BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, July 21, 2011

Nak Cari Pahala Lebih?


Nak tak, nak tak???

Ade ke yang tak nak? =.=

Haaa...mesti semua nak kan? Dalam bulan Ramadhan yang akan datang tak lama lagi ni, akan ada sesi tadarus bersama blogger yang dianjurkan oleh blogger Cik Tiniey.


Tadarus ni start dari 2 Ogos sampai 25 Ogos 2011. Caranya, tak perlu berkumpul kat mana-mana, cuma perlukan komitmen dan keikhlasan untuk tadarus di tempat masing-masing pada masa yang fleksibel!

Mudah kan? Kita blogger, kita juga adalah hamba Allah. Kita hidup untuk dapatkan keredhaan Allah. So, ape salahnya kalau kita buat amalan sunat untuk menambah pahala Ramadhan~ Allah suka, kita pun boleh perbaiki amal~ ;)

Berminat? Cepat-cepat klik SANA! Isi borang jeeee....


29 comments:

Iffah Afeefah said...

wahhh bgus sungguh

JIJI YU said...

harap bole teruskan amalan ni bukan je dalam bulan ramadhan..

p/s
aku sanggop jadi ustad nye..ehhe

Luqeem™ said...

wah best2..nk try..
lpas ni nk cri sesi ceramah lak..

rosmina samin said...

tak sabar nak puasa ;)

syarifahsidrus said...

bagus~~insyaallah

Munna said...

nk join! nak pg blog tu skrg...thanks sunah =)

mynameismy said...

wah ni mesti tadarus Quran kan kan kan.. dlu my slalu buat bahagi2 surah dgn kwn2 by end of ramadhan kitorg khatam same2... sronok..;)

Solihin Zubir said...

woahh.. bagus btul anjur segmen tadarus ni.. yg penting kena la ikhlas kan.. jgn ngelat.. heheh..

keroro gouro said...

xsangka kt dunia blog pon da mcm nie...
bes gak :)

FasiHaH SupiaN said...

wahhh bagusnyaa

Mohd Zakwan said...

pengisian bulan Ramadhan yang bagus ! :D
bukan nak berbangga diri , tapi Zakwan setiap tahun masuk tadarus kat masjid ,dengan harapan dapat mantapkan lagi bacaan Zakwan.hehe :)

Pernah tak korang TERKLIK Link yang diberi oleh orang di Facebook ? CONTOHNYA , "click this link to see that video"..kalau anda terklik, jangan risau , KLIK SINI dan Zakwan akan ajar cara nak pulihkan PC anda .

Kalamhati said...

insyaAllah..akak dah klik 'attending' kt fb Cik Tiniey

Sis-Lin said...

Baguss....
Dr bulan pose menyambung tido pagi tu, baik kita bertadarus..
Sis tiap2 Ramdhan alhamdulilah dpt la join kat Mesjid tu, kdg2 miss jugak, jnji niat tu ikhlas mesti ada....

Niena Pengembara Ilahi said...

wahhh bagusnye, menarik ni :D

cucu umie said...

alhamdulilah usaha yg murni..mari meramaikan sama2..

::blog anak jawer:: said...

sgt2 berminat... Nice entry la... All the best kak...

mas saari said...

alhamdulillah...semoga amalan kita berlipat kali ganda di bulan Ramadhan nanti!

blog-tips-kurus said...

rasnya 1st time jumpa usaha murni ini.. :-)

suhaili sarif said...

thanx sunah
akak da register.hehe

cik pulau said...

pernah sekali je tadarus ramai2..
best.. masa tu kat matriks..huhu

anismelon said...

wah..kali terakhir anis bertadarus ramai ramai mase fm5 dolu..

baru rancang ngn kerani office nanti bulan puasa time lunch hour nak duduk kat masjid bace bace quran..

aimie amalina said...

waaa..besnye..nak2!

tamlegend said...

mcm menarik...tp aku rasa mcm tak leh bg komitmen...emmm

aizamia3 said...

Alhamdulillah..
moga atas inisiatif yang diambil dapat mencapai matlamat sepanjang ramadhan ini..

~CiK TiNieY~ said...

Terima kasih sangat2 sunah tolong promote...:)

Akak dah masukkan nama sunah..nanti akak roger balik juzuk mana sunah kena baca...

thanks sekali lagi...huhu

udin said...

insyaAllah.. 1st time jumpa segmen mcm ni.. pahala dpt.. enjoy blogging pon dpt..

BeloG MTT said...

Wah bagus nie sis... :)

p/s : Rasa tak sabar pulak nak berpuasa.. :D

sergeant keroro said...

bagus betul :)

p/s : tiap-tiap tahun ada buat, memang rugi lau terlepas :)

BRO_MONDAY said...

sis sunah : 1 aktiviti yam amat bermakna..('',)

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.