BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, June 16, 2011

Blog Yang Kena Hacked Semalam Dah Ok


Alhamdulillah...

Blogger yang kene hack semalam, datang komen kat entri Nasihat Daripada Anonymous Hackers, gitau blog dia da ok. Siap kena berjanji dengan hacker tu lepas ni akan letak password yang susah-susah. Boleh gi baca pengalaman dia kat SANA.

Hurmmm... Dahsyat gak penangan hacker ni, kita yang blogger ni, yang takde bagi ancaman ape-ape (kononnye lahhh) pun diorang nak serang, apatah lagi web kerajaan tu. Hurmmm...ade yang diorang siap reveal lagi password ngan email web kerajaan yang dah kena godam. Kantoi la pulak kat rakyat.

Kelakar kan? Macam diperbodohkan je kerajaan kita ni. Gelak semua, gelak!!! Adeiii, bila diorang nak serang kerajaan, ramai yang suka...kata memang patut kena godam! Bila ada blog yang diserang, baru nak gelabah, kononnya sebelum ni tak mungkin blog peribadi diserang...

Semua pun kena amek langkah berhati-hati sebenarnya, da banyak cadangan pembaca kat entri Nasihat Daripada Anonymous Hackers tuuu. Gi la baca...


19 comments:

sergeant keroro said...

hehe, dah baca tadi.

dashyat tol. huhu

tapi kerajaan pon takut jugak.

Nazzue said...

Dah tukar password takut ancaman...

Lepak sambil bersantai di NazZue.com

::blog anak jawer:: said...

nmpak sgt betapa lemah nye sistem security kat malaysia ni...tapi bila sampai blog pun diorg boleh hack...bahaye tu...

-Yok mampir diluk = pelajar universiti tapi perangai serupa penghuni tirai besi.....

☀ Izzaty Hedry☀ said...

pndai btoi hackes ni kn3... sek bek dh tkaq pasdwordpanjangberjelasampailupa..panjag dak sis..:p..

Citarasa Rinduan said...

mmg agak merisaukan

adeh!!

Tea said...

heii, payah tol kes ni. =.="

Mrs.Yie said...

alahai..rasa macam nak berperang pun ada..huhu

Isteri Encek Bard said...

seru gak dengar ancaman diorang nie

mas saari said...

ish...dahsyat gak kan?
kena hati2 ni..

Pojiekyra said...

riso laaaaa:(

officially19 said...

nampak gayanya kena tukar password yg lebih complicated and panjang...tapi takut lupa pulak..=)

Miss Ran said...

bgs anon ni hehe

JIJI YU said...

kalo terkena diri senirik mau ternganga

siti kektus said...

rajin pulak hackers2 ni semua kak, nak godam sorang2 punya pasword, aish~

Bella Bell said...

alamak.. apa ni?? adehh.. kena pi baca la ni.. tak tahu apa2... huhuu~~~

Kei Seichi said...

rakyat kita ramai yang tak peka. diorang ingt selamat dengan password dan akaun masing2.bila dah kena hack tu baru la nak sedar yang internet ni tak selamat sebenarnya..kita sendiri kena amek langkah jaga2 sebab kalau orang tak ingatkan,kita leka..tak gitu?da kena batang hidung sendiri baru terasa kan..

FasiHaH SupiaN said...

sistem sekuriti ke salah??? hmm ni kan tanggungjawab kita sendiri, untuk memastikan harta kita dijaga dengan baik.....jgn salahkan org lain...dia pun cuma nak bagi peringatan....

cik pulau said...

adehh...
meremang bulu roma dengar..
harap sangat blog kita tak kena tu sume.

mynameismy said...

huhhhh dahsat dahsat

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.