Nak Cari Pahala Lebih?

July 21, 2011


Nak tak, nak tak???

Ade ke yang tak nak? =.=

Haaa...mesti semua nak kan? Dalam bulan Ramadhan yang akan datang tak lama lagi ni, akan ada sesi tadarus bersama blogger yang dianjurkan oleh blogger Cik Tiniey.


Tadarus ni start dari 2 Ogos sampai 25 Ogos 2011. Caranya, tak perlu berkumpul kat mana-mana, cuma perlukan komitmen dan keikhlasan untuk tadarus di tempat masing-masing pada masa yang fleksibel!

Mudah kan? Kita blogger, kita juga adalah hamba Allah. Kita hidup untuk dapatkan keredhaan Allah. So, ape salahnya kalau kita buat amalan sunat untuk menambah pahala Ramadhan~ Allah suka, kita pun boleh perbaiki amal~ ;)

Berminat? Cepat-cepat klik SANA! Isi borang jeeee....

You Might Also Like

29 Comments

  1. harap bole teruskan amalan ni bukan je dalam bulan ramadhan..

    p/s
    aku sanggop jadi ustad nye..ehhe

    ReplyDelete
  2. wah best2..nk try..
    lpas ni nk cri sesi ceramah lak..

    ReplyDelete
  3. nk join! nak pg blog tu skrg...thanks sunah =)

    ReplyDelete
  4. wah ni mesti tadarus Quran kan kan kan.. dlu my slalu buat bahagi2 surah dgn kwn2 by end of ramadhan kitorg khatam same2... sronok..;)

    ReplyDelete
  5. woahh.. bagus btul anjur segmen tadarus ni.. yg penting kena la ikhlas kan.. jgn ngelat.. heheh..

    ReplyDelete
  6. xsangka kt dunia blog pon da mcm nie...
    bes gak :)

    ReplyDelete
  7. pengisian bulan Ramadhan yang bagus ! :D
    bukan nak berbangga diri , tapi Zakwan setiap tahun masuk tadarus kat masjid ,dengan harapan dapat mantapkan lagi bacaan Zakwan.hehe :)

    Pernah tak korang TERKLIK Link yang diberi oleh orang di Facebook ? CONTOHNYA , "click this link to see that video"..kalau anda terklik, jangan risau , KLIK SINI dan Zakwan akan ajar cara nak pulihkan PC anda .

    ReplyDelete
  8. insyaAllah..akak dah klik 'attending' kt fb Cik Tiniey

    ReplyDelete
  9. Baguss....
    Dr bulan pose menyambung tido pagi tu, baik kita bertadarus..
    Sis tiap2 Ramdhan alhamdulilah dpt la join kat Mesjid tu, kdg2 miss jugak, jnji niat tu ikhlas mesti ada....

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah usaha yg murni..mari meramaikan sama2..

    ReplyDelete
  11. sgt2 berminat... Nice entry la... All the best kak...

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...semoga amalan kita berlipat kali ganda di bulan Ramadhan nanti!

    ReplyDelete
  13. rasnya 1st time jumpa usaha murni ini.. :-)

    ReplyDelete
  14. thanx sunah
    akak da register.hehe

    ReplyDelete
  15. pernah sekali je tadarus ramai2..
    best.. masa tu kat matriks..huhu

    ReplyDelete
  16. wah..kali terakhir anis bertadarus ramai ramai mase fm5 dolu..

    baru rancang ngn kerani office nanti bulan puasa time lunch hour nak duduk kat masjid bace bace quran..

    ReplyDelete
  17. mcm menarik...tp aku rasa mcm tak leh bg komitmen...emmm

    ReplyDelete
  18. Alhamdulillah..
    moga atas inisiatif yang diambil dapat mencapai matlamat sepanjang ramadhan ini..

    ReplyDelete
  19. Terima kasih sangat2 sunah tolong promote...:)

    Akak dah masukkan nama sunah..nanti akak roger balik juzuk mana sunah kena baca...

    thanks sekali lagi...huhu

    ReplyDelete
  20. insyaAllah.. 1st time jumpa segmen mcm ni.. pahala dpt.. enjoy blogging pon dpt..

    ReplyDelete
  21. Wah bagus nie sis... :)

    p/s : Rasa tak sabar pulak nak berpuasa.. :D

    ReplyDelete
  22. bagus betul :)

    p/s : tiap-tiap tahun ada buat, memang rugi lau terlepas :)

    ReplyDelete
  23. sis sunah : 1 aktiviti yam amat bermakna..('',)

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com