Saturday, February 26, 2011

Komen, Perlukah Dibalas?


Okie...terbaca kat blog abang ady tadi...dan bukan blog tu je, banyak gak blog-blog lain akhir-akhir ni cakap pasal benda ni. Dulu-dulu pun ade gak. Dan semua huraian mereka diterima, digabung, dicampur gaul, tambah garam sikit bagi masin, mana-mana yang pedas tu kita tambah gula, bagi pedas tu enak-enak rasanya...akhirnya jadikla gini...

Perlu ke komen kat entry dibalas?

Perlu! <--- untuk blogger yang masanya cukup untuk membalas komen dan pengomen takde lah banyak sangat (macam saya...hahaha~)

Kejap perlu, kejap tak~ <--- untuk blogger yang masanya macam cukup-cukup makan jek, komen kat entri lak dalam 'kadar sederhana'...mana komen yang perlu jawab, jawab ler...mana yang macam jawapannya nanti bakal serupa 'seperti di atas', takyah lah..hahaha~

Tak Perlu! <--- untuk blogger yang komen kat entry dia banyak bebenor, dia pulak bizi nak publish komen sambil membaca komen-komen tu...(cek kalo-kalo ade lalat, penting ni! :D)

Hehe...actually, tak kisah pun mana-mana. Up to blogger tu sama ada nak reply komen ke tak. Sebab ada segelintir pembaca ni diorang suka nak tahu apa balasan blogger tu, diorang pi jenguk balik blogger tu reply ape (macam saya gak...haha~) Tapi kadang-kadang gelak gak baca komen-komen kat blog Zack Zuhairi...banyak bebenor komen kat entry dia, yang patut dijawab pun ade, tapi...hahaha~ dia golongan ketiga kat atas kot~ :p

Kalau macam tak cukup masa nak balas, takpe...tapi jangan terasa lak kalau pembaca kata kamu-kamu ni 'sombong', ok? Atau pun, boleh jugak kalau buat jejak balik ke blog-blog pengomen ni ucap salam ke...tak pun, komen balik kat entry terbaru dia...ni selalunya Ir yang buat...hehehe.

Kalau nak lagi mahsyuk, komen-komen pembaca dibalas dengan entri, ye dak? Macam dia...lagi mantop~ memang dihargai betul pengomen bertuah tu! :D

So, nak balas ke tak, ikut la~ Mana yang faham, depa ok je tu...tak merajuk punye~ ;)

P/S: Tak kire, saya nak froggy jugak!


ENTRI CAMBEST SAPE KALI NI? JOM TERJAH!

41 comments:
Write Comments
  1. selalu juga bls komen..
    sebab rsenya macam perlu balas je..
    ade masa mesti akan bls..
    kalu tak terpaksa la hold dlu..=)

    ReplyDelete
  2. yer sunah...abg dalam proses berubah..heheh..thanks2 :)

    sayang die...

    ReplyDelete
  3. @AdyBudika

    ha? sayang? nak froggy, bukan nak sayang~ hahaha!

    da update sikit kat atas tu...

    ReplyDelete
  4. perlu perlu.. nak tau bagus tak dengan penulisan kita.. kan kan kan

    ReplyDelete
  5. eh tertinggal.. terharu ade entry tyka.. kekekke

    ReplyDelete
  6. kalu org bls komen kita rasa dihrgaila sket..hehe

    ReplyDelete
  7. @tyka

    yup, kadang2 ade gak yang komen kutuk2..hahaha~

    eiks, hehe..entry best! :)

    ReplyDelete
  8. @Mr.Kerro

    jadi kena rajin la jenguk balik komen tu..haha~ kadang2 terlupa! :p

    ReplyDelete
  9. HAHAHHA... mcm trex even x byk komen.. mana yg latest je reply komen.. n kl msk 4 5 sekali tu okay lg.. kl bebyk skali mmg x kn reply dh la kan... HAHAHHAHA... bkn apa.. xde masa...

    ReplyDelete
  10. aku akan reply komen yg dalam bentuk pertanyaan.. hehe

    kadang2 aku reply comment yg membina :D

    jom join bloglist meuz

    ReplyDelete
  11. err..kalau iqbal sempat balas akan dibalas...so golongan ke dua la kan =D

    ReplyDelete
  12. muahahaha suka balas!
    tp kalau byk n komen merapu mls balas haha

    ReplyDelete
  13. ermmmm....ermmmm....ermmmmm....
    ZZzzzzZzZz~

    ReplyDelete
  14. errr..depends la..
    kalau cik pulau yang komen ni ciput je.. boleh la balas..
    lain lah komen kemain banyak lagi..
    balas pun sikit2 jelakan..
    hehe..^^,

    ReplyDelete
  15. Setuju! I kalau free tak der benda lain nak buat, I balas lah komen-komen yang belom berbalas. Ini mungkin boleh tarik pengomen untuk datang lagik ke entri kita yang dah hampir basi... Hehe...

