BLOG ENCIK SUAMI

Sunday, July 17, 2011

Hati Ini... [Extended]


Bleeding Heart by `yuumei on deviantART

P/S: Hosmet suruh post entri dengan tajuk "Hati Ini..." Nyatanya, takde idea...

Hatiku...
Hatimu...
Menjadi satu cinta...
Ku rasa hadirmu...
Menyempurnakan aku...



Okie, okie...

Saya tambah la ni... Adehhh... Bising pulak dia... =.=

Hati ini... Dah terlalu banyak sebenarnya saya tulis tentang hati dalam blog ni. Nak tulis lagi tentang hati, macam takde mood sangat nak menaip. Takde idea ke? Mungkin... Blank, kosong... Sebab ape jadi blank? Mungkin sebab hati terganggu kot?

Yezza... Bila hati manusia ni terganggu, emosi dia akan terganggu, tentulah ape yang dia buat seharian juga akan turut terganggu. Mungkin jugak jadi seorang pemenung... Eh, ade ke word ni? Orang yang asyik termenung, tu baru betul kot. Hehehe...

Bila asyik termenung, mesti la sebab terlalu banyak berfikir jauh kan... Fikir macam-macam benda dalam kehidupan sampai jadi penyenyap. Eh, pendiam... Errr... Maap, maap... Semua benda dalam hidup ni memang kena fikir masak-masak, fikir jauh ke depan... Tapi tak semua orang macam tu, ade gak yang fikir pendek-pendek atau ade gak yang takmo fikir langsung ape-ape. Sebab takut men'serabut'kan kepala otak. Lebih baik fikir benda lain yang lagi simple~~~

Ape pun, orang yang suka termenung ni, kata orang...ade daya pemikiran tajam... Sila muntah sekarang dengan penutup entri yang macam perasan ni...!

P/S: Hati ku... Hati mu... Selamanya milik Dia...


27 comments:

msredcheesecake said...

Cik sakura,

Take a gud care of our heart. Its should belong to us only, and to Allah...

Blog kecil mahu jemput join segmen jika berminat, tengs yea...

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/segmen-msred-my-favorite-photo-and-why.html

FasiHaH SupiaN said...

dah berjaya, tajuk kan hati ini tu..hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

:) sntiasa jga hati kte.. jaga diri!

fa said...

hati yg sedang berduka an.. sedih je tgk pic tu..

JIJI YU said...

hati=raja..ye ke ek

suhaili sarif said...

waa..bila sunah berbicara tentang hati ini,ini menyebabkan dia speechless.hehe

mas saari said...

hatimu hatiku bersatu jua akhirnya..

MyraAyreen ^^ said...

hati bergetar tiap kali bicara tentang cinta ,
hati tersentak tiap kali menyelami tentang ALLAH .

banyak kurang tentang hati kita :)

tamlegend said...

hati cik sunnah bio la cik ady yang jago...

Niena Pengembara Ilahi said...

hati yg sering kita kisahkan ini sebenarnya teman rapat kita.. :)

aizamia3 said...

hati yang sukar untuk disentuh.. bila tersentuh, menikam jauh ke dalam..

H.J said...

hati saya dicuri...

waN Mohd Salim said...

amboi .. hati hati ke hati ini .. ?

FasiHaH SupiaN said...

hati2...ya milik DIA..

syarifahsidrus said...

betul2..hati terganggu dan emosi terganggu

Pojiekyra said...

kyra pun termenung gak kalo pkir cmnie..bertambah termenung bila otak pkir sal keja

Kalamhati said...

Hati tu ibarat remote kontrol kepada diri kita..ye ke tak?jika remote tu mengong..mengong la jugak tindakan kita..huhuhu

::blog anak jawer:: said...

lagu hati ini memang best... he3

Cik Asma BLuppy said...

sedih je pictre ni. ade orang gangu hati kak sunah ke?

Подтверждаю said...

as salam..
pemenung? tak silap, terjemahan untuk indonesia. melayu, kurang pasti. kene rujuk dbp ni. huhu..

oo..hati ini? extended dari entri mana? yup. menjadikan pemikiran seseorang itu tajam tapi jika digunakan sebaik2nya akan sesuatu perkara tu tanpa melibatkan sesuatu yang memudaratkan pemikirann dan perbuatan.

hehe. muntah? tak boleh. nanti lantoi kotor. kena mop

=p

ameen..moga sunah bahagia selalu dengan dia hendak-Nya.. ;)
usaha dan..

Aja-Aja Fighting!

haha. apa la jiji nih. raja? ulam raja ke? hehe~

Iffah Afeefah said...

btol emosi empunya blog terganggu la ni

ayat last ai skong

hope everything is fine

Citarasa Rinduan said...

suka sangat2 bila cik sunnah kita gembira................

aimie amalina said...

heeee...oo..saya ade pemikiran yg tajam la ni..hihi

akak! sory x sempat jumpe...huuu..akak pon mest bz ann..hee..rindu akak dan blog sakura nih!kiki

Niena Pengembara Ilahi said...

igt 3:139 ye...

Niena Pengembara Ilahi said...

emmmmm knp ni?ada masalah ke?erm...

Niena Pengembara Ilahi said...

"Dan apabila Kami rasakan sesuatu rahmat kepada manusia, niscaya mereka gembira dengan rahmat itu. Dan apabila mereka ditimpa suatu musibah (bahaya) disebabkan kesalahan yang telah dikerjakan oleh tangan mereka sendiri, tiba-tiba mereka itu berputus asa.."
(30:36)

:) moga kta tdak akan berputus asa..

sergeant keroro said...

suka yang last sekali tu :)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.