Hati Ini... [Extended] - Sunah Suka Sakura dot com

Post Top Ad

Sunday, July 17, 2011

Hati Ini... [Extended]


Bleeding Heart by `yuumei on deviantART

P/S: Hosmet suruh post entri dengan tajuk "Hati Ini..." Nyatanya, takde idea...

Hatiku...
Hatimu...
Menjadi satu cinta...
Ku rasa hadirmu...
Menyempurnakan aku...



Okie, okie...

Saya tambah la ni... Adehhh... Bising pulak dia... =.=

Hati ini... Dah terlalu banyak sebenarnya saya tulis tentang hati dalam blog ni. Nak tulis lagi tentang hati, macam takde mood sangat nak menaip. Takde idea ke? Mungkin... Blank, kosong... Sebab ape jadi blank? Mungkin sebab hati terganggu kot?

Yezza... Bila hati manusia ni terganggu, emosi dia akan terganggu, tentulah ape yang dia buat seharian juga akan turut terganggu. Mungkin jugak jadi seorang pemenung... Eh, ade ke word ni? Orang yang asyik termenung, tu baru betul kot. Hehehe...

Bila asyik termenung, mesti la sebab terlalu banyak berfikir jauh kan... Fikir macam-macam benda dalam kehidupan sampai jadi penyenyap. Eh, pendiam... Errr... Maap, maap... Semua benda dalam hidup ni memang kena fikir masak-masak, fikir jauh ke depan... Tapi tak semua orang macam tu, ade gak yang fikir pendek-pendek atau ade gak yang takmo fikir langsung ape-ape. Sebab takut men'serabut'kan kepala otak. Lebih baik fikir benda lain yang lagi simple~~~

Ape pun, orang yang suka termenung ni, kata orang...ade daya pemikiran tajam... Sila muntah sekarang dengan penutup entri yang macam perasan ni...!

P/S: Hati ku... Hati mu... Selamanya milik Dia...

27 comments:

  1. Cik sakura,

    Take a gud care of our heart. Its should belong to us only, and to Allah...

    Blog kecil mahu jemput join segmen jika berminat, tengs yea...

    http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/segmen-msred-my-favorite-photo-and-why.html

    ReplyDelete
  2. dah berjaya, tajuk kan hati ini tu..hehe

    ReplyDelete
  3. hati yg sedang berduka an.. sedih je tgk pic tu..

    ReplyDelete
  4. waa..bila sunah berbicara tentang hati ini,ini menyebabkan dia speechless.hehe

    ReplyDelete
  5. hatimu hatiku bersatu jua akhirnya..

    ReplyDelete
  6. hati bergetar tiap kali bicara tentang cinta ,
    hati tersentak tiap kali menyelami tentang ALLAH .

    banyak kurang tentang hati kita :)

    ReplyDelete
  7. hati cik sunnah bio la cik ady yang jago...

    ReplyDelete
  8. hati yg sering kita kisahkan ini sebenarnya teman rapat kita.. :)

    ReplyDelete
  9. hati yang sukar untuk disentuh.. bila tersentuh, menikam jauh ke dalam..

    ReplyDelete
  10. amboi .. hati hati ke hati ini .. ?

    ReplyDelete
  11. betul2..hati terganggu dan emosi terganggu

    ReplyDelete
  12. kyra pun termenung gak kalo pkir cmnie..bertambah termenung bila otak pkir sal keja

    ReplyDelete
  13. Hati tu ibarat remote kontrol kepada diri kita..ye ke tak?jika remote tu mengong..mengong la jugak tindakan kita..huhuhu

    ReplyDelete
  14. sedih je pictre ni. ade orang gangu hati kak sunah ke?

    ReplyDelete
  15. as salam..
    pemenung? tak silap, terjemahan untuk indonesia. melayu, kurang pasti. kene rujuk dbp ni. huhu..

    oo..hati ini? extended dari entri mana? yup. menjadikan pemikiran seseorang itu tajam tapi jika digunakan sebaik2nya akan sesuatu perkara tu tanpa melibatkan sesuatu yang memudaratkan pemikirann dan perbuatan.

    hehe. muntah? tak boleh. nanti lantoi kotor. kena mop

    =p

    ameen..moga sunah bahagia selalu dengan dia hendak-Nya.. ;)
    usaha dan..

    Aja-Aja Fighting!

    haha. apa la jiji nih. raja? ulam raja ke? hehe~

    ReplyDelete
  16. btol emosi empunya blog terganggu la ni

    ayat last ai skong

    hope everything is fine

    ReplyDelete
  17. suka sangat2 bila cik sunnah kita gembira................

    ReplyDelete
  18. heeee...oo..saya ade pemikiran yg tajam la ni..hihi

    akak! sory x sempat jumpe...huuu..akak pon mest bz ann..hee..rindu akak dan blog sakura nih!kiki

    ReplyDelete
  19. "Dan apabila Kami rasakan sesuatu rahmat kepada manusia, niscaya mereka gembira dengan rahmat itu. Dan apabila mereka ditimpa suatu musibah (bahaya) disebabkan kesalahan yang telah dikerjakan oleh tangan mereka sendiri, tiba-tiba mereka itu berputus asa.."
    (30:36)

    :) moga kta tdak akan berputus asa..

    ReplyDelete

Dah abis baca tadi? Terima kasih sebab tinggalkan komen~ ;)

Post Bottom Ad