Maaf, Ni Sape Ye? Guna Henfon Lain Ni...

July 20, 2011


Gambor cilok kat Sony Ericsson

Henfon rosak. Ayat kat atas tu da jadi skrip tetap setiap kali dapat mesej dari nombor yang tak dikenali.

Siyes da takleh pasang langsung. Gggrrrr! Entah ape la yang brother kedai repair henfon tu buat sampai jadi gitu. Adehhh... Dah dua kali da rosak ribbon henfon ni. Henfon slide, kalo rosak ribbon, maka abis lerr semua yang lain. Navigation keypad dengan mic terus takleh fungsi. Tapi kali ni dengan IC sekali rosak katanya. Nak baiki yang tu kena tambah lagi berpuluh-puluh hengget menyebabkan jumlah keseluruhannya beratus-puluh hengget. Aiyakkkk, terus tak jadi nak baiki. Baik beli baru. =.=

Saya guna henfon hosmet sekarang ni. Sebab tu kannn...kannnn...kannnnnnnn...kalo kamu-kamu yang de nombor saya tu nak mesej or call, perkenalkan diri dulu ye sebab saya takde nombor-nombor kamu. Da hilang ditelan henfon tu. Tak wat backup pulak ke simcard. Tak sempat. Huhuhu... Sedihnyaaaaaa... T_T

Sekarang tengah survey henfon... Henfon mana yang de macam-macam, lepas tu bole wifi, de kamera, bukan slide dan bukan flip (serik dahhhhh), dannnnn murah? NOKIA takmo. Any suggestions?

You Might Also Like

43 Comments

  1. cari kat mudah kak sunah.. murah je.. semua spesification yg akk nk ada..

    atq pun nak cari satu lagi fon kat mudah je

    ReplyDelete
  2. AKAK PUN DOK SURVEY GAK..MCM BERMINAT SAMSUNG CORBY II..HARGA RM299 ADA WIFI,CAM 2.0MP..

    KALAU C3 NOKIA RM399 ADA WIFI JUGAK

    KALAU SONY ERICSON J BAPE NTAH RM499 ADA WIFI..CAMERA 5.0MP

    ReplyDelete
  3. sunah samsung Galaxy S ataupun SII sangat best dan laju

    ReplyDelete
  4. selain nokia rasanya sony ericcson jugak yang paling baik.. :)

    ReplyDelete
  5. phone sony memang slalu problem...serik guna sony dah, jangka hayat pendek....nokia dah 7tahun pakai still xde masalah lagi...alhamdulillah...

    ReplyDelete
  6. galaxy S. heee.
    tp mahal sket. ace je lah. :D

    ReplyDelete
  7. galaxy S....bukan galaxy S2...tu mahal sgt...tak pon beli HTC...
    kurang2 beli bg puas hati...huhu...
    tadi kak sunah dtg lab robotic kat kat bawah p08 tu ek?

    ReplyDelete
  8. kalau hp rosak memang tak yah repair, tak elok punya!

    beli iphone lah...hehehehehe

    ReplyDelete
  9. dah alang2, beli baru je lah kak.

    vivaz ke kak. sony ericson. ada wifi, kamera, touchscreen.

    member kate elok. ;)

    ReplyDelete
  10. jgn bli la hp slide, klo rosak mmg abis la..

    patut la akak kol xdpt hehehe

    ReplyDelete
  11. sony best..hehe..tp nokia pun best..he3

    ReplyDelete
  12. adess kesian nye...beli galaxy s je kak sunah :P

    ReplyDelete
  13. xperia tu ok kot...kakak pakai xperia suami isteri, tgk macam ok je..sy pun selalu kacau hp kakak.hehe

    ReplyDelete
  14. Sunahh..jom lah BB, tak pun HTC...

    ReplyDelete
  15. nak ngorat akak la nt...
    hahaha..

    ReplyDelete
  16. akak ambik nset sya jeala ;p
    ok.

    ReplyDelete
  17. xperia sony..y kecik

    touch skrin
    kecik
    bole intenet
    ade kmera
    n mcm ladies

    murah je 600

    ReplyDelete
  18. sony elm series..saya beli rm430 jer..ada wifi,camera 5.0 mp,3G and agak berbaloi la kalo beli

    ReplyDelete
  19. kalau ikut hati dan mana nak yang best je tapi kena amik kira tang poket jugak.. ;)

    ReplyDelete
  20. hehehe sila jgn marah ye :D
    nanti bekedut!

    ReplyDelete
  21. cek cony! is d best
    hehhee..
    nfon sony saye kak, dah masuk sup panas pon. alhamdulillah, kekal hgga abd ini..hihi..=)

    ReplyDelete
  22. nokia bukan lagi tahan lama ke??

    lau sony, xperia la ok.

    lau nokia, ce amik e5. hehe :P

    tak pon, samsung galaxy ace XD

    ReplyDelete
  23. kenapa x nak nokia sunah?hehe
    akak dl pakai nokia 4thn elok..pas2 pakai SE x smp 1thn rosak.haha

    cadangan2 blogger2 laen 2 mmg betul..akk tau nokia c3 dlm rm350.wifi ada,3g xde.hehe

    sony x sure.hihi

    ReplyDelete
  24. akak guna...tepon rumah je lah. haha

    ReplyDelete
  25. beli sony ericsson elm..ada wifi..

    ReplyDelete
  26. jangan disebut "boleh wifi, de kamera, bukan slide dan bukan flip"..banyak woo...


    HTC salah satunya..hehe..ade budget nak angkat 1 nanti..tengok la 2-3 tahun lagi ke...-_-"

    ReplyDelete
  27. Latest HTC sensation!hehe

    La patut la akak sms awak tak reply pun..(hahha nmpk sangat tipu kan)

    ReplyDelete
  28. nak satu xperia??hhaha

    http://afsarothman.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. sunnah.. sila ganti handphone baru,. nanti siapa nak dengar suara kak ayu yang manja????

    awat tamo nokia?
    nokia okey lah sayang

    ReplyDelete
  30. salam,

    hp skrg ni mmg canggih2, tp byk yg tk tahan lama kan...

    ReplyDelete
  31. cari yg murah tapi berguna tak mengapakan sis..hehe survey jgn tak survey

    ReplyDelete
  32. xperia hot stuff skunk ni kak sunah..try la..

    ReplyDelete
  33. klu nk beli bln dpn..ambik iphone 5 dik.klu skrg..ambik iphone 4 saja..hehe..

    klu nak simple..ambik HTC je cam akak..takda masalah ribon rosak smua tu.hp leh akak tak pandai..huhu

    ReplyDelete
  34. hp akak pon rosak.. baca komen2 di atas mberi idea nak beli hp aper.. hahahahha.. :P

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com