembaca kat entri Nasihat Daripada Anonymous Hackers tuuu. Gi la baca...

You Might Also Like

19 Comments

  1. hehe, dah baca tadi.

    dashyat tol. huhu

    tapi kerajaan pon takut jugak.

    ReplyDelete
  2. Dah tukar password takut ancaman...

    Lepak sambil bersantai di NazZue.com

    ReplyDelete
  3. nmpak sgt betapa lemah nye sistem security kat malaysia ni...tapi bila sampai blog pun diorg boleh hack...bahaye tu...

    -Yok mampir diluk = pelajar universiti tapi perangai serupa penghuni tirai besi.....

    ReplyDelete
  4. pndai btoi hackes ni kn3... sek bek dh tkaq pasdwordpanjangberjelasampailupa..panjag dak sis..:p..

    ReplyDelete
  5. heii, payah tol kes ni. =.="

    ReplyDelete
  6. alahai..rasa macam nak berperang pun ada..huhu

    ReplyDelete
  7. ish...dahsyat gak kan?
    kena hati2 ni..

    ReplyDelete
  8. nampak gayanya kena tukar password yg lebih complicated and panjang...tapi takut lupa pulak..=)

    ReplyDelete
  9. kalo terkena diri senirik mau ternganga

    ReplyDelete
  10. rajin pulak hackers2 ni semua kak, nak godam sorang2 punya pasword, aish~

    ReplyDelete
  11. alamak.. apa ni?? adehh.. kena pi baca la ni.. tak tahu apa2... huhuu~~~

    ReplyDelete
  12. rakyat kita ramai yang tak peka. diorang ingt selamat dengan password dan akaun masing2.bila dah kena hack tu baru la nak sedar yang internet ni tak selamat sebenarnya..kita sendiri kena amek langkah jaga2 sebab kalau orang tak ingatkan,kita leka..tak gitu?da kena batang hidung sendiri baru terasa kan..

    ReplyDelete
  13. sistem sekuriti ke salah??? hmm ni kan tanggungjawab kita sendiri, untuk memastikan harta kita dijaga dengan baik.....jgn salahkan org lain...dia pun cuma nak bagi peringatan....

    ReplyDelete
  14. adehh...
    meremang bulu roma dengar..
    harap sangat blog kita tak kena tu sume.

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com