BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, July 14, 2011

Alhamdulillah... Sampai Sudah...


Alhamdulillah.

Dah sampai Kuching. Penat. Tapi isi perjalanan yang agak menarik. Hosmet demam, tapi tetap nak teruskan perjalanan. Dalam demam-demam tu, rasa kesian jugak, hari ni da la birthday dia kan. Dari pagi dia asyik lelap aje sebab makan ubat. Sampai la petang sikit baru dia macam bersemangat sebab da nak gerak kan. Kira macam hadiah birthday untuk diri sendiri pulak sebab pestime naik flite ke Sarawak.

Walopun bukan saya birthday girlnye, tapi rasa jugak sweetnye perjalanan tadi. Terpelik sikit sebab pramugara yang hosmet cakap hensem tu datang dan mintak IC dengan boarding pass hosmet. Bila hosmet bagi, dia cakap tunggu jap. Saya pelik, hosmet lagi la pelik. Takkan sebab dia ada kad OKU, maka ada sesuatu yang akan berlaku?

Lepas tu datang dua orang pramugari, tanya "Cik Azila? Boleh turunkan meja?" Hosmet pun turunkan meja. "Hari ni kan hari special, ini dari pihak kami untuk Cik Azila, Happy Birthday!" pramugari manis bagi nasi lemak, air ngan kad birthday yang da ditandatangani oleh seluruh caben crew Air Asia. Terharu sungguh dia... Tambah-tambah terharu bila Captain Darren lak bagi ucapan sampai semua penumpang dengar. Ekekeke...

Saya pun tumpang happy jugak dengan orang demam. Hahaha~

Kesimpulannya, kalau kamu-kamu nak travel, try la gi pada hari lahir kamu... :p


33 comments:

Iffah Afeefah said...

erk so sweet

lagi2 kalau pilot tu nk ngurat ai

haha berangan=P

K O R I E said...

Alhamdulilah ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

wahhh best nye !! aakak nk tgk tiket skang sbb klo bday leh dpt cuti free sehari hehe

Luqeem™ said...

wah best,,lepas ni nak buat

Anies Anessa said...

wah..sweet laa...mseti teringat-ingat nie..hehe

Kalamhati said...

bestnyaa..hosmet awk mmg bertuah..tompang epi..=)

sumaiyah mokhtar said...

wahhhhhh pengalaman paling best tu :)

mas saari said...

wah...bestnya!
next time nak travel time birthdaylah

nafizah md padzin said...

mesti teringat-ringat ag an??hee..
follow my blog kak sunah.. http://mpsqalbi.blogspot.com

H.J said...

sweenye,,kim salam kat bday girl tu..haha

nuruashia ♥ said...

wawhhh bapak best.!!!!! bile laa nuru nk dpt surprise cmtu...mmg syok ahh..kot2 pilot dtg meminang kak limah ke awwww...ahahahha

Syahir Ramli said...

wah sy dh stat verangan dh ni..huhuhu

NadiRah said...

wahhh!!!!!
merembes air hidung klo org tu wat kat nad..huhu

Kak Aya said...

satu kenangan manis ni...hmm nak tunggu b/day jugaklah nanti baru travel he he.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh adik dah smpi kuching...

bestnyer camtu.suatu hari nnt pasti akak akan cuba terbang pd 23 nov juga.mana tau ia sgt manis juga buat akak

FasiHaH SupiaN said...

wahhh rezeki dia..bestnyaaa

::blog anak jawer:: said...

wow..best tu.. Di layan mcm anak raja..hehe

suhaili sarif said...

nak nangis terharu.hehe
kalau akak la,sure akak nangis .haha

alhamdulillah selamat sampai adik sunah
take care ya dik:)

ariana's said...

wah..makan angin ke Kucing ye..bestnya kwn tu..tentu surprise sgt2 kan..hepi birthday untuknya juga..

rosmina samin said...

alala so sweet ;) nak try gak ar.. naik flight time birthday lalalala

forever love said...

tue la bestnya bila bzdy kita naik flight.. hihi

risa said...

wahhhhhhhh mesti jadi kenangan terindah kan kan kan..seronoknya
akak plak yg terbayang2 dok dalam kapal tu..heheh seb baik takde jambangan bunga bagai..kalo idak mesti ai jeles okehhh:)

JIJI YU said...

hahaa...aku nak try le kot.mane le tau kot2 de pramugari melekat

mynameismy said...

wahhhh beshnyeeeeeeee!! should be a the best befday ever hehe

AI said...

- kalo ramai besday sama hari tu camne ye...

Niena Pengembara Ilahi said...

kuching sihat harini/ cici yg memiliki telinga berbulu itu bwk balik sama x?

syarifahsidrus said...

waa..mesti best sambut birthday camtu..huhu

Подтверждаю said...

as salam..
wah! sungguh menarik!
kalau naik bas pun buat macam ni, seronok ;)

terubat rasa kurang sihat bila disambut begitu. hehe

logorithm said...

Wah best nye! Okeh next year nak try.


Terbaru dari Logokoko:

[U] I menang lagi!

[U] Tikus mondok yang peramah

[U] Dua lagi rekabentuk LOGO mengancam untuk pilihan EqbalZack.com!

tamlegend said...

so cweeet...

iela_fadila alias said...

wah..bestny!
hehe,nice birthday memory nih..

cik pulau said...

wahhhhhhhhhh...
bestnye..
ta pernah naek flight..
hahha

sergeant keroro said...

wah wah, untungnya!

p/s : kak suanh belanja saya la tiket naik flight time bday nanti :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.