BLOG ENCIK SUAMI

Saturday, February 5, 2011

Pergi...

Ia telah pergi...menjauh...

Aku sedar ia berlalu perlahan-lahan...
Namun siapalah aku untuk menahan...

Dulu...
Ruang ini menjadi tempat bicara bersama...
Mesra di sini dan di luar sana...
Kini segalanya hilang dari tabir mata...

Mereka tidak tahu...
Perkenalan ini lebih lama...
Kisah ini lebih berusia...
Di luar sana lebih banyak cerita...

Aku tidah tahu...
Adakah perginya ia kerana kesilapan lalu itu...

Ia tidak tahu...
Adakah kesilapan lalu itu sudah benar-benar dilupakan...

Kami sama-sama tidak tahu...
Apa yang akan terjadi di masa hadapan...

Kerana...Hanya DIA yang tahu...




12 comments:

Clara said...

puisi untuk siapakah?

hahha...

=D

http://cerytara.blogspot.com/

nur said...

mendalam.. ala ala BA ni suke puisi mendalam camni

sissyira said...

salam

hanya Tuhan yang tahu =)



Jom Joint 1st contest syira --Contest 1 : Bila saya mati by sissyira

Sunah Mohammad said...

@Clara

untuk sesiapa je~ haha~

Sunah Mohammad said...

@nur

BA kan sumber inspirasi? eheh..bukan ler..dulu memang suke wat puisi dalam bentuk luahan perasaan cam ni..then publish kat blog~ best pe~ nur try la~~ :D

Sunah Mohammad said...

@sissyira

salam kak syira~
Allah knows best kan? ;)

... said...

as salam..
puisi~ tak cuab hantar kat mana2 ruanagn puisi dalam media bacaan? paling senang, kat surat khabar.suka baca puisi2 mingguan walaupun saya tak pandai berpuisi depan-depan.huuu..

Sunah Mohammad said...

@...

salam kamu~ tak cuba pulak~ huhuhu~ malu la nak hantar~ puisi saya tak besh!

... said...

huhu~ saya simpan buat arkib sendiri~
tak berani la pula nak hantar~
haaa,,kita lebih kurang je~ malu~

;D

puisi saya lagi tak best.baca sekali, rasa mengantuk.munkin~ huhu

Sunah Mohammad said...

@...

takpe la~ nak tengok gak! nak bace~~~

... said...

nak baca?
jika urusan itu dipermudahkan-Nya.
ameen..

Sunah Mohammad said...

@...

ameen.. :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.