BLOG ENCIK SUAMI

Wednesday, July 13, 2011

Wordless Wednesday #12: No Sitting


Fanpage WW Malaysia: SINI; Blog WW Malaysia: SINI


41 comments:

NadiRah said...

ngak pahamin kok..

Niena Pengembara Ilahi said...

wahh terbaik lah. awal2 lgi dah wordless da :D

Pojiekyra said...

fuiyohh.!! dasat nie :D





akak jguk akak jap..!! nk jguk gak even nk masuk tido :D

Rafidah Farhana said...

Suppose the board says
"Silakan duduk kalau tak tahu malu"

Akak pernah ke Kuantan? Signboard dekat sana memang kawa-kaw. "Sila ke tepi kalau perlahan", "Tak malu ke buang sampah keluar kereta.."

Manusia, susah nak faham bahasa. Hahaha.

aimie amalina said...

heee~ ni slah seorg yg mungkin x mnjwb soklan =p

~Kirin Selama Perak~ said...

biasa la ni.
melayu.
:)

Iffah Afeefah said...

gedebe

yeke eja ni

haha kne rujuk cik pulau

H.J said...

diorang ni dah otai..sbb tu berani duduk gitu je..haha

eiyna zhafirah said...

hehe . rupanya masih ramai yang tak faham bahasa melayu :P

http://swetiepinky69.blogspot.com/2011/07/wordless2.html

TK said...

haha! kat tempat yang dilarang duduk gak diorang duduk!
ini sama kes macam notis 'dilarang membuang sampah di sini' tapi kat tempat tu gak la banyak sampah dibuang!

cucu umie said...

mereka yg tidak thu maksud papan tanda itu..hohoh

logorithm said...

Patut tabur bedak kat situ. Hehe...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Tikus mondok yang peramah

[U] Dua lagi rekabentuk LOGO mengancam untuk pilihan EqbalZack.com!

[18SX] Cinta malam pertama

siti kektus said...

kat situ jugak orang tetap nak duduk kak. ;p

ariana's said...

hehe..biasalah tu..cuba tulis..Cat belum kering..hehe..

resipe-masak-makan said...

salam sunah,masih study kat utm ka? i just finish my study at utm at the middle age,dah tua-tua, otak pun dah beku, anak pun dah masuk u,saya pulun juga,kata orang kedah.Salah ke kalau saya komen yg membina,sebab saya tahu benda tu.Kan lebih baik buat reference dulu atas komen tu.buat apa nak melompat.kadang-kadang terkejut juga bila tengok ada resepi yang 50% missed item. kalau buat sure tak jadi punya.ok lah sunah, nanti borak lagi.Share my experience in food industry since 1986.I am getting old already.wslm

mas saari said...

adoiiii...tak tau baca ke?

FasiHaH SupiaN said...

ehh eh dah larang nape duduk gak...huhu

cik pulau said...

tak tau nak cakap ape..
kena tulis bahasa lain kot..
hahaa

Подтверждаю said...

as salam..
duduk?
erk. ada chewing gum ke??

* lepas dah zoom *

haha. adei. memang nak kena piat telinga sorang2

=p

Cik Aqilah Wardah said...

yg dilarang duduk tu yg kat bawah tiang tu...

bukan kat keliling dia.. ^^

b a m b a m ' s said...

sorry...saya buta huruf.. LOL!

muahahahha.. :D

mama comel said...

diorang rabun...nak pinjam spek saya tak abg2? hahaha :D

msredcheesecake said...

Cik sakura,
Sama dengan sign board jangan buang samoah di sini....kat situla org buang sampah...pelik tul manusia bertamadun ni....

Pembawa_Wacana said...

Yang dilarang tu la nak dibuat...:)

kiera'sakura said...

npe xleh duduk kt situ kak?

Qaseh dalia adelia said...

no sitting pun g duduk jugak .. dah dua bahasa tu tak paham jugak tak tahu lah huhuh

Ummi said...

Sunaaaaaaaaaaaaahhhh....ko nyoroks ek...hahahaa

syarifahsidrus said...

haha. terang2 da tulis!

suhaili sarif said...

haha...org malaysia mmg cmni
anak urid akak pun cmtue..
kita suh duduk x nak duduk
x suruh berdiri dia berdiri.hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

kemana menghilangkan diri. bz ea ^^

Along Usop said...

itu yang dilarang.. itu yang dibuat.. biase lah.. haih...

::blog anak jawer:: said...

tak perasan kot..hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

biasalah...lg dilarang lg suka buat

risa said...

nak duduk jugak!!! nak duduk jugak kat sini tak kire...rinduuuuuuuuuu

Hans said...

orang Malaysia selalu cam tu
letak la signboard larangan apa pun
susah nak ikut
:-)

sniffa93_aznil4eva said...

manusia mmg mcm ni~ hehe

cikcahya said...

cool habis dorg ni. dh trang2 signbord tu tulis. ish2.

entry terbaru : wordless wednesday #6

salemaziz said...

nape xbaring je? hehe

ღ p!nk veLvet ღ said...

mcm da tade function jew signboard tuh, ahaks~~

Adam Idris said...

dah penat la tuu
duduk jugak, hahaha

sergeant keroro said...

typical attitude, eheh :P

Novelog Miss Ran: Aku, Dia, dan Paparazzi

Kuntuman Sakura

Blog (167) Blog Review (110) Blogger (57) BM (17) Books (26) Cerpen (14) Cici (41) cinta (34) Dakwah (65) Eh Ustazah (42) gathering (8) iklan (24) Info Sihat (26) Jalan-jalan (46) lirik (22) Motivasi (52) muhasabah (34) Nukilan Jiwa (55) Palestine (21) perkahwinan (38) Puisi (45) Puisi Islamik (15) Ramadhan (21) Review Filem (3) Sakura (33) Tazkirah (87) Tutorial (27) WordlessWednesday (54)
Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya nukilkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan sesiapa kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya. Sebarang COPYPASTE dari laman Sunah Suka Sakura dot com adalah dibenarkan dengan syarat dikreditkan ke blog ini. Sama-sama menyebarkan perkara yang bermanfaat. Terima kasih.