TERBAIK DARI ENCIK SUAMI

Saturday, February 26, 2011

Komen, Perlukah Dibalas?


Okie...terbaca kat blog abang ady tadi...dan bukan blog tu je, banyak gak blog-blog lain akhir-akhir ni cakap pasal benda ni. Dulu-dulu pun ade gak. Dan semua huraian mereka diterima, digabung, dicampur gaul, tambah garam sikit bagi masin, mana-mana yang pedas tu kita tambah gula, bagi pedas tu enak-enak rasanya...akhirnya jadikla gini...

Perlu ke komen kat entry dibalas?

Perlu! <--- untuk blogger yang masanya cukup untuk membalas komen dan pengomen takde lah banyak sangat (macam saya...hahaha~)

Kejap perlu, kejap tak~ <--- untuk blogger yang masanya macam cukup-cukup makan jek, komen kat entri lak dalam 'kadar sederhana'...mana komen yang perlu jawab, jawab ler...mana yang macam jawapannya nanti bakal serupa 'seperti di atas', takyah lah..hahaha~

Tak Perlu! <--- untuk blogger yang komen kat entry dia banyak bebenor, dia pulak bizi nak publish komen sambil membaca komen-komen tu...(cek kalo-kalo ade lalat, penting ni! :D)

Hehe...actually, tak kisah pun mana-mana. Up to blogger tu sama ada nak reply komen ke tak. Sebab ada segelintir pembaca ni diorang suka nak tahu apa balasan blogger tu, diorang pi jenguk balik blogger tu reply ape (macam saya gak...haha~) Tapi kadang-kadang gelak gak baca komen-komen kat blog Zack Zuhairi...banyak bebenor komen kat entry dia, yang patut dijawab pun ade, tapi...hahaha~ dia golongan ketiga kat atas kot~ :p

Kalau macam tak cukup masa nak balas, takpe...tapi jangan terasa lak kalau pembaca kata kamu-kamu ni 'sombong', ok? Atau pun, boleh jugak kalau buat jejak balik ke blog-blog pengomen ni ucap salam ke...tak pun, komen balik kat entry terbaru dia...ni selalunya Ir yang buat...hehehe.

Kalau nak lagi mahsyuk, komen-komen pembaca dibalas dengan entri, ye dak? Macam dia...lagi mantop~ memang dihargai betul pengomen bertuah tu! :D

So, nak balas ke tak, ikut la~ Mana yang faham, depa ok je tu...tak merajuk punye~ ;)

P/S: Tak kire, saya nak froggy jugak!


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!


41 comments:

Nour Akmal said...

selalu juga bls komen..
sebab rsenya macam perlu balas je..
ade masa mesti akan bls..
kalu tak terpaksa la hold dlu..=)

AdyBudika said...

yer sunah...abg dalam proses berubah..heheh..thanks2 :)

sayang die...

Sunah Mohammad said...

@Nour Akmal

hehe..sama la kite~ ;)

Sunah Mohammad said...

@AdyBudika

ha? sayang? nak froggy, bukan nak sayang~ hahaha!

da update sikit kat atas tu...

tyka said...

perlu perlu.. nak tau bagus tak dengan penulisan kita.. kan kan kan

tyka said...

eh tertinggal.. terharu ade entry tyka.. kekekke

Mr.Kerro said...

kalu org bls komen kita rasa dihrgaila sket..hehe

Sunah Mohammad said...

@tyka

yup, kadang2 ade gak yang komen kutuk2..hahaha~

eiks, hehe..entry best! :)

Sunah Mohammad said...

@Mr.Kerro

jadi kena rajin la jenguk balik komen tu..haha~ kadang2 terlupa! :p

athirah said...

HAHAHHA... mcm trex even x byk komen.. mana yg latest je reply komen.. n kl msk 4 5 sekali tu okay lg.. kl bebyk skali mmg x kn reply dh la kan... HAHAHHAHA... bkn apa.. xde masa...

MéuzAngelo™ XXIII said...

aku akan reply komen yg dalam bentuk pertanyaan.. hehe

kadang2 aku reply comment yg membina :D

jom join bloglist meuz

iqbalhakimi said...

err..kalau iqbal sempat balas akan dibalas...so golongan ke dua la kan =D

Qaseh dalia adelia said...

muahahaha suka balas!
tp kalau byk n komen merapu mls balas haha

mohd zhafri said...

ermmmm....ermmmm....ermmmmm....
ZZzzzzZzZz~

cik pulau said...

errr..depends la..
kalau cik pulau yang komen ni ciput je.. boleh la balas..
lain lah komen kemain banyak lagi..
balas pun sikit2 jelakan..
hehe..^^,

logorithm said...

Setuju! I kalau free tak der benda lain nak buat, I balas lah komen-komen yang belom berbalas. Ini mungkin boleh tarik pengomen untuk datang lagik ke entri kita yang dah hampir basi... Hehe...

