Kan Da Kata Tadi Buttercup Halal... - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Saturday, August 20, 2011

Kan Da Kata Tadi Buttercup Halal...


Amek kat laman web direktori halaljakim

Kan da kata tadi tak haram.

Ni bukti dari laman JAKIM sendiri.

Sijil halal Buttercup tamat pada tahun 2013...

Gambar Google

Buttercup mentega buatan Malaysia, sah-sah ade logo halal JAKIM.

PCM tak pernah pulak gitau saya buttercup ni tak halal.

PCM cuma bagi tips, kalo buat kek, dan tak nak kek 'keras', pilih mentega lain...

P/S: Semalam gi carik bahan baking, nampak mentega Golden Churn da takde kat kedai~

16 comments:

  1. jgn mara2

    ilek

    sian onyang pulak dijaja nme

    betul onyang kate kek jd keras je

    ReplyDelete
  2. even agak mahal pon berbaloi buat kek sebab sedap..hehe

    ReplyDelete
  3. Ya Allah, saya memang guna buttercup untuk buat biskut raya ngan kek.

    Terkejut tadi... Alhamdulilah.. Ternyata halal.

    ReplyDelete
  4. fuhhh.. terkejut gak ingatkan x halal.. legaaaa..

    ReplyDelete
  5. Yahooo!!!! Boleh buat cake raya tahun ni

    ReplyDelete
  6. Selamattt! Tima kasih Sunah :)

    Fenin bila makin banyak produk yang diragui status halal..

    ReplyDelete
  7. perkara halal haram ni memang tak boleh buat main...kena ada bukti!

    thanks for the info sunah..

    ReplyDelete
  8. sib baik lah yg ni halal..mmg suka guna buttercup ni..

    ReplyDelete
  9. hehe..ayie pon dah cri brng untuk bt kek.. huhu

    ReplyDelete
  10. ahha.. aku tak pernah beli pu buttercup. hahaha

    ReplyDelete
  11. kami buat kek pakai minyak ja.. hihi

    ReplyDelete
  12. ohh yeah..
    nanti boleh buat biskut sarang semut..

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad