BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, July 20, 2011

Maaf, Ni Sape Ye? Guna Henfon Lain Ni...


Gambor cilok kat Sony Ericsson

Henfon rosak. Ayat kat atas tu da jadi skrip tetap setiap kali dapat mesej dari nombor yang tak dikenali.

Siyes da takleh pasang langsung. Gggrrrr! Entah ape la yang brother kedai repair henfon tu buat sampai jadi gitu. Adehhh... Dah dua kali da rosak ribbon henfon ni. Henfon slide, kalo rosak ribbon, maka abis lerr semua yang lain. Navigation keypad dengan mic terus takleh fungsi. Tapi kali ni dengan IC sekali rosak katanya. Nak baiki yang tu kena tambah lagi berpuluh-puluh hengget menyebabkan jumlah keseluruhannya beratus-puluh hengget. Aiyakkkk, terus tak jadi nak baiki. Baik beli baru. =.=

Saya guna henfon hosmet sekarang ni. Sebab tu kannn...kannnn...kannnnnnnn...kalo kamu-kamu yang de nombor saya tu nak mesej or call, perkenalkan diri dulu ye sebab saya takde nombor-nombor kamu. Da hilang ditelan henfon tu. Tak wat backup pulak ke simcard. Tak sempat. Huhuhu... Sedihnyaaaaaa... T_T

Sekarang tengah survey henfon... Henfon mana yang de macam-macam, lepas tu bole wifi, de kamera, bukan slide dan bukan flip (serik dahhhhh), dannnnn murah? NOKIA takmo. Any suggestions?


43 comments:

forever love said...

cari kat mudah kak sunah.. murah je.. semua spesification yg akk nk ada..

atq pun nak cari satu lagi fon kat mudah je

aDisH.sHidA said...

AKAK PUN DOK SURVEY GAK..MCM BERMINAT SAMSUNG CORBY II..HARGA RM299 ADA WIFI,CAM 2.0MP..

KALAU C3 NOKIA RM399 ADA WIFI JUGAK

KALAU SONY ERICSON J BAPE NTAH RM499 ADA WIFI..CAMERA 5.0MP

Isteri Encek Bard said...

sunah samsung Galaxy S ataupun SII sangat best dan laju

mOoN said...

selain nokia rasanya sony ericcson jugak yang paling baik.. :)

H.J said...

samsung ace..

cik yuz said...

phone sony memang slalu problem...serik guna sony dah, jangka hayat pendek....nokia dah 7tahun pakai still xde masalah lagi...alhamdulillah...

Tea said...

galaxy S. heee.
tp mahal sket. ace je lah. :D

mohd zhafri said...

galaxy S....bukan galaxy S2...tu mahal sgt...tak pon beli HTC...
kurang2 beli bg puas hati...huhu...
tadi kak sunah dtg lab robotic kat kat bawah p08 tu ek?

mas saari said...

kalau hp rosak memang tak yah repair, tak elok punya!

beli iphone lah...hehehehehe

siti kektus said...

dah alang2, beli baru je lah kak.

vivaz ke kak. sony ericson. ada wifi, kamera, touchscreen.

member kate elok. ;)

Niena Pengembara Ilahi said...

jgn bli la hp slide, klo rosak mmg abis la..

patut la akak kol xdpt hehehe

::blog anak jawer:: said...

sony best..hehe..tp nokia pun best..he3

Niena Pengembara Ilahi said...

jgn la caye :D

Salim Harmanain said...

adess kesian nye...beli galaxy s je kak sunah :P

FasiHaH SupiaN said...

xperia tu ok kot...kakak pakai xperia suami isteri, tgk macam ok je..sy pun selalu kacau hp kakak.hehe

Mat Gebu said...

Sunahh..jom lah BB, tak pun HTC...

JIJI YU said...

htc desire HD

linda a.k.a ibusumaiyah said...

BLACKBERRY?

cik pulau said...

nak ngorat akak la nt...
hahaha..

K O R I E said...

akak ambik nset sya jeala ;p
ok.

Iffah Afeefah said...

xperia sony..y kecik

touch skrin
kecik
bole intenet
ade kmera
n mcm ladies

murah je 600

mOoN said...

yup..sabahan.. :D

Anies Anessa said...

sony elm series..saya beli rm430 jer..ada wifi,camera 5.0 mp,3G and agak berbaloi la kalo beli

aizamia3 said...

kalau ikut hati dan mana nak yang best je tapi kena amik kira tang poket jugak.. ;)

mynameismy said...

samsung..;)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe sila jgn marah ye :D
nanti bekedut!

aimie amalina said...

cek cony! is d best
hehhee..
nfon sony saye kak, dah masuk sup panas pon. alhamdulillah, kekal hgga abd ini..hihi..=)

sergeant keroro said...

nokia bukan lagi tahan lama ke??

lau sony, xperia la ok.

lau nokia, ce amik e5. hehe :P

tak pon, samsung galaxy ace XD

suhaili sarif said...

kenapa x nak nokia sunah?hehe
akak dl pakai nokia 4thn elok..pas2 pakai SE x smp 1thn rosak.haha

cadangan2 blogger2 laen 2 mmg betul..akk tau nokia c3 dlm rm350.wifi ada,3g xde.hehe

sony x sure.hihi

syaimz said...

akak guna...tepon rumah je lah. haha

Luqeem™ said...

beli sony ericsson elm..ada wifi..

Kei Seichi said...

jangan disebut "boleh wifi, de kamera, bukan slide dan bukan flip"..banyak woo...


HTC salah satunya..hehe..ade budget nak angkat 1 nanti..tengok la 2-3 tahun lagi ke...-_-"

Kalamhati said...

Latest HTC sensation!hehe

La patut la akak sms awak tak reply pun..(hahha nmpk sangat tipu kan)

Afsar said...

nak satu xperia??hhaha

http://afsarothman.blogspot.com

Citarasa Rinduan said...

sunnah.. sila ganti handphone baru,. nanti siapa nak dengar suara kak ayu yang manja????

awat tamo nokia?
nokia okey lah sayang

GaRy™ said...

iphone!!!! hehe~ XD

rosmina samin said...

iphone erk....

WiE said...

Samsung Ace bagus kot..

Areef Ibn Naim said...

salam,

hp skrg ni mmg canggih2, tp byk yg tk tahan lama kan...

cucu umie said...

cari yg murah tapi berguna tak mengapakan sis..hehe survey jgn tak survey

Syahir Ramli said...

xperia hot stuff skunk ni kak sunah..try la..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

klu nk beli bln dpn..ambik iphone 5 dik.klu skrg..ambik iphone 4 saja..hehe..

klu nak simple..ambik HTC je cam akak..takda masalah ribon rosak smua tu.hp leh akak tak pandai..huhu

b a m b a m ' s said...

hp akak pon rosak.. baca komen2 di atas mberi idea nak beli hp aper.. hahahahha.. :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.