BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, July 6, 2011

Saya Takut Dengan...


What are you looking at ? by ~Malk-White on deviantART

Memang tak boleh kalau dia ada kat sekeliling.

Sama macam lipan jugak. Lipan sebab dia pernah gigit satu ketika dulu, so memang fobia. Kalau nampak boleh menggigil satu badan, seram sejuk. Kaki dia banyak, merayap laju-laju, so agak 'takut' kat situ.

Kalau labah-labah, sebab ape eks saya takut? Entah. Pelik gak. Dia gigit ke? Yang besar, orang kata kalo dia gigit nanti jadi spiderman. Ok, tipu. Boleh mati kot kalo black widow yang gigit.

Tapi bukan sebab tu saya takut labah-labah. Saya takut sebab kaki dia tu halus sangat. Kalo merayap laju-laju ke sana sini tu macam...erkkkk~ Takleh bayangkan... Huhuhu. Pernah terganggu solat saya sebab labah-labah ni. Siyes, takleh lahhh....

Hurmmm... Macam mana eks nak bagi hilang takut? Labah-labah kan serangga yang membantu Rasulullah s.a.w semasa hijrah dulu...adohhhh, cane ni?

P/S: Saya tak takut lipas.


36 comments:

..cik gugu.. said...

gugu pon x tkt lipas.. tp gugu tkt buaya.. heheh tetiba je ;)

Adam Zulhilmi said...

euwwww....walaupun adam teringin nak jadi spiderman... tapi adam geli ngn benda alah ni ..euwww -.-'

suha said...

jangan takut katak ye ~ngee (^_^)

Asha said...

saya pun tak takut lipas. tapi takut dgn katak la.huhu. nak bg hilang rasa takut ek. cuba main2 ngan labah2 tu. myb boleh hilngkan. berhadapan dgn ketakutan utk menghilangkan ketakutan.

suhaili sarif said...

hehe..akak pun pelik..br nk tny tkt x lipas tp rupanya sunah da ckp dl.ehehe

org kata nk buang fobia,u face it.i mean cuba lwn sndr.akak pn xtau btl ke x
akk tkt cicak..kalo nmpk menjerit2.hehe..tp kalau suh akk face cicak oh ampun!!nangis dulu kot.hehe

al_hakim said...

penyapu ada?kayu?selipar?bom pun boleh..hehe pukui jgn tak pukui..

niena shopping2u said...

takut labah2 ye? nk ilangkan caranya cmne? senang jer... tuka url blog

1.sunahsukalabahlabah.com
2.jdikan labah2 serangga kesayangan sbgaimana cik suha jdikan katak sbgai hewan kesayangannya, mgkin dia nk ilangkan fobia pda katak kot..
3.bli ank patung labah2 bnyak2
4. tepek gmbar labah2 di sekeliling bilik..
5.cuba bermesra ngan labah2 & selami hati budinya :D

Ujang9897 said...

kasi kena gigit...boleh jadi spiderwomen...=)


tikut takut tak..?

sergeant keroro said...

hehe, dulu-dulu takut, tapi dah ok. kak sunah kena buat rasa geli-geli :P

syaimz said...

lipas itu comel...labah-labah itu raksasa!

FasiHaH SupiaN said...

cube wat baik2 ngan dia...dia ok je kak....;)

JIJI YU said...

eheh..makan je sekor lelabah..

Luqeem™ said...

tikus mmg geli, hamster je x..:)

NadiRah said...

ha, bru semlm adik tngkp...pastu dy kate nk jual...erk..
spider tu bsr, ada bulu2....


kak, dlm kain batik akak kot ada spider...
hahaha!!!!

Cik Asma BLuppy said...

sy geli tgk labah2 sebab die suke mrayap laju2...

same gak ngn cicak. geli woo~

Pak Syahot (sYaHir) said...

sygilah labah2...untong2 dpt jd spiderwoman....ade jgk superheroin kt msia neyh nanti... SUNAH THE SPIDERWOMAN...HIHIHI

Anies Anessa said...

saya takut semua serangga..hehe

cik pulau said...

lipan takut..
sebelum ni.. lipan ada dalam selimut..
adehh..
nasib baik sedar..
kalau tak demam la kena gigit kat lipan tu.. besar kott...

mynameismy said...

lipas lipan labah2 sume my tak suke.. bukan ape.. geliiiiiiii....-.-'

kakchik@ella said...

kita sama, adik. hihi.

aimie amalina said...

heee..mungkin akak bole stat sesi kenalan dgn die..hihi =)

logorithm said...

Spesis yang dalam gambar nih macam berbisa.

Hentam jer ngan gulungan sokabar. :-p

Kih kih kih!

[18PGSX] Logorithm's Wordless Wednesday #5

[U] Logorithm buat logo baru untuk fan page EqbalZack.com!

~Kirin Selama Perak~ said...

labah2 comel la kak..
takyah takut.
kekeke~

Подтверждаю said...

as salam..
erk.tak semua spesis yang ada kat malaysia ni, punya bisa. terutamanya labah2 rumah.

tapi yang kat hutan, memang berbisa sebab fungsinya untuk melemahkan mangsa.

ler..takut sebab kaki halus.
cuba ambil penyapu lidi. dan lalukan kat tangan perlahan2.

insya'Allah bila dah biasa, takde lagi rasa takut. dia punya rerambut pemanjat jer yang buat kita 'geli'

;)

aizamia3 said...

bela, belai dia..

tamlegend said...

its normal...dont worry. setiap org mmg ada benda y ditkutnya...akupun ada benda y aku takut gak...hehe

Mr. Swift said...

Kak Sunnah! =p

bersama kak Es said...

kalau pernah ikut prog dengan kak yati bachok .. ada kaedah nak hilangkan fobia. Ynag ketuk2 kat 13 sendi tu...

Ain_ Suke Senyum said...

tq coz dh cument n3 ain . hehe tq sgt2 taw . nk cument ag pun leh hihi

mas saari said...

cuba kawan ngan labah2 tu! mesti hilang rasa takut nanti...hehehehe

akak geli ngan lipas dan cick! eeeuuuwwwww...

AI said...

- labah2 ni ade yg bahaya...elok la lari kalo nampak...

aDisH.sHidA said...

akak rasa nya dengan semua binatang takut...geli

siti kektus said...

labah2 kite tak takut, tapi spesis labah2 yang boleh bawak maut tu, kite takut. huhu

CNK said...

godangnye!! CNK lagi gellllli dgn cicak.. adoilaa... ;p

hi salam kenal... zcnk follow u. nnti jom singgah blog ok. n folo le sekaliiii.... :)

http://pelangichanteque.blogspot.com/

Kei Seichi said...

tak takut dengan serangga...tapi geli...hehe....ikan hidup pon geli jugak, takut kalau pegang nanti jadi tergenggam kuat..

Iffah Afeefah said...

mse drjh 6 ske main labah2

siap bila mati kitorg tanamkan

tak geli pon

cme y berbulu byk geli..lips euwww

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.