BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, August 20, 2011

Kan Da Kata Tadi Buttercup Halal...


Amek kat laman web direktori halaljakim

Kan da kata tadi tak haram.

Ni bukti dari laman JAKIM sendiri.

Sijil halal Buttercup tamat pada tahun 2013...

Gambar Google

Buttercup mentega buatan Malaysia, sah-sah ade logo halal JAKIM.

PCM tak pernah pulak gitau saya buttercup ni tak halal.

PCM cuma bagi tips, kalo buat kek, dan tak nak kek 'keras', pilih mentega lain...

P/S: Semalam gi carik bahan baking, nampak mentega Golden Churn da takde kat kedai~


16 comments:

Iffah Afeefah said...

jgn mara2

ilek

sian onyang pulak dijaja nme

betul onyang kate kek jd keras je

JIJI YU said...

havoc tak memasal je

miErah halim said...

even agak mahal pon berbaloi buat kek sebab sedap..hehe

Hannah said...

Ya Allah, saya memang guna buttercup untuk buat biskut raya ngan kek.

Terkejut tadi... Alhamdulilah.. Ternyata halal.

udin said...

fuhhh.. terkejut gak ingatkan x halal.. legaaaa..

fRaMe+LenSeS said...

beshnya wat kek.. :)

AMMAR YASIR said...

Yahooo!!!! Boleh buat cake raya tahun ni

Oh Oeya said...

Selamattt! Tima kasih Sunah :)

Fenin bila makin banyak produk yang diragui status halal..

mas saari said...

perkara halal haram ni memang tak boleh buat main...kena ada bukti!

thanks for the info sunah..

ariana said...

sib baik lah yg ni halal..mmg suka guna buttercup ni..

cucu umie said...

hehe..ayie pon dah cri brng untuk bt kek.. huhu

H.J said...

buat kek ke kak sunah??

hamzah ian said...

ahha.. aku tak pernah beli pu buttercup. hahaha

Muslimah Optimis said...

kami buat kek pakai minyak ja.. hihi

cik pulau said...

ohh yeah..
nanti boleh buat biskut sarang semut..

sergeant keroro said...

hehe, alien tahu makan jek :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.