BLOG ENCIK SUAMI

Thursday, July 28, 2011

Sunah Sakura Berjiwa Puitis, Tak Layak Join Maharaja Lawak


Sila gelak guling-guling bila baca tajuk di atas. Gggrrrr!

Ni semua ostad geli-geli punya pasal, Jiji musuh Cici tu. Dia kata saya tak lawak, tak boleh buat grup macam Jambu kalau nak join Maharaja Lawak. Walaupun saya kiut dan dia legend, mati-mati dia nak pertahankan jugak bahawa saya seorang yang puitis, bukan lawak... Adehhhh... =.=

Saya puitis ke? Mungkin kebanyakan entri blog saya akhir-akhir ni bernada puitis atau jiwa-jiwa, maka ramai yang datang baca kat blog ni komen macam tu. Sunah jiwang... Erkkk! Jiwang kee? Dah lama dah tak update entri jiwa-jiwa cenggitu. Nak update entri yang biasa-biasa pun da jarang sekarang ni...huhuhu.

Tuuu, Encik Angah tu lagi jiwang okehhh... Lagi puitisss! Siyesss! Saya sanggup bersengkang mata baca entri-entri dia... Sangat mendamaikan hati dan menenangkan minda... (sambil bayangkan angin bertiup sepoi-sepoi bahasa, menampar-nampar pipi yang gebu...eh, itu pipi Pak Cik Mat, bukan pipi saya!)

Ok ok... Saya tak jadi nak join Maharaja Lawak dahhh...


18 comments:

Cik Diana said...

ala.. bru nk sOkong sunah masuk ML.. haha...
kalO menang duit kasi same2 r..hehe

aimie amalina said...

hehehehe
ye baekkk
jadi sunah sakura jiwooo =))

aiman said...

hehe.. memang kebelakangan ni agak jiwang pun~

Iffah Afeefah said...

jiji2

erk kiut ngn legend

ps: Takde org mara ke

msredcheesecake said...

cik sakura, jgn cepat putus asa.join je maharaja lawak tu...hheee

Salim Harmanain said...

teruskan dengan jiwa puitis tu je kak..takyah la masuk ML tu.. ^_^

anGah said...

Hoho

~Kirin Selama Perak~ said...

<---nerd...tak pandai melawak...pendiam...
*tipu*


WAKAKAKAKA !!
:D

suhaili sarif said...

bayangkan muka sunah + buat lawak errrr...

cik pulau said...

Tapi akak memang jiwang sebab suka buat entry yg puitis2...

lalala~

PenuliS said...

join mari bertaranum.=)

Fathin Fazila Razali said...

bukan tak boleh buat lawak... belum masanya lagi kot... mana tau nanti blh jadi tukang lawak...

Citarasa Rinduan said...

kalau sunnah nak tau..
kak y paling sesuai hahahaha

sergeant keroro said...

hehe, ostad jiji tu kena masuk rancangan geligeli :P

Hannah said...

mungkin sunah terpengaruh dengan jiwa puitis en. angah kot... ;)

K O R I E said...

wut geli geli?
hahaha.

JIJI YU said...

macam le ostad jiji tu lawak sgt kan..ehhe

tamlegend said...

of coz la sunah sakura tak leh join maharaja lawak...maharani lawak mungkin boleh kot...

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.