BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, July 13, 2011

Tak Mampu...


Maaf kerana tak mampu.

Tak mampu nak berblog sakan hari ni.

Tak mampu nak bersegmen hari ni.

Tak mampu nak berFB (kejap je tengahari tadi).

Tak mampu semuanya.

Saya agak sibuk beberapa hari ni, mengejar jadual, tugas sampingan dan rancangan akademik. Ya, kalau boleh, nak cepat dihabiskan semuanya, tapi nak cepat-cepat sangat pun tak boleh jugak. Semuanya kena buat satu-satu dengan teliti. Try jugak buat tiga benda serentak, (sambil cari coding MATLAB, sambil baca installation guide untuk Linux dan NS-2, sambil setup weblog yang diamanahkan) tapi saya sendiri yang serabut akhirnya. Maka, saya pilih untuk selesaikan mana yang termampu dulu.

Kadang-kadang rasa jugak nak melepaskan semuanya. Terus-terang saya cakap, semangat tu dah entah ke mana. Dah banyak kali jugak NTI dan ALONG bersuara, berkali-kali itu jugak semangat datang balik kemudian kembali menghilang bila jalan mati yang ditemui. Mak pun dah banyak kali jadi macam NTI dan ALONG. Entah lah, kadang-kadang saya rasa saya perlu segera kahwin, so nanti suami saya boleh bergarang-garang dan bagi semangat kat saya pulak. Erk...lambat lagi la kalo macam tu. =.=

Saya da mula merapu, baik kamu semua cepat-cepat lari.

#Okbai.


25 comments:

Rafidah Farhana said...

Hahaha, Kak Sunah nak kahwin ? kalau mampu tak ada masalah..

Takpe kak, slow-slow buat kerja, dahulukan yang penting. Ceria selalu ye :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

adik busy ye?jaga kesihatan ye

bersama kak Es said...

setuju kawennn !!!

hahaha take care DEAR :)

Eera Shera said...

jgn give up kak sunah..

main hoon na..ekeke

hah..betoi tu..kena cpt kawin ni.baru ada pembakar smgt

Luqeem™ said...

smoga dpt mngharungi smua cbran tu. cbaran tu sekejap je. lepas tu nikmat dtg mencurah curah..

Hanis MY said...

buatlah sekadar termampu one step at a time... enjoy zaman bujang ni puas2...

Iffah Afeefah said...

kalau jodoh sampai

takkn ade halangan punye

org tu pun mampu kan=P

msredcheesecake said...

cik sakura,
kawen bukan penyelesaian nya kot....hheee

miss.eka said...

haha, relaks la.

Niena Pengembara Ilahi said...

erm... bertenang.. jgn putus asa... selesaikan apa yg pnting dlu .. ^^ senyummmmmmm



eh nk kawin ea? akak pun tetiba teringin nk kawin gk ni heheheh **gatal

mynameismy said...

pentingkan dulu yg lebih penting ye syg...;)

tamlegend said...

ady...ko dengar tak tu???kawin..kawin...

zuwaidah said...

dahulukan yang priority, lepas tu baru la berblogging. all the best!

cucu umie said...

sis, jgn lupe jage kesihtn yer..busy mane pon makan jgn lupe.. okay sis..

Ujang9897 said...

tak mampu lari juga walaupun suruh lari...

Подтверждаю said...

as salam..
seperti kata enche ben , jangan paksa diri kalau memudaratkan. buat perlahan-perlahan. tak ke mananya semua tu kala dibuat dengan teratur

;)

moga dipermudahkan-Nya..
ha! jangan smpai terminum depan laptop. tertumpah air, haa..boleh meletup laptop

>_<

huhu

JIJI YU said...

bznye adik sunah

MerLe said...

bizi pun kesihatan kena jaga.. take care~ =)

H.J said...

utama yg utama dari utama..hehe

Подтверждаю said...

sambil menyelam, minum air.

gunakan pepatah ni untuk belajar bagaimana menguruskan banyak perkara dalamm satu masa.

yang penting, diri mesti dalam keadaan tenang, dan minda yang positif. sunah mampu! katakan..

ya! saya boleh lakukannya!

insya'Allah..berbekalkan pengalaman menguruskan banyak perkara dalam satu masa, tak mustahil sunah mampu bersaing dengan PTD (pegawai tadbir diplomatik)

ceria-ceria selalu ;)

EZAN IDMA said...

take a rest :)

FasiHaH SupiaN said...

angah harus kuat!!!!

fyna said...

caiyok....

fyna pun bizi gak ari nih.
malam nih baru ada masa sikit.
:)

suhaili sarif said...

sibuk betul sunah semalam.hehe
semoga semua dapat setel cepat2 ya :)

sergeant keroro said...

dah boleh kawen ni kak sunah, buat wedding kat utm :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (47) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.