BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, July 31, 2011

Dari Sedenak Lah Pulakkkk...



Siaran langsung dari Sedenak.

Da rancang seminggu yang lalu. Tapi beberapa hari lalu baru betul-betul komfem dengan Pak Cik Mat. Ajak gak beberapa orang blogger yang lain lagi, tapi tak ramai yang free. Saje nak bawak housemate yang sorang lagi sebenarnya, tapi dia lak balik umah. Huhuhu. Tak jejak lagi la dia ke umah Pak Cik Mat. Takpe, tunggu raya kang yeee...

Pagi tadi Iffah datang jauh dari Kajang sebab nak join gi umah Pak Cik Mat. Laju betul dia bawak kete, 130km/j kat highway. Terkejut dapat kol kata dia da sampai tol Kulai dalam kul 10.40 pagi gitu. Lebih kurang Kak Ila bawak kete jugak. Kitorang kat umah lagi masa tu. Hehehe. Terus suruh dia gi Tesco Kulai, jumpa kat sana.

Dari Tesco Kulai pi la umah Pak Cik Mat. Macam selalu...duk dapur dia tolong siapkan makanan (sebenarnya tolong kacau siapkan makanan...hahahah!). Meh tengok makanan mehhhhhhh....

Menggiurkan, bukan?

Fruit Custard Puff - nama baru dicipta...

Daging Masak Pattaya~ Atas permintaan ni... Ahahaha~

Udang Nestum~ Walaupun alergik, makan jugak sekor...hahaha~

Ayam Masak Lemak Cili Padi... Froggy suka kot no?

Kek Marble Trio... Froggy pun suke kek ni... Hahahah~

Err...bawak balik mesti... Siap bawak bekas sendiri sebab Pak Cik mat pesan awal-awal... Hahaha~

Dia pun nak gak gambo ngan tiffinbiru Pak Cik Mat... Ekekek...

Sempena besday ke ni? Err...mungkin. Hahaha~ Yang lain jangan jeles yee... Raya nanti kita serang rumah Pak Cik Mat ramai-ramai yeee... :p

Terima kasih Pak Cik Mat, terima kasih kak Ila, terima kasih Iffah, terima kasih bebi froggy, terima kasih semuaaaaa~~~ ;)


25 comments:

aiman said...

mujur esok puasa.. =)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

bestnya dpt jenjalan umah cik mat gebu. paling best dpt makan.. itu sudah pasti. terliur akak tgk juadah2 tu semua...

Iffah Afeefah said...

sempat lagi ngata ai

haha sedapnye=P

yang lain sile jeles

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

terliur tengok udang nestum...

sergeant keroro said...

sebab miss ran suruh jeles, taknak jeles XD

Cik Sara said...

Wahaha..pergi rumah Pak Cik Mat.. Adui,meliur tengok.. Mujur dah nak puasa.. Happy burfday kak Sunah~

Cik Asma BLuppy said...

banyak nye juadah.... nk resipi kek tu.. terliur da ni=P

aimie amalina said...

ya ampunnnnnn!
nape lazat bebeno ni kak!
dengan froggy2 tu saya ase laazat..
weee~ indahnye besday seari sebelom pose ye..
heeee
jeles2!kikiki
epy besday akak!
sekali lagi
>_____<

msredcheesecake said...

ala....da kecik besar kecik besar mata tengok...paling takleh tahan kek mabel trio tu.....telan liur...

JIJI YU said...

ye la2....aku jeles..

Haris Kaito said...

waaa~lapar lah pulak..he3

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2 sgt2 la bestnya..dpt mkn2 FREE gitu....nak juga.....

::blog anak jawer:: said...

seronoknye dpt lepak dgn kwn2 blogger... Baik tul pak cik mat kn...

muz said...

esok puasa dah...hehe

cucu umie said...

dekat sedenak ker sis..aishh naj kate tidak ea dripada pontian..kehkeh

H.J said...

yang ni memang jeles nga kak sunah..haha

IBU GEBU said...

seronoknyaaaaaaa jalan2 cari makan...
yang penting pengacara tetap tak enterframe... hahahaha, jeles...jeles... tahap otomen taro dah jeles nih...

Suhaili Sarif said...

semangat nya iffah
kemain die merempit.hehehehhe

aDisH.sHidA said...

x nampak apa2..hhuhuhuhu.....




jeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees

~..Lesung Batu..~ said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
T_________T

Syahir Ramli said...

perghh...sume nmpk sedap2...plg sedap rsenye mesti fruit custard puff tu...

Citarasa Rinduan said...

adikku..
kenapa kak tak tau..
tak ajak no!!!!
hehehe

sedap2nya

FasiHaH SupiaN said...

sgt jeles...sedapnya.....

azila said...

ok noted..lenkali k.zla nak join bwk bekas..heheh.

AlongTomok said...

ampun.. berjuta-juta ampun....
patik amatlah berhajat untuk mengejoinkan diri pada hari ahad yang lalu..
namun apakan daya patik cumalah cashier yang makan gaji..
dan tak punya kekuatan untuk terus berjaga setelah melalui hari tanpa lena semenjak jumaat...

ampun... berjuta-juta ampun..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.