Alhamdulillah... Sampai Sudah... - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Thursday, July 14, 2011

Alhamdulillah... Sampai Sudah...


Alhamdulillah.

Dah sampai Kuching. Penat. Tapi isi perjalanan yang agak menarik. Hosmet demam, tapi tetap nak teruskan perjalanan. Dalam demam-demam tu, rasa kesian jugak, hari ni da la birthday dia kan. Dari pagi dia asyik lelap aje sebab makan ubat. Sampai la petang sikit baru dia macam bersemangat sebab da nak gerak kan. Kira macam hadiah birthday untuk diri sendiri pulak sebab pestime naik flite ke Sarawak.

Walopun bukan saya birthday girlnye, tapi rasa jugak sweetnye perjalanan tadi. Terpelik sikit sebab pramugara yang hosmet cakap hensem tu datang dan mintak IC dengan boarding pass hosmet. Bila hosmet bagi, dia cakap tunggu jap. Saya pelik, hosmet lagi la pelik. Takkan sebab dia ada kad OKU, maka ada sesuatu yang akan berlaku?

Lepas tu datang dua orang pramugari, tanya "Cik Azila? Boleh turunkan meja?" Hosmet pun turunkan meja. "Hari ni kan hari special, ini dari pihak kami untuk Cik Azila, Happy Birthday!" pramugari manis bagi nasi lemak, air ngan kad birthday yang da ditandatangani oleh seluruh caben crew Air Asia. Terharu sungguh dia... Tambah-tambah terharu bila Captain Darren lak bagi ucapan sampai semua penumpang dengar. Ekekeke...

Saya pun tumpang happy jugak dengan orang demam. Hahaha~

Kesimpulannya, kalau kamu-kamu nak travel, try la gi pada hari lahir kamu... :p

33 comments:

  1. erk so sweet

    lagi2 kalau pilot tu nk ngurat ai

    haha berangan=P

    ReplyDelete
  2. wahhh best nye !! aakak nk tgk tiket skang sbb klo bday leh dpt cuti free sehari hehe

    ReplyDelete
  3. wah..sweet laa...mseti teringat-ingat nie..hehe

    ReplyDelete
  4. bestnyaa..hosmet awk mmg bertuah..tompang epi..=)

    ReplyDelete
  5. wahhhhhh pengalaman paling best tu :)

    ReplyDelete
  6. wah...bestnya!
    next time nak travel time birthdaylah

    ReplyDelete
  7. mesti teringat-ringat ag an??hee..
    follow my blog kak sunah.. http://mpsqalbi.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. sweenye,,kim salam kat bday girl tu..haha

    ReplyDelete
  9. wawhhh bapak best.!!!!! bile laa nuru nk dpt surprise cmtu...mmg syok ahh..kot2 pilot dtg meminang kak limah ke awwww...ahahahha

    ReplyDelete
  10. wah sy dh stat verangan dh ni..huhuhu

    ReplyDelete
  11. wahhh!!!!!
    merembes air hidung klo org tu wat kat nad..huhu

    ReplyDelete
  12. satu kenangan manis ni...hmm nak tunggu b/day jugaklah nanti baru travel he he.

    ReplyDelete
  13. wahh adik dah smpi kuching...

    bestnyer camtu.suatu hari nnt pasti akak akan cuba terbang pd 23 nov juga.mana tau ia sgt manis juga buat akak

    ReplyDelete
  14. wow..best tu.. Di layan mcm anak raja..hehe

    ReplyDelete
  15. nak nangis terharu.hehe
    kalau akak la,sure akak nangis .haha

    alhamdulillah selamat sampai adik sunah
    take care ya dik:)

    ReplyDelete
  16. wah..makan angin ke Kucing ye..bestnya kwn tu..tentu surprise sgt2 kan..hepi birthday untuknya juga..

    ReplyDelete
  17. alala so sweet ;) nak try gak ar.. naik flight time birthday lalalala

    ReplyDelete
  18. tue la bestnya bila bzdy kita naik flight.. hihi

    ReplyDelete
  19. wahhhhhhhh mesti jadi kenangan terindah kan kan kan..seronoknya
    akak plak yg terbayang2 dok dalam kapal tu..heheh seb baik takde jambangan bunga bagai..kalo idak mesti ai jeles okehhh:)

    ReplyDelete
  20. hahaa...aku nak try le kot.mane le tau kot2 de pramugari melekat

    ReplyDelete
  21. wahhhh beshnyeeeeeeee!! should be a the best befday ever hehe

    ReplyDelete
  22. - kalo ramai besday sama hari tu camne ye...

    ReplyDelete
  23. kuching sihat harini/ cici yg memiliki telinga berbulu itu bwk balik sama x?

    ReplyDelete
  24. waa..mesti best sambut birthday camtu..huhu

    ReplyDelete
  25. as salam..
    wah! sungguh menarik!
    kalau naik bas pun buat macam ni, seronok ;)

    terubat rasa kurang sihat bila disambut begitu. hehe

    ReplyDelete
  26. wah..bestny!
    hehe,nice birthday memory nih..

    ReplyDelete
  27. wahhhhhhhhhh...
    bestnye..
    ta pernah naek flight..
    hahha

    ReplyDelete
  28. wah wah, untungnya!

    p/s : kak suanh belanja saya la tiket naik flight time bday nanti :P

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad