BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, July 21, 2011

Saya Makan Durian, Tapi...


Tapi saya tak makan durian putih.

Hahaha~ Sebenarnya kecik-kecik dulu saya makan je durian. Durian yang kamu semua biasa-biasa makan tu. Durian putih. Tapi bila da besar ni da tak berapa nak makan. Err... Sebab fobia. =.= Dulu masa sekolah rendah, pernah sahur makan durian, then sampai lerrr waktu berbuka bau durian tu tak hilang-hilang. Lama-lama jadi tak suka lak ngan durian. Kalau mak ngan bapak beli pun, makan seulas je. Kalau lebih-lebih kang jadi pening, kadang-kadang da besar ni hidu bau dia je pun leh pening. =.=

Tapi...ada gak durian yang saya suka makan! Haa...pelik tak? Adehhh... Ntah nape camni, saya pun tak tahu. Tadi petang baca entri wordless wednesday kak Ayu kat SINI pasal durian, then tiba-tiba tergerak nak carik nama durian yang saya suka ni. Search kat google, terussss keluar entri kak Hasue...! Orang sarawak! Patutlahhhh...hahaha~ Nak tau durian mana yang saya suka? Yang dalam gambar kat bawah ni...

Gambar dari blog kak Hasue~

Orang Sarawak panggil durian oren ni durian otak udang. Sangat sedapppppppp!!! Da pernah tengok dan rasa tak? Kalau nak tengok lagi gambar lain, sebab ada lagi satu jenis durian yang lebih kurang sama macam ni kat entri kak Hasue, klik SINI ye~ :D

Err...agak-agak family kat rumah tu baca tak entri ni ye...kang ade gak kene sound ngan mak...=.=


33 comments:

H.J said...

ada jugak ke durian nama otak udang..ehehe

keroro gouro said...

hurm saya xsuka jugak mkn durian nie...
tp kalau ada depan mata tue makan ja la kan barang seulas dua..
ntah la.. kadang2 pelik tgk ramai yg suka mkn durian..
ntah apa yg sedap ngat ngan benda alah tue
hahaha
selera masing2 kan...

aimie amalina said...

pehhh..cm x penah mkn jek lag nih..x leh jadi ni..kene p cri ni..heheeh

sergeant keroro said...

dah lame tak makan durian :P

::contengan hati::)) said...

huwaaa sangat tak boleh kawan dengan durian ni T_T ada sebakul dekat rumah rasa tersiksa grr

cucu umie said...

ayie xkisah durian apa2 pon tpi tak boleh makan bnyk2..grenty peninglah esok jadinyer..btw, memang kuning sgt durian tu..

peNulis SeNjA said...

akak .. adik x bise ar makan durian huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

durian otak udang..kami pggl juga durian tembaga...akak mmg mkn durian kuning dan oren dik.

kotak bulat said...

kb suke durian..hehhehe.. :P

mynameismy said...

wah peliknye doyan ni tak pnh nmpk pn apa beza rase die dgn doyan lain ek?

::blog anak jawer:: said...

tak pernah dgr durian udang...kuning betul.. dah mcm warne nangka...

pelik la...ade sahur makan durian...hehehe

FasiHaH SupiaN said...

nampak oren di situ.....nampak cam sedap..........ad kat sarawak je ke??

Mat Gebu said...

Erkk..pcm tak pernah lah rasa, berbeza ke dgn durian biasa?..kaler dia lawa.....

cik pulau said...

seyes tak pernah tgk..
hehehe

tamlegend said...

wah...memilih...durian otak udang ni tak berbau ke cik sunnah...?ahaks

Salim Harmanain said...

sy suke makan durian... hihi .. :)

Luqeem™ said...

tak pernah lagi rasa durian ni..

durian merah lagi la x pernah..rasa sah pelik je kan..? hehe

izyan yasmin said...

tak suka durian . huuu

Aina said...

buat tempoyak pon best...:)

Sis-Lin said...

Ini MUsang King punya derian Sunah...bru semalam Sis makan..mahall kooooooo...beli 3 bijik je sampai rm80 hengget! tapi rasa diaaaaa ermmm ada klassssssssssssss! sedappppppppp!

rosmina samin said...

saya sangat2 suka durian ^^

iela_fadila alias said...

saya makan durian..tapi..
yg wrna putih ja..
yg cam kuning2 tu xlalu..
xtaw la npa..
imaginasi lebih kot..hehe

mcm ni lah said...

<--- hantu doreyan,.

Iffah Afeefah said...

nyummmiiiii

durian is da best

lg oren lagi beshhhhh

Isteri Encek Bard said...

tu dia oyennyer kaler....

suhaili sarif said...

wah nice!!!
awk sama mcm hsmate akk.
hr 2 ade kakak skola bg akak durian
mlm 2 akk mkn la sorg sbb die xleh bau dan makan
tb2 die lari masuk bilik
bile akk msk bilik,dia kuar dr toilet.rupanya dia muntah.waaaaaa

org hantu durian mmg kena jumpa geng br best mkn durian.hehe

durian otak udang ni kalau makan otak x slow kan?hehe

Dea said...

adohh..nyamanss.. lmk dh xmkn durian tok.. mkn durian beysa jak...:P

b a m b a m ' s said...

orennyaaaa!!! x pernah lak makan!! huhuhu

Adzrien Shoppe said...

menggoda betulll

Kei Seichi said...

sy memang gile durian tapi durian tu tak pernah makan....
nak jugak merasa...hehe..kena mintak org sarawak carikan ni...

Syahir Ramli said...

tak penah lg rse durian ni....hihih

BeloG MTT said...

Saya suka durian !! Tapi kalau dulu boleh makan berbijik2 durian,sekarang dah tak boleh dah.. :(

Eza Boom Boom :) said...

durian ni mahal laa.. huhu.. susah nak dapat.... tapi memang sedapp!! Eza makan je semua jenis durian.. hehe..

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.