    ReplyDelete
  16. suka balas jugak,, sbb pengomen pon xramai kan..=p

    ReplyDelete
  17. kalau saya suka reply komen sbb macam adab (kata my hubby - sbb dulu pesbuk malas nak jawab komen)..dan lagi satu utk org yg tinggal komen sy akan jejak balik blog mereka..utk rapatkan ukhuwah..kata org..org berbudi (sudi tinggal komen)..kita berbahasa (komen plak kat n3 dia)..kalau sy komen blog org tp dia x jejak balik sikit² rasa sedih tu ada la jugek..rs mcm dia tak nak kawan dgn sy..kalau yg fofular tu sy pahamlah..tp sgt respek pd yg fofular tp masih sudi jejak balik blog sy..oh..rasa nak bentangkan karpet merah..utk cik sunah..sy bentangkan kapet pink hehe

    ReplyDelete
  18. hahha,pengomen tak ramai
    so,balas la

    em,selalu kalaw dah komen pegi tengok balik ape yang tuan punye reply
    tengok kat yahoo je :P

    suke tengok ade tuan komen kite punye komen (ayat belit dah :P)

    ReplyDelete
  19. kalo boleh balas la...eceh.....
    nad selalu jenguk balik bila nad komen.....
    tapi bila dah tak balas malas dah nak g blog tu balik....tak baik tol....hee...

    ReplyDelete
  20. @athirah

    hehe..baiklah, akak faham trex yang bizi...:p

    ReplyDelete
  21. @MéuzAngelo™ XXIII

    okie..yang ni ceq wat masa kempen dulu...bila da banyak..hoho~ tak mampu nak reply mende sama..mana yang tanya je ceq jawab..

    ReplyDelete
  22. @iqbalhakimi

    ok..bukan golongan keempat ye..:p

    gol ke-4 = malas...:D

    guro jek~ haha~

    ReplyDelete
  23. @Qaseh dalia adelia

    i la tu yang suka merapu kat blog qaseh...wahaha~

    ReplyDelete
  24. @mohd zhafri

    yang merapu macam ni pun akak balas ni ha...ekeke~

    ReplyDelete
  25. @logorithm

    ya, saya suka datang balik blog uncle nak tengok balasan komen..haha! lepas tu komen lagi dan lagi! :p

    ReplyDelete
  26. @~...AmALinA....~

    akak la tu yang selalu komen, kan, kan, kan? wahaha~

    ReplyDelete
  27. @Rina AVAIL a.k.a cik betty

    hehehe..sangat suwit ini komen~ saya datang sekarang! wahaha~

    ReplyDelete
  28. @bun

    o....selalulah bun 'intai2' saya reply pe ye? ingatkan tak balik tengok, baru nak kutuk2..hahaha~ ops! :p



    saya pasti bun sedang membaca ini...:p

    ReplyDelete
  29. @NURUL NADIAH MAMAT

    hahaha! kalo enchek ben tak balas, nad tak jenguk da ke blog enchek ben? :p

    ReplyDelete
  30. i suka jawab komen, adakalanya kotak komen tu dah jadi macam fesbuk. kahkah.. :)

    ReplyDelete
  31. @Muhd Fadil

    erk..ni macam niq la ni..wat macam fesbuk kat situ..

    ReplyDelete
  32. hahaha...klo org komen blog kita, kita p blog dia dan komen..hahaha

    kan kan..tp komen2 kat blog kita tuh, mmg kita x reply...lalallala


    jom baca dan komen Liga Juara-juara Raja Lawak.

    ReplyDelete
  33. hahaa skndal betul dorg berdua ni..eheeee lek,cool..

    kdg2 bukan sombong tapi bz tkde masa.. nak buat entry pun berpuluh2 jam baru dpat buat sunah..mcm sy ni,ngeeee blog bukan 24 pun,kerja tu tak larat..heheee skdr pndgn,jgn marah2 sunah..

    cool ye^^

    ReplyDelete
  34. @Woofer Storm

    ha? skandal? adohhhh...

    hehe..betul tu, kebizian menyekat kebebasan..eh? :p

    ReplyDelete
  35. salam sunah..

    ujang tu buat entry utk sis sebab nak menang cash RM 50...

    sis ada buat contest...sapa2 yang jadi top referral ke blog, will get RM 50 :) contest berjalan sebulan..jemput2 la mencuba... :)

    ReplyDelete
  36. @Aku Ibu Muda

    wa'alaikumussalam akak...

    o...patutlah..hoho~ gerenti menang punye ujang tu..:p

    ReplyDelete

DISCLAIMER:

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions are subject to change at anytime with or without notice.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com