Tak Mampu...

July 13, 2011


Maaf kerana tak mampu.

Tak mampu nak berblog sakan hari ni.

Tak mampu nak bersegmen hari ni.

Tak mampu nak berFB (kejap je tengahari tadi).

Tak mampu semuanya.

Saya agak sibuk beberapa hari ni, mengejar jadual, tugas sampingan dan rancangan akademik. Ya, kalau boleh, nak cepat dihabiskan semuanya, tapi nak cepat-cepat sangat pun tak boleh jugak. Semuanya kena buat satu-satu dengan teliti. Try jugak buat tiga benda serentak, (sambil cari coding MATLAB, sambil baca installation guide untuk Linux dan NS-2, sambil setup weblog yang diamanahkan) tapi saya sendiri yang serabut akhirnya. Maka, saya pilih untuk selesaikan mana yang termampu dulu.

Kadang-kadang rasa jugak nak melepaskan semuanya. Terus-terang saya cakap, semangat tu dah entah ke mana. Dah banyak kali jugak NTI dan ALONG bersuara, berkali-kali itu jugak semangat datang balik kemudian kembali menghilang bila jalan mati yang ditemui. Mak pun dah banyak kali jadi macam NTI dan ALONG. Entah lah, kadang-kadang saya rasa saya perlu segera kahwin, so nanti suami saya boleh bergarang-garang dan bagi semangat kat saya pulak. Erk...lambat lagi la kalo macam tu. =.=

Saya da mula merapu, baik kamu semua cepat-cepat lari.

#Okbai.

You Might Also Like

25 Comments

  1. Hahaha, Kak Sunah nak kahwin ? kalau mampu tak ada masalah..

    Takpe kak, slow-slow buat kerja, dahulukan yang penting. Ceria selalu ye :)

    ReplyDelete
  2. setuju kawennn !!!

    hahaha take care DEAR :)

    ReplyDelete
  3. jgn give up kak sunah..

    main hoon na..ekeke

    hah..betoi tu..kena cpt kawin ni.baru ada pembakar smgt

    ReplyDelete
  4. smoga dpt mngharungi smua cbran tu. cbaran tu sekejap je. lepas tu nikmat dtg mencurah curah..

    ReplyDelete
  5. buatlah sekadar termampu one step at a time... enjoy zaman bujang ni puas2...

    ReplyDelete
  6. kalau jodoh sampai

    takkn ade halangan punye

    org tu pun mampu kan=P

    ReplyDelete
  7. cik sakura,
    kawen bukan penyelesaian nya kot....hheee

    ReplyDelete
  8. erm... bertenang.. jgn putus asa... selesaikan apa yg pnting dlu .. ^^ senyummmmmmm



    eh nk kawin ea? akak pun tetiba teringin nk kawin gk ni heheheh **gatal

    ReplyDelete
  9. pentingkan dulu yg lebih penting ye syg...;)

    ReplyDelete
  10. ady...ko dengar tak tu???kawin..kawin...

    ReplyDelete
  11. dahulukan yang priority, lepas tu baru la berblogging. all the best!

    ReplyDelete
  12. sis, jgn lupe jage kesihtn yer..busy mane pon makan jgn lupe.. okay sis..

    ReplyDelete
  13. tak mampu lari juga walaupun suruh lari...

    ReplyDelete
  14. as salam..
    seperti kata enche ben , jangan paksa diri kalau memudaratkan. buat perlahan-perlahan. tak ke mananya semua tu kala dibuat dengan teratur

    ;)

    moga dipermudahkan-Nya..
    ha! jangan smpai terminum depan laptop. tertumpah air, haa..boleh meletup laptop

    >_<

    huhu

    ReplyDelete
  15. bizi pun kesihatan kena jaga.. take care~ =)

    ReplyDelete
  16. utama yg utama dari utama..hehe

    ReplyDelete
  17. sambil menyelam, minum air.

    gunakan pepatah ni untuk belajar bagaimana menguruskan banyak perkara dalamm satu masa.

    yang penting, diri mesti dalam keadaan tenang, dan minda yang positif. sunah mampu! katakan..

    ya! saya boleh lakukannya!

    insya'Allah..berbekalkan pengalaman menguruskan banyak perkara dalam satu masa, tak mustahil sunah mampu bersaing dengan PTD (pegawai tadbir diplomatik)

    ceria-ceria selalu ;)

    ReplyDelete
  18. caiyok....

    fyna pun bizi gak ari nih.
    malam nih baru ada masa sikit.
    :)

    ReplyDelete
  19. sibuk betul sunah semalam.hehe
    semoga semua dapat setel cepat2 ya :)

    ReplyDelete
  20. dah boleh kawen ni kak sunah, buat wedding kat utm :P

    ReplyDelete

Thank you for coming by. Comments are your responsibility. Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988. Comment wisely, and do it with pure intentions.

For any inquiries, email: sunahsakura@gmail.com