~...AmALinA....~ said...

suka balas jugak,, sbb pengomen pon xramai kan..=p

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

kalau saya suka reply komen sbb macam adab (kata my hubby - sbb dulu pesbuk malas nak jawab komen)..dan lagi satu utk org yg tinggal komen sy akan jejak balik blog mereka..utk rapatkan ukhuwah..kata org..org berbudi (sudi tinggal komen)..kita berbahasa (komen plak kat n3 dia)..kalau sy komen blog org tp dia x jejak balik sikit² rasa sedih tu ada la jugek..rs mcm dia tak nak kawan dgn sy..kalau yg fofular tu sy pahamlah..tp sgt respek pd yg fofular tp masih sudi jejak balik blog sy..oh..rasa nak bentangkan karpet merah..utk cik sunah..sy bentangkan kapet pink hehe

bun said...

hahha,pengomen tak ramai
so,balas la

em,selalu kalaw dah komen pegi tengok balik ape yang tuan punye reply
tengok kat yahoo je :P

suke tengok ade tuan komen kite punye komen (ayat belit dah :P)

NURUL NADIAH MAMAT said...

kalo boleh balas la...eceh.....
nad selalu jenguk balik bila nad komen.....
tapi bila dah tak balas malas dah nak g blog tu balik....tak baik tol....hee...

Sunah Mohammad said...

@athirah

hehe..baiklah, akak faham trex yang bizi...:p

Sunah Mohammad said...

@MéuzAngelo™ XXIII

okie..yang ni ceq wat masa kempen dulu...bila da banyak..hoho~ tak mampu nak reply mende sama..mana yang tanya je ceq jawab..

Sunah Mohammad said...

@iqbalhakimi

ok..bukan golongan keempat ye..:p

gol ke-4 = malas...:D

guro jek~ haha~

Sunah Mohammad said...

@Qaseh dalia adelia

i la tu yang suka merapu kat blog qaseh...wahaha~

Sunah Mohammad said...

@mohd zhafri

yang merapu macam ni pun akak balas ni ha...ekeke~

Sunah Mohammad said...

@cik pulau

hehe..kite sama jugak la tu~ ;)

Sunah Mohammad said...

@logorithm

ya, saya suka datang balik blog uncle nak tengok balasan komen..haha! lepas tu komen lagi dan lagi! :p

Sunah Mohammad said...

@~...AmALinA....~

akak la tu yang selalu komen, kan, kan, kan? wahaha~

Sunah Mohammad said...

@Rina AVAIL a.k.a cik betty

hehehe..sangat suwit ini komen~ saya datang sekarang! wahaha~

Sunah Mohammad said...

@bun

o....selalulah bun 'intai2' saya reply pe ye? ingatkan tak balik tengok, baru nak kutuk2..hahaha~ ops! :p



saya pasti bun sedang membaca ini...:p

Sunah Mohammad said...

@NURUL NADIAH MAMAT

hahaha! kalo enchek ben tak balas, nad tak jenguk da ke blog enchek ben? :p

Muhd Fadil said...

i suka jawab komen, adakalanya kotak komen tu dah jadi macam fesbuk. kahkah.. :)

bun said...

cett,kantoi je
hhahah :P

Sunah Mohammad said...

@Muhd Fadil

erk..ni macam niq la ni..wat macam fesbuk kat situ..

Sunah Mohammad said...

@bun

tetttttt! kan betol! hahahaha! :p

shahjiehan said...

hahaha...klo org komen blog kita, kita p blog dia dan komen..hahaha

kan kan..tp komen2 kat blog kita tuh, mmg kita x reply...lalallala


jom baca dan komen Liga Juara-juara Raja Lawak.

Sunah Mohammad said...

@shahjiehan

hahaha~ tu macam Ir tu..:p

Woofer Storm said...

hahaa skndal betul dorg berdua ni..eheeee lek,cool..

kdg2 bukan sombong tapi bz tkde masa.. nak buat entry pun berpuluh2 jam baru dpat buat sunah..mcm sy ni,ngeeee blog bukan 24 pun,kerja tu tak larat..heheee skdr pndgn,jgn marah2 sunah..

cool ye^^

Sunah Mohammad said...

@Woofer Storm

ha? skandal? adohhhh...

hehe..betul tu, kebizian menyekat kebebasan..eh? :p

Aku Ibu Muda said...

salam sunah..

ujang tu buat entry utk sis sebab nak menang cash RM 50...

sis ada buat contest...sapa2 yang jadi top referral ke blog, will get RM 50 :) contest berjalan sebulan..jemput2 la mencuba... :)

Sunah Mohammad said...

@Aku Ibu Muda

wa'alaikumussalam akak...

o...patutlah..hoho~ gerenti menang punye ujang tu..:p

Blogger Rajin Komen

Get this widget
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih dari Jeneral Sunah Suka Sakura dot com.